Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Δεν έχουμε ακούσει ούτε λέξη για μία συγκεκριμένη μεταγραφή αλλά νιώθω πως θα γίνει φέτος

Συχνά πυκνά διαβάζουμε στα ξένα ΜΜΕ ειδήσεις για τους πιθανούς μεταγραφικούς στόχους της ομάδας. Ειδήσεις που μεταφέρονται στην Ελλάδα έγκαιρα και με σοβαρότητα και από το forzajuve.gr, την Νο 1 ενημέρωση για τη Γιουβέντους στην χώρα μας. Μου προκαλεί εντύπωση πως δεν έχουμε διαβάσει κάτι εξαιρετικά συγκριμένο. Και αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο σε ένα πρόσωπο.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Στον υποψήφιο αντικαταστάτη του Τζανλουίτζι Μπουφόν! Ο Τζίτζι έχει συμβόλαιο για ακόμη δύο σεζόν. Μετά αποχαιρετά, με δόξα και τιμή, την ενεργό δράση και τη Γιούβε μας. Δύο χρονιές απέμειναν ακόμη για τον καλύτερο τερματοφύλακα του κόσμου. Δύο χρονιές που αναμένεται να είναι «γεμάτες» καθώς η θέση του του δίνει το δικαίωμα να είναι ενδέκατος ακόμη και στα 40. Αρκεί να είναι καλά και χωρίς τραυματισμούς…

Είναι νωρίς, ίσως αναρωτηθούν κάποιοι. Όχι δεν είναι. Ο τερματοφύλακας που θα έρθει να πάρει το Νο 1 θα πρέπει να ζήσει δίπλα στον Μπουφόν. Θα πρέπει να μάθει από τον Μπουφόν. Θα πρέπει να προπονηθεί μαζί με τον Μπουφόν. Θα πρέπει να αντιγράψει όσα περισσότερα μπορεί από τον Μπουφόν.

Επειδή δεν πρόκειται να είναι… Μπουφόν, θα πρέπει να δουλέψει ακόμη πιο σκληρά γιατί θα αντικαταστήσει κάτι που φαντάζει αναντικατάστατο, τη θέση του Τζανλουίτζι Μπουφόν.

Νομίζω πως δεν υπάρχει Γιουβεντίνος που πιστεύει πως ο Νέτο θα είναι ο επόμενος γκολκίπερ της Γιουβέντους. Μάλλον ούτε ο Νέτο δεν το πιστεύει αυτό. Ο τωρινός δεύτερος τερματοφύλακας της Γιουβέντους είναι καλός για τον ρόλο που έχει. Μπορεί να γίνει καλύτερος αν πάρει περισσότερα παιχνίδια στα χέρια του. Βασική μονάδα της ομάδας, όμως, δύσκολα θα γίνει.

Η Γιούβε έχει παράδοση σε μεγάλους και καλούς τερματοφύλακες. Από τον Τζανπιέρο Κόμπι της δεκαετίας του ’30, τον Ντίνο Τζοφ έως τον Αντζελο Περούτσι που οι περισσότεροι πρόλαβαν κάτω από τα δοκάρια της Μεγάλης Κυρίας.

Δύσκολη η επιλογή του τερματοφύλακα. Δύσκολη γιατί δεν έχει… εναλλακτική. Οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή μπορείς να τον δοκιμάσεις σε διάφορα σχήματα ακόμη και σε θέσεις. Τον γκολκίπερ όμως τον έχεις για ένα και μόνο λόγο. Να ξεκινάς την ομάδα σου από αυτόν.

Η επιλογή είναι ακόμη πιο δύσκολη γιατί δεν υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές στην Ιταλία. Η Γιούβε στηρίζεται πάντα σε Ιταλούς γκολκίπερ και αυτή τη συνταγή θα συνεχίσει. Εχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα έρθει στη θέση του Μπουφόν.

Θεωρώ σίγουρο πως στην ομάδα έχουν ήδη κάποια σχέδια στο μυαλό τους. Και το γεγονός πως δε βγαίνουν ονόματα στις εφημερίδες, μου δίνεται η εντύπωση πως δουλεύεται το πρότζεκτ «νέος γκολκίπερ». Και κάτι μου λέει πως αυτή η μεταγραφή θα γίνει φέτος.

Σχετικά θέματαhttp://www.forzajuve.gr/2015/11/10.html
Ο Μπουφόν και οι άλλοι 9 καλύτεροι Ιταλοί τερματοφύλακες. Τερματοφύλακας. Η μοναξιά του ποδοσφαιριστή και ένας δύσκολος ρόλος. Μόνος του εναντίον όλων. [Ολόκληρο το θέμα +]


http://www.forzajuve.gr/2015/11/blog-post_29.html
Τι θυμάμαι από τον θρυλικό Ντίνο Τζοφ. Υπερήφανος, αυθεντικός, πρωταθλητής. Είναι λίγες από τις πολλές λέξεις με τις οποίες μπορεί να περιγράψει κάποιος τον Ντίνο Τζοφ. [Ολόκληρο το θέμα +]


http://www.forzajuve.gr/2016/03/juventus-nea_68.html
Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τον Τζανλουίτζι Μπουφόν. Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ και γράφουμε δέκα πράγματα για τον αρχηγό της Γιουβέντους. [Ολόκληρο το θέμα +]


http://www.forzajuve.gr/2015/11/30.html
Τζανπιέρο Κόμπι, ο… Μπουφόν της δεκαετίας του ’30. Με αφορμή την δικαιολογημένη αποθέωση όλων για τον Τζανλουίτζι Μπουφόν, ας κάνουμε μια βόλτα στον χρόνο για να... γνωρίσουμε τον πρώτο μεγάλο τερματοφύλακα στην ιστορία της Γιουβέντους. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2016/02/20.html
Η επιχειρηματική περιπέτεια του Μπουφόν και η απόφασή του να χάσει 20 εκατ. ευρώ. Αφού μίλησε για την μάχη του με την κατάθλιψη, είναι μια καλή ευκαιρία για να αναφέρουμε και μια οικονομική μάχη που έδωσε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν. [Ολόκληρο το θέμα +]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου