17 Μαΐ 2016

Μπουφόν: Αν έχω εννιά πρωταθλήματα και κανένα Champions League, σημαίνει ότι αυτό άξιζα

Δύο χρόνια έχει στη διάθεση του ο Τζανλουίτζι Μπουφόν για να κατακτήσει το Champions League αλλά δε θα έδινε κανένα από τα εννιά πρωταθλήματα που έχει πανηγυρίσει για να το πετύχει.

Ο αρχηγός της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφερόμενος στο φετινό πρωτάθλημα, είπε: «Ηταν αυτό που έδειξε ξεκάθαρα σε όλους τις αξίες της Γιουβέντους και όσων την απαρτίζουν. Ποτέ ξανά δεν χρειάστηκε να δείξει η ομάδα αυτή την ανεξάντλητη επιθυμία για νίκες, την άρνηση να αποδεχθεί μια μοίρα που έμοιαζε σχεδόν σίγουρη μετά τις πρώτες δέκα αγωνιστικές και η οποία δεν θα ήταν και έκπληξη ή καταστροφή, αν υπολογίσουμε ότι ερχόμασταν από τέσσερα χρόνια γεμάτα νίκες και αλλάξαμε και πολλούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ το καλοκαίρι».

Ο Μπουφόν έπλεξε το εγκώμιο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι λέγοντας πως «με εντυπωσίασε ο τρόπος με τον οποίο άλλαξε από τον Νοέμβριο κι έπειτα, αν τα καταφέραμε φέτος οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και στον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κατάσταση και τα αποδυτήρια ο προπονητής», για να ερωτηθεί στη συνέχεια για το Champions League, που είναι ουσιαστικά το απωθημένο του.

«Παραδόξως, πιστεύω ότι φέτος ήμασταν πιο κοντά από πέρυσι στην κατάκτηση του. Αν είχαμε αποκλείσει την Μπάγερν, έτσι όπως εξελίχθηκε ο θεσμός στη συνέχεια, πιστεύω ότι θα ήμασταν φαβορί κόντρα σε οποιαδήποτε ομάδα», για να ξεκαθαρίσει ακολούθως ότι «δεν θα αντάλλαζα κανένα από τα πρωταθλήματα που έχω κατακτήσει για να πάρω το Champions League. Αν έχω εννιά πρωταθλήματα και κανένα Champions, σημαίνει ότι αυτό άξιζα. Εχω ακόμη δύο χρόνια στη διάθεση μου, ελπίζω να καταφέρω να μείνω σε αυτό το επίπεδο και θα συγκεντρωθώ στο Champions League, αν και δεν είναι απωθημένο. Είναι μια όμορφη περιπέτεια που ζω».

Τέλος, ο Τζίτζι είπε ότι μετά το τέλος της καριέρας του δεν έχει σκοπό να γίνει προπονητής αλλά είναι θετικός στο να γίνει παράγοντας, τόνισε για τον τελικό του κυπέλλου ότι «η Μίλαν σε ένα ματς μπορεί να πάρει αποτέλεσμα από οποιονδήποτε, έχει ρόστερ αξίας και πρέπει να δείξουμε τον μέγιστο σεβασμό» και έκανε ένα σχόλιο και για τον... Μίραλεμ Πιάνιτς: «Είναι αντίπαλος πολύ μεγάλης αξίας, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές της Serie A».

2 σχόλια:

  1. Γεια σας και συγχαρητήρια για τη σελίδα, από την οποία ενημερώνομαι ``καθημερινά! Ξέρω ότι οι μεγάλες ομάδες πάντα είναι μέσα στα κόλπα..και ``δίνουν`` για να ``πάρουν`` αργότερα κάτι... ΄Στη Βερόνα χάσαμε όχι από ανικανότητα, αλλά από ``αδιαφορία`` Τιμωρήθηκαν οι παίχτες χρηματικά γιατί δεν έκαναν τη δουλειά τους; Μήπως ο αγώνας ήταν ``δοσμένος`` για το καλό των στοιχηματικών εταιριών ανά τον κόσμο;;; Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό αυτό;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μια χρονιά που πήραμε το πιο δύσκολο πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα 25 νίκες στα τελευταία 26 παιχνίδια, μπορεί να χάσεις και ένα, ειδικά αν δεν μπεις πότε μέσα στο γήπεδο.

      Να βάλουν πρόστιμο σε παίκτες που πραγματοποίησαν μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές πρωταθλήματος; Δεν έγινε και τίποτα. Μην τα βλέπουμε όλα «περίεργα». Συμβαίνουν και αυτά...

      Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια για την ενημερωτική μας σελίδα.

      Forza Juve!

      Διαγραφή