9 Ιουν 2016

«Η Γιουβέντους ήταν από τις πιο μισητές ομάδες για τον ουδέτερο Έλληνα φίλαθλο, αυτό έχει αλλάξει…»

Ποια είναι η εικόνα της Γιουβέντους στην Ελλάδα; Όποια και να είναι, πάντως, είναι διαφορετική απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης με τον εμπνευστή της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Γιουβέντους που παρουσιάζει το forzajuve.gr, θέμα μας είναι η εικόνα της ομάδας στη χώρα μας. Πώς την αντιμετώπιζαν παλιότερα και πώς σήμερα.

Ας δούμε τι μας απάντησε αλλά και πού οφείλεται αυτή η αλλαγή…

«Το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα η Γιουβέντους έχει κερδίσει έδαφος. Παλιότερα ήταν μια από τις μισητές ομάδες για τον Έλληνα φίλαθλο. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά», μας είπε και εξήγησε: «Η τιμωρία για το Calciopoli, και εδώ δε θα εξετάσουμε αν ήταν σωστή, δίκαια και όλα τα συναφή, λειτούργησε ως μέσο… εξαγνισμού για τη φίλαθλη Ελλάδα. Ο οπαδός από δε συμπαθούσε τη Γιουβέντους, την βλέπει διαφορετικά».

- Γιατί όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο;
«Γιατί αποδεχτήκαμε με υπερηφάνεια μια τέτοια απόφαση, μια οδυνηρή για το σύλλογο τιμωρία, αλλά κυρίως γιατί η διοίκηση δούλεψε πάρα πολύ. Εφτιαξε γήπεδο, επένδυσε δηλαδή, πήρε πρωταθλήματα, το παλεύει στην Ευρώπη.

Δέκα χρόνια μετά, όπως έχετε γράψει κι εσείς κατ’ επανάληψη, η Γιουβέντους έχει τα μισά πρωταθλήματα από αυτά που έχουν παιχτεί όταν ανέβηκε ξανά στη Serie A. Αν το λέγαμε αυτό όταν η ομάδα τελείωνε το πρωτάθλημα στην έβδομη θέση, δε θα το πιστεύαμε ούτε οι ίδιοι.

Ξέρετε τι νομίζω; Τελικά ό,τι έγινε το καλοκαίρι του 2016 λειτούργησε θετικά για την ομάδα. Ή υπήρχαν οι άνθρωποι που το γύρισαν σε θετικό, θετικότατο πρόσημο. Και όσοι το κατάφεραν αυτό εκτός απ’ ό,τι είναι μεγάλα μυαλά, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Και αυτό δεν έχει γίνει μόνο στη χώρα μας αλλά παντού. Εχει κερδίσει περισσότερο σεβασμό από τους ουδέτερους φιλάθλους».

- Ο Αντρέα Ανιέλι δηλαδή;
«Ο Αντρέα Ανιέλι είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος. Έχει μάθει πολύ καλά τα στοιχεία και πώς λειτουργεί η οικογένεια και βαδίζει πάνω σε αυτά τα μονοπάτια. Η Γιουβέντους είναι τυχερή που έχει την οικογένεια Ανιέλι, όπως και η οικογένεια Ανιέλι που έχει τη Γιουβέντους. Δεν βλέπετε τι γίνεται στις ομάδες του Μιλάνου. Σε Κινέζους θα καταλήξουν. Μπορεί να έχουν λεφτά και διάθεση να σκορπίσουν χρήμα αλλά δεν έχουν τη φιλοσοφία και την κουλτούρα που χρειάζεται. Μια ομάδα δε χρειάζεται μόνο αστέρια. Ας θυμηθούμε τι ξόδευε ο Μοράτι παλιότερα και δεν έβγαινε ούτε Ευρώπη. Χρειάζεται και σταθερή φιλοσοφία. Αυτό το εγγυάται η οικογένεια Ανιέλι. Όπως και την οικονομική σταθερότητα».

- Ο ρόλος της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Γιουβέντους σε όλο αυτό ποιος ήταν;
«Σε όλα τα παραπάνω, κανένας απολύτως. Αυτό που κατάφερε η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους ήταν να συσπειρώσει και να κρατήσει ενωμένους τους τιφόζι της Γιούβε στην Ελλάδα. Η ιστορία έχει γράψει: στην πραγματικά πιο δύσκολη στιγμή της ομάδας, οι μπιανκονέρι της χώρας μας κράτησαν ψηλά τη σημαία. Υπήρχαν άνθρωποι από κάθε σημείο της Ελλάδας, μέλη του club δηλαδή, που δούλευαν μέρα νύχτα για να το πετύχουμε αυτό.

Αν το Gruppo Greco είναι μια μικρογραφία της Γιουβέντους, θα έπρεπε να μοιράσουμε τα δικά μας αστέρια, όπως αυτά που έχει το γήπεδο μας, σε συγκεκριμένα άτομα που εργάστηκαν για το όραμα και τις ιδέες του club. Και μιλάμε σε πανελλήνια κλίμακα. Η Αττική ήταν η έδρα μας και το αρχηγείο αλλά έγινε σπουδαία δουλειά σε πολλά σημεία. Εκείνα τα χρόνια, στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας η καρδιά της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Γιουβέντους χτυπούσε πολύ δυνατά. Όσοι το έζησαν, και δεν είναι λίγοι αυτοί, καταλαβαίνουν πολύ καλά τι λέμε τώρα και θέλω να ελπίζω πως το σκέφτονται με μια όμορφη νοσταλγία».

Σχετικά θέματα

http://www.forzajuve.gr/2016/06/juventus-nea_421.html
«Η Γιουβέντους να είναι περήφανη για την ομάδα που έχει δημιουργήσει αλλά να ντρέπεται για το Juventus Club DOC». Πώς λειτουργεί το αρμόδιο τμήμα της Γιουβέντους στους οργανωμένους οπαδούς ανά τον κόσμο; [Ολόκληρο το θέμα +]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου