8 Απρ 2016

Απολαυστικός ο Αλέγκρι, μίλησε για όλους και για όλα…

Scudetto, Μίλαν, Ντιμπάλα, Μιχαΐλοβιτς, Ρεάλ, Μπαλοτέλι, Κόντε, συμβόλαιο... Ο Μαξ Αλέγκρι μίλησε για διάφορα θέματα στη συνέντευξη Τύπου για το ντέρμπι του Σαββάτου.

Λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της Γιουβέντους για το Μιλάνο, ο allenatore είχε το καθιερωμένο ραντεβού με τους δημοσιογράφους στην αίθουσα Τύπου του Vinovo και τοποθετήθηκε για μια σειρά από ζητήματα.

Ακολουθούν τα κυριότερα από όσα είπε ο Αλέγκρι.

Για το γεγονός ότι όλοι θεωρούν σίγουρο το πρωτάθλημα για την Γιουβέντους: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο και εύκολο, η ψυχολογία μπορεί να αλλάξει από το ένα ματς στο άλλο. Γι' αυτό πρέπει να ξέρουμε και ξέρουμε ότι στο Μιλάνο θα χρειαστεί μια μεγάλη εμφάνιση ώστε να πάρουμε αποτέλεσμα και να διατηρήσουμε το προβάδισμα. Η Νάπολι δεν θα τα παρατήσει και αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας. Το φετινό scudetto δεν είναι απλά ένα scudetto, είναι το 5ο σερί, κάτι που δύσκολα θα ξανασυμβεί και γι' αυτό δεν πρέπει να κάνουμε λάθος. Εχουμε πολύ καλές επιδόσεις και για να τις κάνουμε εκπληκτικές θα πρέπει να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και μετά το κύπελλο».

Για τις φωνές της Νάπολι για την διαιτησία: «Η πολεμική δεν με ενδιαφέρει, ποτέ δεν με ενδιέφερε. Δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάς ενέργεια για τέτοια θέματα. Ούτως ή άλλως, πάντα υπάρχει πολεμική... Τώρα για την διαιτησία, πριν για τους τραυματισμούς, πάντα κάτι θα υπάρχει».

Για την μάχη του τίτλου: «Καταρχάς θέλω να πω ότι αύριο θα χρειαστεί να τα δώσουμε όλα, είναι ένα Μίλαν-Γιουβέντους και απέναντι μας θα είναι μια Μίλαν που θα δώσει ό,τι έχει και δεν έχει μετά τα τελευταία γεγονότα. Από εκεί και πέρα, 20 νίκες σε 21 αγωνιστικές δεν είναι αρκετές για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Η Ρόμα μπορεί να φτάσει στους 84 βαθμούς, αν η Νάπολι νικήσει όλα τα ματς θα φτάσει στους 89, άρα δεν τελειώσαμε. Και κάτι άλλο, που δείχνει πολλά: Στον δεύτερο γύρο οι τρεις πρώτοι, δηλαδή εμείς και οι Νάπολι-Ρόμα, σε 108 διαθέσιμους βαθμούς έχουμε πάρει τους 89. Αυτό δείχνει τον ρυθμό με τον οποίο πάμε όλοι».

Για τις διαφορές ανάμεσα στο πρωτάθλημα που πήρε με την Μίλαν το 2011 και το περσινό με την Γιουβέντους: «Διαφορές... Στη Μίλαν ήταν το πρώτο πρωτάθλημα μετά από επτά χρόνια ενώ η Γιουβέντους πέρυσι πήρε το 4ο σερί. Και τα δύο είναι το ίδιο όμορφα, το σημαντικό είναι να νικάς. Στη Μίλαν πέρασα 3,5 υπέροχα χρόνια, στη Γιουβέντους έχω ζήσει δύο υπέροχα χρόνια αλλά έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε, όπως για παράδειγμα να πάρουμε και το φετινό πρωτάθλημα. Τα μαθηματικά λένε ότι δεν το έχουμε κατακτήσει ακόμη και αύριο παίζουμε ένα πολύ σημαντικό ματς. Διαβάζω και ακούω ότι όλα έχουν κριθεί αλλά δεν πρέπει με τίποτα να χαλαρώσουμε την συγκέντρωση μας. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι παίκτες μου γιατί είναι υπεύθυνοι και όλοι ξέρουμε την σημασία αυτού του αγώνα».

Για το αν θα παίξουν οι Ντιμπάλα και Ρουγκάνι: «Ο Ντιμπάλα όχι. Πάει καλά η αποθεραπεία, θα είναι έτοιμος στις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας, δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρω με έναν ποδοσφαιριστή που τραυματίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του. Το γεγονός ότι δεν θα παίξει, πάντως, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το επιθετικό δίδυμο θα είναι Μοράτα-Μάντζουκιτς. Οσο για τον Ρουγκάνι, κατά πάσα πιθανότητα θα παίξει. Εχει κάνει καλές εμφανίσεις, ωριμάζει συνεχώς, νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά».

Για τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς που περνάει δύσκολα στη Μίλαν: «Δεν είμαι σε θέση να πω πώς θα βγει η Μίλαν από την κρίση. Είναι καλή ομάδα, αντιμετωπίζει δυσκολίες αλλά είναι στο κυνήγι της εξόδου στην Ευρώπη, είναι στον τελικό του κυπέλλου, νίκησε με 3-0 την Ιντερ, νίκησε την Φιορεντίνα... Ο Μιχαΐλοβιτς πήρε μια νέα ομάδα και κάνει καλή δουλειά».

Για τον Μπαλοτέλι, ο οποίος για τελευταία φορά ήταν κανονικός ποδοσφαιριστής και σκόραρε όταν είχε προπονητή τον Αλέγκρι: «Του είχα πει να βοηθήσει τον εαυτό του για να τον βοηθήσει και ο Θεός. Είναι 26 ετών, έχει μεγάλες δυνατότητες, έβαλε πολλά γκολ όταν ήμουν εγώ στη Μίλαν αλλά μετά χάθηκε. Μπορεί να επανέλθει, από αυτόν εξαρτάται».

Για την ανανέωση του συμβολαίου και του και αν περιμένει την Ρεάλ Μαδρίτης: «Δεν περιμένω κανέναν. Είμαι στη Γιουβέντους, είμαι πολύ καλά στη Γιουβέντους και το θέμα είναι πολύ απλό. Οταν βρούμε τον χρόνο θα συναντηθούμε, θα μιλήσουμε και όλα καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου