20 Μαΐ 2016

Η «παγίδα» του τελικού και πώς θα παρατάξει τη Γιούβε ο Αλέγκρι κόντρα στη Μίλαν

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποδέχθηκε τον τίτλο του φαβορί για τον τελικό του Coppa Italia αλλά προειδοποίησε τη Γιουβέντους ότι θα βρει μια δυνατή Μίλαν μπροστά της.

Οι μπιανκονέρι είναι έτοιμοι για τον τελικό του κυπέλλου και ξέρουν ότι... όλος ο πλανήτης πιστεύει πως στο τέλος αυτοί θα κατακτήσουν τον τίτλο. Αυτό, όμως, είναι και παγίδα και ο Αλέγκρι το ξέρει πολύ καλά, όπως φάνηκε και από τα λόγια του στη συνέντευξη Τύπου.

«Το να είμαστε φαβορί δεν αποτελεί βάρος αλλά ξέρουμε ότι για την Μίλαν είναι η τελευταία ευκαιρία για να βγει στην Ευρώπη. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι πρώτες δύο εβδομάδες ήταν πολύ χαλαρές αλλά μετά αρχίσαμε ξανά τη δουλειά. Ο αγώνας με την Σαμπντόρια ήταν διαφορετικός, στον τελικό περιμένω μια αντίδραση από τη Μίλαν, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε οργανωμένοι και επιθετικοί. Οταν η Μίλαν είναι οργανωμένη και έχει την απαραίτητη... κακία μπορεί να κάνει κάτι καλό. Εύκολοι τελικοί δεν υπάρχουν, θα είναι ένα ισορροπημένο ματς, όπως ήταν και τα δύο του πρωταθλήματος» είπε ο προπονητής και στη συνέχεια ρωτήθηκε για την αρχική 11άδα, λέγοντας πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το ποιοι θα είναι οι δύο χαφ δίπλα στον Πολ Πογκμπά.

«Στην επίθεση θα ξεκινήσουν οι Ντιμπάλα και Μάντζουκιτς, στο τέρμα θα είναι ο Νέτο, ο οποίος έχει πάρει ματς τις τελευταίες εβδομάδες. Οι αμυντικοί είναι μόνο τρεις, Μπαρτσάλι, Ρουγκάνι και Κιελίνι, στο κέντρο είναι σίγουρος ο Πογκμπά και πρέπει να αποφασίσω ποιος θα είναι δίπλα του και ποιος μπροστά από την άμυνα».

Από εκεί και πέρα, ο Αλέγκρι επανήλθε στο ψυχολογικό κομμάτι, λέγοντας πως η Γιουβέντους δεν πρέπει να δείξει υπεροψία αλλά να παίξει ως μεγάλη ομάδα.

«Το μυστικό της Γιούβε είναι το γεγονός ότι διατήρησε την ισορροπία της όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Δεν πρέπει να είμαστε υπερόπτες αλλά να παίξουμε ως μεγάλη ομάδα. Δεν είμαστε εθισμένοι στις νίκες, όταν παίζεις έναν τελικό δουλεύεις πάντα για να νικήσεις. Αύριο θα υπάρχει πολύ συναίσθημα, σαν κι αυτό που ένιωσα σήμερα το πρωί στην επίσκεψη στον Πάπα Φραγκίσκο» είπε ο Αλέγκρι και ολοκλήρωσε με μια αναφορά στην επόμενη σεζόν αλλά και στο έξτρα κίνητρο που έχουν οι μπιανκονέρι.

«Πρέπει ήδη να σκεφτόμαστε την επόμενη σεζόν, το αυριανό ματς είναι ακόμη ένα στάδιο της εξέλιξης μας, της ωρίμανσης μας. Κανείς ποτέ δεν κατάφερε να κάνει δύο σερί χρονιές το νταμπλ, αυτό πρέπει να είναι έξτρα κίνητρο για εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου