17 Απρ 2016

Η προσφορά των Πογκμπά, Μαρκίσιο, Κεντίρα με τη γλώσσα των αριθμών

Η Gazzetta dello Sport αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι και πάλι έτοιμη η βασική τριάδα, κάνοντας και μια ξεχωριστή αναφορά στον καθένα.

Τον Σάμι Κεντίρα, για παράδειγμα, τον χαρακτηρίζει ως το μυαλό της μεσαίας γραμμής και στέκεται στο γεγονός ότι δεν έχει ούτε μία ήττα ως βασικός. Ο Γερμανός δεν έχει κάνει όσες συμμετοχές θα ήθελε, έχει παίξει μόνο 17 ματς στο πρωτάθλημα, αλλά έχει 4 γκολ και 3 ασίστ ενώ έχει κατά μέσο όρο 35,12 σωστές πάσες στο ματς. Από τους 51 βαθμούς (17 ματς) που διεκδίκησε η Γιούβε με τον Κεντίρα βασικό, έχει πάρει τους 49, έχοντας μόνο μία ισοπαλία (0-0 με Ιντερ στο Μιλάνο).

Ο Κλαούντιο Μαρκίσιο χαρακτηρίζεται από την Gazzetta dello Sport ως ο χαφ που δίνει ισορροπία στο παιχνίδι της Γιουβέντους και παράλληλα είναι αυτός, από τους μέσους, που βοηθάει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την άμυνα. Ετσι εξηγείται και το γεγονός ότι ο Principino δεν έχει ακόμη σκοράρει στη φετινή σεζόν. Με τον Μαρκίζιο στην αρχική 11άδα οι μπιανκονέρι έχουν δεχθεί μόνο 7 γκολ σε 21 αγώνες ενώ χωρίς αυτόν έχουν δεχθεί 10 σε 11 αναμετρήσεις.

Οσο για τον Πολ Πογκμπά, όπως γράφει η Gazzetta dello Sport, είναι αυτός που βάζει την φαντασία στο παιχνίδι. Ο Γάλλος έχει συμμετοχή σε 15 γκολ της ομάδας, έχοντας πετύχει 7 και έχοντας μοιράσει 8 ασίστ, και αν βάλει ακόμη ένα θα ισοφαρίσει την καλύτερη του επίδοση στη Serie A (8).

Σχετικά θέματα

http://www.forzajuve.gr/2016/04/juventus-nea_783.html
Ο Πογκμπά φεύγει, ποιοι είναι οι σίγουροι στη μεσαία γραμμή, ποιοι αμφισβητούνται, ποιοι είναι «τελειωμένοι». Η κατάσταση στη μεσαία γραμμή της Γιούβε μπορεί να φαίνεται θεωρητικά βατή αλλά... [Ολόκληρο το θέμα +]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου