4 Απρ 2016

Τι δείχνει η σύγκριση με τη Γιούβε των Πίρλο, Τέβες και Βιντάλ με τη φετινή Γιούβε

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια αλλά στην περίπτωση της φετινής Γιουβέντους μάλλον την λένε.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν πολλές οι συζητήσεις για το αν οι μπιανκονέρι θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μετά τις αποχωρήσεις των Αρτούρο Βιντάλ, Κάρλος Τέβες και Αντρέα Πίρλο.

Αυτές οι συζητήσεις έγιναν περισσότερες και πιο έντονες μετά το τραγικό ξεκίνημα της ομάδας στη σεζόν αλλά ο Μαξ Αλέγκρι ζητούσε συνεχώς υπομονή από όλους και τώρα δικαιώνεται.

Και δικαιώνεται... πανηγυρικά αφού οι αριθμοί δείχνουν ότι η Γιουβέντους, που άλλαξε τα 10/25 του ρόστερ, κάνει ίδια πορεία με πέρυσι. Οταν είχε τους Πίρλο-Τέβες-Βιδάλ και έμοιαζε (και ήταν) ασταμάτητη.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και τώρα αφού η ομάδα κατάφερε να κάνει μια απίστευτη ανατροπή μετά τις τραγικές πρώτες δέκα αγωνιστικές. Ετσι, έχει πλέον και τους αριθμούς με το μέρος της. Αριθμοί που λένε τα εξής, όπως τους διαβάσαμε συγκεντρωμένους στο tuttojuve...

  • Η Γιουβέντους έχει 73 βαθμούς μετά από 31 αγωνιστικές, επίδοση που είναι ακριβώς η ίδια με πέρυσι! Η διαφορά είναι ότι πέρυσι οι μπιανκονέρι είχαν 22 νίκες, επτά ισοπαλίες και δύο ήττες ενώ φέτος έχουν 23-4-4.
  • Πέρυσι η Γιούβε είχε βάλει 59 γκολ στις 31 αγωνιστικές, φέτος έχει βάλει 56.
  • Πέρυσι είχε δεχθεί 15 γκολ, φέτος έχει δεχθεί μόλις ένα περισσότερο (16).
  • Πέρυσι ο Αλέγκρι είχε χρησιμοποιήσει 28 παίκτες μετά τις πρώτες 31 αγωνιστικές, φέτος έχει χρησιμοποιήσει επίσης 28!
  • Πέρυσι είχαν σκοράρει 13 διαφορετικοί παίκτες στις πρώτες 31 αγωνιστικές, φέτος έχουν βρει δίχτυα 12.
  • Η μόνη διαφορά είναι σε ό,τι αφορά την απόσταση από την 2η της βαθμολογίας αφού πέρυσι η Γιουβέντους ήταν στο +15 μετά από 31 αγωνιστικές ενώ τώρα είναι στο +6.

Ολα αυτά δείχνουν ότι ο Αλέγκρι έχει καταφέρει, προφανώς με τη δουλειά του, να χτίσει μια νέα ομάδα παρά τις τόσες αλλαγές που έγιναν και να παρουσιάζει ένα σύνολο το οποίο επαναλαμβάνει τις επιδόσεις της περσινής ομάδας, η οποία άγγιξε το τρεμπλ! Αυτό θα κυνηγούσε και φέτος η Γιουβέντους αν κρατούσε άλλα δύο λεπτά στο Μόναχο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου