19 Μαΐ 2016

Το ιδανικότερο σενάριο και τότε, θα δακρύσουν και τα… τσιμέντα!

Βρισκόμαστε στο μέλλον. Στο κοντινό μέλλον. Στη σεζόν 2017-18. Είναι η χρονιά που ο Τζανλουίτζι Μπουφόν θα κλείσει την τεράστια καριέρα του. Είναι η χρονιά που η Γιουβέντους, αν πάνε όλα κατ’ ευχή, θα κυνηγάει το 7ο σερί πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ας επιστρέψουμε όμως για λίγο στο παρόν.

Η διοίκηση έχει ξεκαθαρίσει πως η ομάδα βάζει πλώρη για το Champions League. Φέτος; Τη μεθεπόμενη χρονιά; Όποτε μπορέσει. Αυτό είπε και ο Αντρέα Ανιέλι στην παρουσίαση της ανανέωσης των συμβολαίων Μπουφόν-Μπαρτσάλι.

Με σταθερό κορμό, έμπειρους παίκτες και νέα αστέρια, η Κυρία θέλει να ταρακουνήσει την Ευρώπη. Ο πιο παλιός ποδοσφαιριστής της, και αρχηγός μας, είπε τις προάλλες πως δεν έχει απωθημένο το Champions League και πως αυτό άξιζε έως τώρα: εννιά πρωταθλήματα και κανένα κύπελλο πρωταθλητριών.

Για έναν πρωταθλητή κόσμου που στο μεγαλείο του έχει υποκλιθεί όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, η παραπάνω ατάκα είναι μια σπουδαία δήλωση. Ο Μπουφόν έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι και ξέρει πως η ιστορία δε σου χρωστά τίποτα. Όλα τα κατακτάς μόνος σου.

Φυσικά και θέλει το Champions League ο Μπουφόν. Όπως το θέλουμε και εμείς. Και για τον ίδιο και για την ομάδα. Και το αξίζει. Και έχει μόνο δύο ευκαιρίες να το κατακτήσει. Μία τη χρονιά που έρχεται και μία την τελευταία σεζόν της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Με τα αστέρια της Γιούβε, Πάουλο Ντιμπάλα και Πολ Πογκμπά, να είναι ακόμη πιο έμπειρα, με περισσότερες παραστάσεις και… ενήλικοι 100%, με την εμπειρία του Τζίτζι, του Τζόρτζιο, του Λεονάρντο, του Αντρέα, του Κλαούντιο, με ισχυρή διοίκηση και τις κατάλληλες προσθήκες, η ομάδα μπορεί να χτυπήσει την κούπα τα επόμενα δύο χρόνια.

Τη σεζόν 2017-18, τη χρονιά που θα τελειώνει ο Μπουφόν, μπορεί η μοίρα να του κρύβει μία από τις πιο ωραίες εκπλήξεις της σπουδαίας καριέρας του. Στο τελευταίο παιχνίδι του στη Γιούβε θα γίνει το έλα να δεις. Όπως έγινε το 2012 με τον Ντελ Πιέρο. Αν συνδυαστεί με κατάκτηση του πρωταθλήματος, πράγμα που δεν είναι απίθανο, θα είναι ιδανικό. Υπάρχει όμως κάτι πιο ιδανικό…

Υπάρχει το τέλειο σενάριο…

Να συμμετέχει, τότε, η Γιουβέντους στον τελικό του Champions League. Ως γνωστών, ο τελικός του κυπέλλου Πρωταθλητριών είναι το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Άρα θα είναι ουσιαστικά και το τελευταίο του παιχνίδι στη Γιούβε. Και θα μπορεί να κλείσει ως πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο μεγάλος Τζανλουίτζι Μπουφόν που απέρριψε προτάσεις για να μείνει πιστός στη Γιούβε του «πρέπει» να ανέβει και το ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης. Για το ονόρε περισσότερο γιατί όταν έχεις ανέβει το ψηλότερο σκαλί του κόσμου όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα.

Αξίζει να θυμόμαστε τον καλύτερο τερματοφύλακα του κόσμου να σηκώνει το κύπελλο Πρωταθλητριών στην τελευταία του παράσταση με τη φανέλα της Γιουβέντους.

Και τότε θα δακρύσουν και τα… τσιμέντα!

1 σχόλιο:

  1. Μπροστά στο παγκόσμιο..το Campions ..είναι ψιλά. Και της Γιούβε της λείπει το ονομαζόμενο Europa League. Νομίζω ότι είναι μια από τις 3 ομάδες που έχουν και τα 3 κύπελλα, δηλ. Πρωταθλητριών - Champions, Uefa και κυπελλούχων! Όχι όμως όταν έγιναν ένα τα 2 τελευταία, το uropa League ηλ. Οι άλλες ομάδες είναι ό Άγιαξ και Μπάγερν.. Άρα, και της Γιούβε της λείπει το Europa League...α θεσμός.. ή ονομασία..τέλος πάντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή