12 Μαΐ 2016

«Διαβάζοντας» τον ισολογισμό της Γιουβέντους: τι δείχνουν τα στοιχεία και πώς επηρεάζουν το αύριο

Το Δ.Σ. της Γιουβέντους ενέκρινε τον προσωρινό ισολογισμό ενώ είναι προετοιμασμένο για τις απώλειες που θα υπάρξουν.

Η αγωνιστική ανάταση της Γιούβε σημαίνει, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ότι τα πράγματα φτιάχνουν συνεχώς και στον οικονομικό τομέα. Αυτό έγινε σαφές με τον περσινό θετικό ισολογισμό και δίνεται συνέχεια φέτος.

Την Πέμπτη συνεδρίασε το Δ.Σ., το οποίο έβγαλε και την καθιερωμένη φωτογραφία για το πρωτάθλημα που κατακτήθηκε, εγκρίνοντας με απόλυτη πλειοψηφία το πώς κυλάνε τα πράγματα οικονομικά.

Καταρχάς, η Γιουβέντους ως αυτή την στιγμή έχει έσοδα που φτάνουν στα 304,5 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει αύξηση 28,4% σε σχέση με πέρυσι τέτοια περίοδο. Από εκεί και πέρα, το +6,9 εκατ. ευρώ που ήταν το οικονομικό αποτέλεσμα στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, έχει γίνει +48,1 εκατ. ευρώ φέτος, επιβεβαιώνοντας την καλή δουλειά.

Το καθαρό κέρδος αυτή την στιγμή είναι στα 36,1 εκατ. ευρώ -ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο υπήρχαν απώλειες 5,8 εκατ. ευρώ- με τη Γιουβέντους να ανακοινώνει μετά το τέλος του σημερινού Δ.Σ. ότι προβλέπεται αρνητικό πρόσημο στον φετινό ισολογισμό.

Για ποιο λόγο;

Επειδή στο τέλος της σεζόν -από όσα μπορούμε να καταλάβουμε, γιατί δεν έχουμε σπουδάσει οικονομικά- θα υπολογιστεί και το τελευταίο ποσό από όσο είχε συμφωνηθεί να δοθεί το περασμένο καλοκαίρι για τις μεταγραφές.

Οπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη και παρά το γεγονός ότι ο ισολογισμός θα κλείσει με αρνητικό πρόσημο, η οικονομική ανάπτυξη είναι πλέον εξασφαλισμένη. Φαίνεται, άλλωστε, από το γεγονός ότι έχει και φέτος περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ έσοδα, πλησιάζοντας το περσινό ποσό, χωρίς να έχει λαμβάνειν 100 εκατ. ευρώ από την UEFA για το Champions League, όπως πέρυσι που είχε φτάσει ως τον τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου