27 Μαΐ 2016

Η δυσαρέσκεια του Μασεράνο και διαφορετική αντιμετώπιση της μεταγραφής του

Η περίπτωση του Χαβιέρ Μασεράνο είναι εντελώς διαφορετική από αυτή του Ντάνι Αλβες.

Ο δεύτερος μπορεί να φύγει ως ελεύθερος λόγω μιας ρήτρας που έχει στο συμβόλαιό του, αρκεί να ενεργοποιηθεί μέχρι τις 5 Ιουνίου. Κάτι που αναμένεται να γίνει καθώς οι Ισπανοί θεωρούν κάτι παραπάνω από σίγουρη τη μετακίνηση του Βραζιλιάνου στο Τορίνο.

Τι συμβαίνει τώρα με τον Μασεράνο…

Ο ποδοσφαιριστής της Μπάρτσελόνα έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018 και ρήτρα 100 εκατ. ευρώ. Εξωπραγματική ρήτρα, αλλά υπάρχει. Ετσι, οποιαδήποτε ομάδα τον θελήσει, θα πρέπει ή να πληρώσει τη ρήτρα ή να διαπραγματευτεί με τον σύλλογο.

Η Γιουβέντους αποκλείεται να καταβάλλει 100 εκατ. ευρώ για τον ποδοσφαιριστή, οπότε ό,τι γίνει, θα γίνει μέσω συμφωνία των δύο ομάδων.

Μετά την επικείμενη φυγή του Ντάνι Αλβες, η Μπαρτσελόνα δε φέρεται διατεθειμένη να χάσει έναν ακόμη ποδοσφαιριστή της. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να φέρουν τον Μασεράνο στην πόρτα της εξόδου.

Οι Ισπανοί γράφουν πως ο παίκτης δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη διοίκηση. Στην δικαστική περιπέτεια που είχε με την Εφορία, νιώθει πως δεν τον στήριξε η ομάδα του ενώ θεωρεί πως είναι ριγμένος στα οικονομικά σε σχέση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Αυτά τα δύο στοιχεία μπορεί να μη στέλνουν τον Μασεράνο στη Γιουβέντους αλλά υπάρχει ένα κλίμα, που ίσως τον επηρεάσει σε ό,τι αφορά το μέλλον του. Το σίγουρο είναι πως αν θέλει πραγματικά να φύγει, η Γιουβέντους είναι ένας πολύ καλός προορισμός για τον ίδιο.

Βέβαια, σε χθεσινές του δηλώσεις ο Μπέπε Μαρότα ανέφερε πως η περίπτωση Μασεράνο είναι μόνο «φήμες», τη στιγμή που για τον Ντάνι Αλβες δήλωσε «δεν μπορώ ούτε να επιβεβαιώσω ούτε όμως και να διαψεύσω».

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου