20 Απρ 2016

Να τι άλλαξε στη Γιουβέντους και μπορεί να ανταγωνιστεί ευθέως τους μεγάλους της Ευρώπης

Ενας εκ των αρθρογράφων της Corriere dello Sport γράφει για το πόσο έχει αλλάξει ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις μεταγραφικές εγγυήσεις που θέλει.

Ο Αλμπέρτο Πολβερόζι, για τον οποίο ο λόγος, είναι ένας από τους αρθρογράφους της ρωμαϊκής αθλητικής εφημερίδας και πήρε θέση για το θέμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες με τις εγγυήσεις που θέλει να πάρει ο Αλέγκρι πριν υπογράψει το νέο συμβόλαιο. Εγγυήσεις που προκύπτουν, όπως εξηγεί ο Πολβερόζι, από το γεγονός ότι ο Μαξ που ήρθε στο Τορίνο τον Ιούλιο του 2014, δεν είναι ο ίδιος με τον σημερινό...

Ο τίτλος του κειμένου είναι «Ο Αλέγκρι έχει αλλάξει» και το παραθέτουμε αυτούσιο...

Το νέο συμβόλαιο θα γίνει, αλλά η συζήτηση ανάμεσα στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και την Γιουβέντους θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Κυριακή βράδυ, μετά τα 4 γκολ κόντρα στην Παλέρμο και την ουσιαστικά εξασφάλιση του τίτλου, ο προπονητής των πρωταθλητών Ιταλίας έδειξε ένα δρόμο που -αν διαβαστεί επιφανειακά- μπορεί να ακούγεται σαν μια προειδοποίηση ή ακόμη χειρότερα σαν μια απειλή, αλλά στην πραγματικότητα είναι η επιβεβαίωση μιας έντονης επιθυμίας του προπονητή.

Αν στη θέση φτασμένων πρωταθλητών, όπως ο Κεντίρα, έρθουν μόνο νεαροί, ταλαντούχοι αλλά νεαροί, αντί να γίνει ένα βήμα μπρος θα γίνει μισό βήμα πίσω. Για να μην παρεξηγηθεί, ο Αλέγκρι έσπευσε να προσθέσει ότι «η διοίκηση έδειξε και το περασμένο καλοκαίρι ότι ξέρει να δουλεύει πολύ καλά στις μεταγραφές. Για να παραμένεις κάπου πρέπει να συμφωνείς στον προγραμματισμό με το κλαμπ». Εναν προγραμματισμό με τον οποίο ο Μαξ συμφωνούσε από την πρώτη στιγμή. Από την ημέρα άφιξης του στο Τορίνο, όμως, μέχρι σήμερα, κάτι έχει αλλάξει.

Ο Αλέγκρι πήρε μια ομάδα η οποία, όπως είχε πει ο προκάτοχος του, δεν θα έφτανε στον τελικό του Champions League σε λιγότερο από 10 χρόνια και αυτός την πήγε εκεί σε 10 μήνες, δείχνοντας κάτι νέο.

Ο Αλέγκρι δεν έκανε λάθος προσέγγιση σε κανένα ματς, ούτε καν στον τελικό, όπου η διαφορά ανάμεσα στη Γιούβε και την Μπαρτσελόνα δεν φάνηκε. Οπως και φέτος, στο Μόναχο, ο προπονητής απέδειξε ότι ξέρει να χειριστεί το Champions League καλύτερα ακόμη και από τον Γκουαρντιόλα (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά εκείνη την βραδιά).

Να τι άλλαξε. Αλλαξε ο Αλέγκρι. Τώρα έχει μια πίστη πιο δυνατή, ξέρει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί ευθέως τους μεγάλους της Ευρώπης αλλά με ένα... στρατό που δεν θα αλλάζει κάθε φορά και δεν θα χάνει τα καλύτερα κομμάτια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου