7 Μαΐ 2016

Οι στόχοι της νέας χρονιάς και ο μεταγραφικός σχεδιασμός όπως τα ανέλυσε ο Αλέγκρι

Ο Μαξ Αλέγκρι ευχήθηκε να μείνει στη Γιουβέντους για δέκα χρόνια, έθεσε τους στόχους για την επόμενη σεζόν, μίλησε για τα μεταγραφικά και δεν βρίσκει κάποιο λόγο για να θέλει ο Πογκμπά ή ο Μοράτα να φύγει από τους μπιανκονέρι.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο Αλέγκρι στην καθιερώμενη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς στη Βερόνα.

Για το πώς αισθάνεται που θα είναι στη Γιουβέντους για άλλα δύο χρόνια: «Ελπίζω να μείνω εδώ για άλλα 10-20 χρόνια. Καλύτερα 10, όχι 20 γιατί θα είμαι γέρος και θα πρέπει να παίρνω χάπια στον πάγκο και δεν θέλω να το ζήσω αυτό... Το σημαντικό, όπως έχω πει πολλές φορές, δεν είναι ο προπονητής αλλά το να υπάρχει δυνατή και οργανωμένη διοίκηση. Οι προπονητές περνάνε και φεύγουν, η Γιουβέντους είναι αυτή που μένει. Και η Γιουβέντους έχει νικήσει με τον Τραπατόνι, τον Λίπι, τον Καπέλο, τον Κόντε, τώρα με τον Αλέγκρι...».

Για τον στόχο της επόμενης σεζόν:
«Την επόμενη σεζόν θα έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε το 6ο σερί πρωτάθλημα. Δεν το έχει κάνει ποτέ κανείς οπότε ξέρουμε ότι θα παίξουμε για να γίνουμε θρύλοι. Από εκεί και πέρα, έχω πει αρκετές φορές ότι του χρόνου θέλουμε να κάνουμε ένα σπουδαίο Champions League αλλά αυτή η διοργάνωση, το ξέρουμε όλοι, είναι περίεργη. Δείτε τι έγινε στο Μπάγερν-Ατλέτικο, όπου ο Κομάν έκανε τρεις σέντρες μόνος του και ήταν και οι τρεις άστοχες. Με εμάς έκανε μία και έβαλαν γκολ...».

Για το μέλλον των Πογκμπά και Μοράτα: «Η Γιουβέντους είναι στο επίπεδο της Μπάγερν, της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα, όπως σε αυτό το επίπεδο είναι και η Ατλέτικο, οπότε δεν βλέπω κάποιον λόγο για να θέλει κάποιος να φύγει από την Γιούβε. Για τον Αλβαρο θέλω πω ότι έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης αλλά θα πρέπει να βρει πνευματική ισορροπία. Φέτος άρχισε πολύ καλά, μετά μπήκε σε ένα λήθαργο, τώρα επέστρεψε ξανά».

Για τις καλοκαιρινές μεταγραφές: «Πρώτα να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα, στη συνέχεια να πάρουμε το κύπελλο και μετά θα δούμε και τα μεταγραφικά. Πιστεύω πως αυτή η ομάδα, με την ανανέωση που έκανε το περασμένο καλοκαίρι, έβαλε τις βάσεις για να έχει ένα σημαντικό μέλλον. Τα δύσκολα, τα πολλά σε ό,τι αφορά την ανανέωση, έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, τώρα πρέπει να χειριστούμε σωστά την κατάσταση. Δεν θα υπάρξουν τόσες αλλαγές όσες πέρυσι γιατί τώρα έχουμε τη βάση και είναι πολύ καλή. Δεν χρειάζονται πολλοί παίκτες, αρκούν 2-3 καλοί».

Για την 11άδα κόντρα στη Βερόνα: «Αύριο θα έχει... ρεπό ο Μπουφόν. Στο τέρμα θα είναι ο Νέτο, ο οποίος πρέπει να πάρει χρόνο συμμετοχής γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αυτός που θα παίξει στον τελικό του κυπέλλου. Στην άμυνα αύριο θα είναι οι Ρουγκάνι, Μπονούτσι και Μπαρτσάλι. Στο κέντρο οι Λεμινά, Ασαμόα, Αλεξ Σάντρο και από εκεί και πέρα ένας εκ των Παντοΐν-Κουαδράδο και ένας εκ των Στουράρ-Περέιρα. Στην επίθεση θα είναι οι Ντιμπάλα και Τζάτζα. Στον πάγκο θα έχουμε και δύο από την Primavera, τους Φαβίλι και Κασάτα. Θα δούμε, αν παίξει ο Κουαδράδο θα παίξει και ο Στουράρο, αν παίξει ο Παντοΐν θα παίξει και ο Περέιρα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου