5 Απρ 2016

Την επιχείρηση «προσγείωση» δουλεύουν στο Τορίνο

Τώρα που όλη η Ιταλία αρχίζει να μιλάει για σχεδόν σίγουρη κατάκτηση του τίτλου από την Γιουβέντους, στο Τορίνο αρχίζει η «επιχείρηση προσγείωση».

Η ήττα της Νάπολι στο Ούντινε είχε ως αποτέλεσμα οι μπιανκονέρι να βρεθούν στο +6 επτά αγωνιστικές πριν το τέλος. Με βάση την εικόνα που παρουσιάζει η Γιούβε, το +6 ουσιαστικά σημαίνει scudetto αλλά στο Τορίνο ακόμη κι αν το ξέρουν, δεν πρόκειται να το πουν πριν εξασφαλιστεί και μαθηματικά. Είναι, άλλωστε, ένα χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας η σωστή νοοτροπία και αυτό φαίνεται και τώρα.

«Τα πόδια στο έδαφος και το μυαλό στον στόχο: Ξεφύγαμε, δεν νικήσαμε ακόμη» ήταν το tweet του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για να υπενθυμίσει σε όλους ότι το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει και σειρά παίρνουν οι παλιοί.

Οπως αναφέρει η Tuttosport, οι Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Μαρκίσιο, Μπονούτσι και Εβρά έχουν αναλάβει να κάνουν τα σχετικά μαθήματα στους νέους, δίνοντας τους να καταλάβουν ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη και ότι η Γιουβέντους πρέπει να συνεχίσει με τον ρυθμό που ακολουθεί στις τελευταίες 21 αγωνιστικές.

Τα κεφάλια κάτω δηλαδή, συνεχής δουλειά και καμία δήλωση που να δείχνει ότι θεωρούν δεδομένο τον τίτλο. Οι πραγματικοί πρωταθλητές, άλλωστε, δεν χαλαρώνουν μέχρι να εξασφαλίσουν και μαθηματικά τον τίτλο και αυτό το μήνυμα θέλουν να περάσουν προπονητής και παλιοί στους νέους.

Η Γιουβέντους δούλεψε πολύ για να ανατρέψει την κατάσταση και δεν έχει καμία διάθεση για αστεία τώρα που είναι τόσο κοντά στην επίτευξη του στόχου της και στο να γράψει ιστορία με την ισοφάριση της καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών (πέντε σερί πρωταθλήματα)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου