12 Ιουν 2016

Αυτή κι αν είναι μεγάλη ψυχρολουσία για Τζάτζα

Αν επαληθευτούν τα τελευταία ρεπορτάζ για τα πλάνα του Αντόνιο Κόντε για την Εθνική Ιταλίας, τότε ο Σιμόνε Τζάτζα βιώνει την απόλυτη ψυχρολουσία.

Οι πληροφορίες από τη Γαλλία αναφέρουν πως ο κόουτς της σκουάντρα ατζούρα δεν σκοπεύει να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα τον επιθετικό της Γιουβέντους απέναντι στο Βέλγιο αλλά το δίδυμο Πελέ-Εντερ.

Ο Τζάτζα πέρασε μια όμορφη αλλά και δύσκολη χρονιά στη Γιούβε. Όμορφη γιατί πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο, δύσκολη γιατί τουλάχιστον για το μισό της χρονιάς είχε παράπονα γιατί δεν έπαιζε παραπάνω.

Η χρονιά με τη Γιούβε τελείωσε, ο Σιμόνε πήγε στο Euro για μια σημαντική εμπειρία αλλά πήγε αισθανόμενος σίγουρος πως θα είναι βασικός στην Ιταλία. Αν στη Γιούβε είχε να κοντραριστεί με τους Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς και Μοράτα, στους ατζούρι βλέπει πως μένει εκτός ελέω Πελέ και Εντερ.

Και μια που αναφέρθηκε το όνομα του Εντερ, να θυμίσουμε πως είναι ένας παίκτης που τον έκανε διεθνή ο Κόντε όταν αγωνιζόταν στη Σαμπντόρια. Τον προηγούμενο Γενάρη, δύο ομάδες που οδηγούσαν την κούρσα των πρωταθλημάτων τους, Λέστερ και Ιντερ, του έκαναν πρόταση.

Ο Εντερ απέρριψε τη Λέστερ και πήγε στην Ιντερ. Το κίνητρό του, όπως είχε πει, ήταν να πάρει πρωτάθλημα. Μέχρι τότε ήταν δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος και όταν φόρεσε τη φανέλα των νερατζούρι, σκόραρε μόλις μια φορά. Οσο για την επιλογή του, η Λέστερ έγραψε Ιστορία κατακτώντας το πρώτο της πρωτάθλημα και η Ιντερ έμεινε εκτός Champions League.

Από αυτόν τον παίκτη και τον Πελέ, τον Ιταλό που αγωνίζεται στη Σαουθάμπτον, βλέπει ο Σιμόνε Τζάτζα να μην είναι βασικός. Ίσως λειτουργήσει ευεργετικά όλο αυτό για την επανένταξή του στη Γιουβέντους.

Βλέποντας ο Τζάτζα πως δύο προπονητές που δουλεύουν μαζί του, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και Αντόνιο Κόντε, δεν τον ξεκινούν βασικό, ίσως σημαίνει πως πρέπει να δουλέψει περισσότερο και να δείξει πιο πολλά. Δεν μπορεί και οι δύο να μη βλέπουν κάτι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου