12 Μαΐ 2016

Η ομιλία του Αντρέα Ανιέλι: Θα ταξιδέψουμε μαζί ως το 2018 με στόχο το Champions League

Αφού διαβάσαμε όσα είπε ο Τζον Ελκαν στην επίσκεψη της ομάδας στη Villar Perosa, ας δούμε τώρα τι είπε και ο Αντρέα Ανιέλι μία μέρα μετά.

Στη συνέντευξη Τύπου για την ανανέωση των συμβολαίων των Τζανλουίτζι Μπουφόν και Αντρέα Μπαρτσάλι ήταν και ο πρόεδρος, ο οποίος ξεκίνησε και την όλη διαδικασία. Ο Ανιέλι αναφέρθηκε στην κατάκτηση του 5ου συνεχόμενου πρωταθλήματος, αποθέωσε τον Τζίτζι και τον Αντρέα με καλές ατάκες και έκανε σαφές ένα πράγμα: Η Γιουβέντους θα ξεκινάει και πάλι, όπως έκανε πάντα, την σεζόν με στόχο την κατάκτηση και του Champions League.

«Θέλω να υπογραμμίσω προσωπικά αλλά και όλης της Γιουβέντους, την υπερηφάνεια και μεγάλη χαρά για την κατάκτηση του 5ου σερί πρωταθλήματος, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι την αποτελούν μπήκαν στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Μια ιστορία που μας άφησε μια μικρή πίκρα για τον αποκλεισμό στο Champions League αλλά είναι... γλυκόπικρη γιατί στα ματς με την Μπάγερν Μονάχου, τα οποία εμείς θεωρούμε ότι ήταν τα καλύτερα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου φέτος μαζί με το Λίβερπουλ-Ντόρτμουντ, η Γιουβέντους απέδειξε ότι η περσινή σεζόν δεν ήταν κάτι που έτυχε αλλά παίρνει ξανά τη θέση της ανάμεσα στις σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Ξέρουμε, πλέον, ότι η Γιουβέντους έχει και πάλι τη διεθνή διάσταση που πρέπει.

Για το 5ο σερί πρωτάθλημα, θέλω πρώτα από όλους να ευχαριστήσω τον γενικό διευθυντή Μαρότα, τον αντιπρόεδρο Νέντβεντ και τον αθλητικό διευθυντή Παράτιτσι. Μόνο εμείς ξέρουμε πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση κάποιους μήνες πριν φτάσουμε σε αυτή την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν θυμηθούμε τα λόγια του Τζίτζι (Μπουφόν) και του Πατρίς (Εβρά) μετά την ήττα στη Σασουόλο και τις 25 νίκες στα 26 ματς που ακολούθησαν, καταλαβαίνουμε τι δουλειά έκανε η ομάδα.

Σας μιλώ με υπερηφάνεια για το 5ο σερί πρωτάθλημα γιατί πιστεύω ότι σε 10-15-20 χρόνια θα έχουμε καταλάβει τι πετύχαμε. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε στο 100% και δεν θέλουμε κιόλας να σκεφτούμε ότι έχουμε γράψει ιστορία γιατί πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στους προσεχείς στόχους. Οποιος έρχεται στη Γιουβέντους, ξέρει ότι ο πιο σημαντικός στόχος είναι πάντα ο επόμενος. Υπό αυτή την έννοια, η προσοχή μας είναι στον τελικό του κυπέλλου στις 21 Μαΐου αφού είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να κάνουμε δύο σερί νταμπλ.

Στόχοι που θα επαναληφθούν και την επόμενη σεζόν με την ευρωπαϊκή διάσταση που είπε ο προπονητής, θα έχουμε την ευκαιρία να ξεπεράσουμε την ιστορία και να γίνουμε θρύλος με την κατάκτηση του 6ου σερί πρωταθλήματος, όπως και με το να προσπαθήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο να κάνουμε αυτό που όχι μόνο εγώ ως οπαδός, αλλά όλοι όσοι είναι σήμερα στη Γιουβέντους -γιατί όλοι τους ξέρουν ότι σε όποιο γήπεδο κι αν πάμε μπορούμε να νικήσουμε- θεωρούμε ότι δεν είναι απλά ένα όνειρο πλέον αλλά ένα όνειρο πραγματοποιήσιμο.

Σε ό,τι αφορά τους Τζίτζι και Αντρέα, είναι δύσκολο να μιλήσω για αυτούς. Για τον Τζίτζι όπως έχω ξαναπεί, πάνω και από το πόσο σπουδαίος πρωταθλητής είναι, υπάρχει ο άνθρωπος, η προσωπικότητα. Θέλω να πω ότι είναι προνόμιο για μένα να έχω ως αρχηγό στη Γιουβέντους αυτά τα χρόνια τον Τζίτζι, γιατί ο αρχηγός της Γιουβέντους είναι ο αρχηγός της Ιταλίας, όχι επειδή φοράει το περιβραχιόνιο αλλά γιατί αναλαμβάνει την ευθύνη. Είναι μια προσωπικότητα που κάνει τη διαφορά, μέσα και έξω από το γήπεδο.

Για τον Αντρέα, από την άλλη πλευρά, του έχω πει πολλές φορές ότι είναι η καλύτερη μεταγραφή που έχουμε κάνει επί προεδρίας μου. Και το ξαναλέω. Ο Αντρέα είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, μετρημένος, χαμηλών τόνων, στον οποίο αξίζει 100 φορές περισσότερη δημοσιότητα και αποθέωση από τον Τύπο. Δεν την έχει όμως, είτε λόγω θέσης είτε λόγω χαρακτήρα. Η δική μου άποψη είναι ότι ο Αντρέα είναι ένας από τους καλύτερους της γενιάς του, μαζί με τους Τιάγκο Σίλβα, Ζεράρ Πικέ και Τζον Τέρι. Το γεγονός ότι ήταν μαζί μας αυτά τα 5,5 χρόνια και θα είναι για άλλα δύο, είναι λόγος υπερηφάνειας.

Εχουμε άλλα δύο χρόνια μπροστά μας με τον Τζίτζι και τον Αντρέα, θα ταξιδέψουμε μαζί ως το 2018. Οι στόχοι μας για την επόμενη εβδομάδα και τα προσεχή δύο χρόνια είναι ξεκάθαροι. Πέρα από τον στόχο εντός Ιταλίας, που είναι πάντα η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ξέρουμε ότι και σε ευρωπαϊκό επίπεδο πλέον μπορούμε να θέλουμε κάτι συγκεκριμένο».

Από εκεί και πέρα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου οι δημοσιογράφοι ρώτησαν κάποια στιγμή τον Ανιέλι αν θα αντάλλαζε τα πέντε σερί πρωταθλήματα με το Champions League, δίνοντας την εξής απάντηση...

«Δεν αφήνω τίποτα από όσα πετύχαμε, είμαι πολύ υπερήφανος για όσα έχουμε κάνει και είναι καθήκον δικό μου, της διοίκησης συνολικά, να ωριμάζουμε συνεχώς, να βελτιώνεται συνεχώς η Γιουβέντους γιατί θέλουμε να πετύχουμε και στον στόχο μας στην Ευρώπη. Να τον πετύχουμε και να τον προσθέσουμε σε όσα έχουμε ήδη κάνει».  

Σχετικά θέματα

http://www.forzajuve.gr/2016/05/juventus-nea_451.html
Φωτογραφίες από το δείπνο στη βίλα των Ανιέλι και ολόκληρη η ομιλία του Τζον Ελκαν. Η οικογένεια Ανιέλι υποδέχθηκε σύσσωμη την ομάδα στη Villa Agnelli, με τον Τζον Ελκαν να στέλνει μήνυμα σε όλους για το παρόν και το μέλλον. [Ολόκληρο το θέμα]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου