8 Μαΐ 2016

Γιατί ο Πογκμπά προτιμά να μείνει στη Γιούβε παρά να πάει στην Τσέλσι ή την Παρί

Όλοι ξέρουμε πως ο Πολ Πογκμπά αποτελεί το πιο hot όνομα της μεταγραφικής περιόδου. Είναι ο ποδοσφαιριστής που τον θέλουν οι περισσότερες ομάδες. Ιστορικές και μη, και εκεί κρύβεται μια σημαντική λεπτομέρεια που έχει να κάνει με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Ο Γάλλος άσος είναι ευτυχισμένος στο Τορίνο και το δηλώνει με κάθε ευκαιρία. Είναι ξεκάθαρο πως δε βιάζεται να φύγει από το Juventus Stadium. Πριν λίγα εικοσιτετράωρα, ο μάνατζερ του Μίνο Ραϊόλα ξεκαθάριζε πως ο παίκτης του δεν πρόκειται να αφήσει το Τορίνο για το Λονδίνο και την Τσέλσι.

Από την πλευρά της η Γιουβέντους δε θέλει να τον πουλήσει και πάνω του επιχειρεί να φτιάξει την ομάδα του κοντινού μέλλοντος. Το Calciomercato αναφέρει πως τελικά τα 100 εκατ. ευρώ, η αρχική τιμή πώλησής του, δεν είναι χρήματα που ωθούν τους μπιανκονέρι να του βάλουν πωλητήριο.

Γι' αυτό και πέρσι αρνήθηκε την πρόταση της Τσέλσι για 90 εκατ. ευρώ. Ιταλός δημοσιογράφος αναρωτιέται τι θα κάνει η διοίκηση των πρωταθλητών αν έρθει κάποια πρόταση 120 εκατ. ευρώ ή ακόμη περισσότερα. Προς το παρόν δε σκέφτονται κάτι τέτοιο. Ισως επενδύουν και σε μία καλή παρουσία του Πογκμπά στο Euro που μια πιθανή επιτυχία της Γαλλίας θα αυξήσει ακόμη παραπάνω τα χρήματα της πώλησής του.

Η ενδιαφέρουσα ανάλυση συνεχίζει λέγοντας πως ο ίδιος ο Πογκμπά όταν θελήσει να φύγει θα το κάνει μόνο για να πάει σε έναν ισχυρό αλλά και ιστορικό σύλλογο. Για μια εξίσου βαριά φανέλα δηλαδή. Το ενδιαφέρον της Τσέλσι ή της Παρί, για παράδειγμα, τον κολακεύουν αλλά δεν τον συγκινούν. Ο Πογκμπά βλέπει το μέλλον του σε μία ιστορική ομάδα, τη Γιουβέντους, και τη συνέχειά του σε κάποια άλλη ιστορική ομάδα, τη Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα, ας πούμε.

Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που μπορούν να προσφέρουν το ποσό που θα θελήσει η Γιουβέντους αλλά και τα χρήματα που θα ψάξει ο ποδοσφαιριστής. Αν βάλουμε την ιστορικότητα και τη βαριά φανέλα μέσα σε αυτή τη διαδικασία, οι ομάδες που απομένουν είναι πολύ λιγότερες.

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου