12 Μαΐ 2016

Τα σημάδια που δείχνουν πως ο Πολ Πογκμπά δεν το κουνάει από τη Γιούβε

Κάθε μέρα που περνάει, στο Τορίνο είναι όλο και πιο σίγουροι ότι ο Πολ Πογκμπά δεν έχει λόγο να ζητήσει να φύγει από την Γιουβέντους.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν έμοιαζε σχεδόν σίγουρο ότι το καλοκαίρι οι μπιανκονέρι θα περίμεναν τον πλειστηριασμό από Αγγλία και Ισπανία για την πώληση του Γάλλου. Τους τελευταίους μήνες, όμως, όλα έχουν αλλάξει.

Οι εμφανίσεις του Πογκμπά βελτιώθηκαν πολύ, ο Μίνο Ραϊόλα έκανε δηλώσεις με τις οποίες άφηνε ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο επέκτασης του συμβολαίου -το οποίο λήγει το 2019- και ο Πολ άλλαξε πανηγυρισμό. Οπως σημειώνουν οι ιταλικές εφημερίδες, άφησε το dabdance και άρχισε να πανηγυρίζει δείχνοντας το σήμα της Γιούβε.

Ακόμη μία ένδειξη, δηλαδή, ότι το μέλλον του είναι στο Τορίνο. Οπως γράφει η Tuttosport, αυτό έγινε σαφές και στη βραδιά που πέρασε η ομάδα στη βίλα των Ανιέλι. Εκεί, ο Πογκμπά κατάλαβε για ακόμη μία φορά πόσο τον αγαπάνε όλοι στην ομάδα αφού ο Αντρέα Ανιέλι και ο Τζον Ελκαν ασχολήθηκαν αρκετά μαζί του, πιάνοντας του και τη συζήτηση.

Μια συζήτηση, η οποία στη συνέχεια έγινε γενική, με όλους να παίρνουν μέρος και να αναφέρονται στο Champions League. Την ευκαιρία που χάθηκε φέτος στο Μόναχο και πώς μπορεί η Γιουβέντους την επόμενη σεζόν να παίξει στα ίσα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αυτός είναι ακόμη ένας λόγος, για τον οποίο ο Πογκμπά αισθάνεται γεμάτος ως μπιανκονέρο. Ο Γάλλος αντιλαμβάνεται τη συνεχή βελτίωση της ομάδας και έχει πειστεί ότι αυτή την στιγμή η Κυρία είναι στις 4-5 πιο δυνατές ομάδες της Ευρώπης. Για ποιο λόγο, επομένως, να αλλάξει περιβάλλον και να ρισκάρει;

Στο Τορίνο ξέρει το περιβάλλον πάρα πολύ καλά, έχει την στήριξη όλων, βλέπει μια ομάδα που προοδεύει και αισθάνεται βασικότατο μέλος αυτής της ομάδας. Οπουδήποτε αλλού, ο Πολ δεν θα ήταν τόσο πολύ κεντρικό πρόσωπο όπως στη Γιουβέντους και αυτό το μετράει. Το ζυγίζει. Το θέλει περισσότερο από ότι ένα υψηλότερο συμβόλαιο, για παράδειγμα.

Αυτό που τον ενδιαφέρει αυτή την στιγμή είναι η συνεχής εξέλιξη του, η οποία συμβαδίζει με αυτή της ομάδας. Μια ομάδα, που αποτελείται από πολλούς πιτσιρικάδες, με τον Πογκμπά να έχει τον ρόλο του... αρχηγού τους.

Είναι, άλλωστε, από τους παλαιότερους της ομάδας πλέον, στην οποία περνάει καλά. Οπως φάνηκε άλλωστε και από την φωτογραφία του που ανέβασε στο twitter από την βραδιά στη βίλα των Ανιέλι, γράφοντας: «Σπουδαία βραδιά με την ομάδα μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου