30 Μαΐ 2016

Ένα πράγμα που αναγνωρίζω στον αδίστακτο Μπερλουσκόνι με τους πολλούς εχθρούς

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη Μίλαν. Ήρθε η ώρα του...

Αρθρογραφία | Ποδόσφαιρο

Κουράστηκε; Δε θέλει να διαθέσει άλλα λεφτά; Δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το μοντέλο της Γιουβέντους; Κάποιο απ' όλα ή και τα τρία μαζί. Ένα μεγάλο κεφάλαιο για το ιταλικό ποδόσφαιρο (γιατί το παρόν άρθρο θα μιλήσει για ποδόσφαιρο και όχι για πολιτική) θα κλείσει.

Ο Μπερλουσκόνι είναι αντίπαλος, άρα ποδοσφαιρικός εχθρός. Όπως και η Μίλαν.

Μετά από 30 χρόνια, χρόνια στα οποία φυσικά και πρόσφερε στην ομάδα του Μιλάνου, ένα πράγμα μπορώ να πω με σιγουριά για τον Σίλβιο που έχει εκατομμύρια εχθρούς, όσους και φίλους: αναγνώριζε την αξία του αντιπάλου του.

Εννοείται πως μπορείς να του προσάψεις πολλά και να πει κάποιος ένα σωρό αρνητικά πράγματα. Ο απολογισμός του θα περιέχει τα πάντα: επιτυχίες, σκοτεινές στιγμές, πολλές σκοτεινές στιγμές, νίκες, ήττες. Θα έχει και υπερηφάνεια όμως.

Προκλητικός και εκκεντρικός στην προσωπική του ζωή, πάταγε επί πτωμάτων για να πετύχει τα επιχειρηματικά και πολιτικά του σχέδια, μέσα στα γήπεδα όμως προσπαθούσε να ήταν όσο περισσότερο... τζέντλεμαν μπορούσε. Δε θα υποστηρίξει κανείς πως ο Σίλβιο πήγαινε με τον Σταυρό στο χέρι, αστεία πράγματα αυτά για ένα Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά, αν άξιζε τον σεβασμό ο απέναντί του, τον έδινε.

Είναι ίσως το μοναδικό που μπορεί να κρατήσει κάποιος από έναν τύπο όπως ο Μπερλουσκόνι. Ευφυέστατος, στυγνός, διάολος ίδιος σε κάθε κίνησή του. Στο ποδόσφαιρο προσπάθησε, και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχε, να σέβεται το μεγάλο αντίπαλο. Είτε κέρδιζε, είτε έχανε...

Οι τρεις δεκαετίες του στη Μίλαν κλείνουν με τον πιο άσχημο τρόπο για τους ροσονέρι. Για τρίτη σερί χρονιά εκτός Ευρώπης. Ο Μπερλουσκόνι θα φύγει χωρίς κλάψα. Θα φύγει γνωρίζοντας πως ο μεγάλος του αντίπαλος, η Γιουβέντους, είναι καλύτερος και δεν μπορεί να τον κοντράρει. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν και το ξέρει αυτό ο ισχυρός άντρας της Ιταλίας, και όχι μόνο της Μίλαν.

Στην ίδια πόλη με τον Σίλβιο, διαμένει και ένας άλλος επιχειρηματίας, επίσης μεγάλο οικονομικό μέγεθος, που ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο. Οποιαδήποτε σύγκριση είναι τουλάχιστον ατυχής...

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς για τη Μίλαν που τη συμπαθώ! Το campionato για να ξαναγίνει ισχυρό όπως παλιά και να ξαναγίνει το καλύτερο στην Ευρώπη, χρειάζεται μια ισχυρή Μίλαν με τα 7 πρωταθλητριών - champinos! Και στο εσωτερικό με τη Μίναν Είναι το πραγματικό Derby d` Italia! FORZAAAA JUVEEEE!!!! FINO ALLA FINE!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή