15 Ιουν 2016

Ο ποδοσφαιριστής που δίνει μια άλλη διάσταση στη λέξη «πάθος»

Τα χρόνια περνούν, η δίψα για επιτυχίες συνεχώς μεγαλώνει! Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση του δικού μας Τζίτζι, του ανθρώπου που στο παιχνίδι κόντρα στο Βέλγιο, με το οποίο έκλεισε η τρίτη μέρα του Εuro στα γήπεδα της Γαλλίας, συμπλήρωσε τις 157 συμμετοχές με το εθνόσημο και συνεχίζει να σπάει ρεκόρ στα 38 του χρόνια! Όχι και άσχημα θα λέγαμε…

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ο αρχηγός της Εθνικής Ιταλίας είναι μία, αναμφίβολα, εμβληματική προσωπικότητα και αυτό φροντίζει να το αποδεικνύει σε κάθε στιγμή της ζωής του. Ποιος δεν ανατρίχιασε χθες, βλέποντας τον να τραγουδάει με ανυπέρβλητο πάθος τον εθνικό ύμνο της χώρας του πριν την σέντρα του αγώνα, σαν να αγωνιζόταν για πρώτη φορά με τη φανέλα της σκουάντρα ατζούρα, τη στιγμή που άλλοι παίκτες ίσα-ίσα που ψέλιζαν ορισμένους στίχους;

Ο Μπουφόν δίνει μια άλλη διάσταση στη λέξη «πάθος», γεγονός το οποίο μας δείχνει ξεκάθαρα ότι -όντως- όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες εμπειρίες και τρόπαια καταφέρει να αποκτήσει ένας ποδοσφαιριστής, η δίψα για συνεχείς διακρίσεις δε σβήνει ποτέ…

Ο Τζίτζι ενσαρκώνει με τον πιο κατάλληλο τρόπο αυτό το συγκεκριμένο πρότυπο αθλητή (εν προκειμένω ποδοσφαιριστή) και αποτελεί λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές!

Μετά το τέλος του αγώνα, στον οποίο νικήτρια αναδείχθηκε η Ιταλία, ο Μπουφόν, όντας σε… τρελά κέφια, θέλησε, φυσικά, να πανηγυρίσει με όλους τους Ιταλούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο για να στηρίξουν την ομάδα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς: o… τρελός πανηγυρισμός του Ιταλού πορτιέρο λίγο έλειψε να τον τραυματίσει και να κάνει χιλιάδες Ιταλούς (αλλά και Ιταλόφιλους) να καρδιοχτυπάν μέχρι την τελευταία στιγμή, τη στιγμή που γλίστρησε από το οριζόντιο δοκάρι και έπεσε στο έδαφος!

Ο ίδιος στη συνέχεια είπε πως ναι μεν πονούσε ύστερα από την πτώση του, αλλά αυτό που προείχε εκείνη τη στιγμή ήταν τα πανηγύρια με τους συμπαίκτες του, μετά και το δεξί ξεκίνημα της -για πολλούς ξεγραμμένης- Ιταλίας στους ομίλους του Εuro.

Αν μη τι άλλο, ένας τέτοιος πανηγυρισμός εκ μέρους του Μπουφόν δεν μπορεί παρά να προκαλεί συγκίνηση: χορτασμένος από τίτλους και διακρίσεις, ο Τζίτζι μας αποδεικνύει ότι έχει ακόμη την καρδιά ενός μικρού παιδιού, που δεν συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο από την επιτυχία!

Αυτός, λοιπόν, ο παίκτης σύμβολο της Εθνικής Ιταλίας έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας, το 2018.Μέχρι τότε θα είναι εκεί, με τη φανέλα της σκουάντρα ατζούρα και της Γιουβέντους, καθοδηγώντας τους συμπαίκτες του και δείχνοντας τους το δρόμο για νέες, ακόμη περισσότερες επιτυχίες, όπως έκανε με μεγάλο πάθος όλα αυτά τα χρόνια.

Προς το παρόν, ας τον απολαύσουμε για όσο διάστημα απομένει μέχρι και την τελευταία μέρα του Εuro… στην οποία ευχόμαστε ο Τζίτζι να επιστρέψει στην Ιταλία αγκαλιά με ένα ακόμη σημαντικό τρόπαιο στο, ήδη, πλούσιο παλμαρέ του!

Πηγή: juventinigreekfans.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου