6 Ιουν 2016

Ο Νέντβεντ μιλάει για τον ξεκάθαρο στόχο της νέας σεζόν αλλά και για το Champions League

Ο Πάβελ Νέντβεντ δε συνηθίζει να μιλάει σε δημοσιογράφους αλλά έκανε μια εξαίρεση τώρα που τελείωσε η σεζόν.

Ο Τσέχος, το θυμόμαστε όλοι, από όταν ήταν ποδοσφαιριστής προσπαθούσε να αποφεύγει τις πολλές δηλώσεις. Αυτό δεν άλλαξε τώρα που είναι αντιπρόεδρος της Γιουβέντους, αν και μερικές φορές κάνει εξαιρέσεις. Οπως, για παράδειγμα, τώρα, μιλώντας σε περιοδικό της πατρίδας του.

Σε αυτή τη συνέντευξη, για την οποία έχουν κυκλοφορήσει προς το παρόν μόνο κάποια αποσπάσματα, ο Νέντβεντ αναφέρεται στους στόχους σε Ιταλία και Ευρώπη, όπως και στον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η Γιούβε μεταγραφικά, επιβεβαιώνοντας όσα είπε ο Αντρέα Ανιέλι πριν λίγες μέρες.

Ακολουθούν τα αποσπάσματα από τη συνέντευξη Νέντβεντ που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί.

Για το 5ο σερί πρωτάθλημα και την προοπτική του 6ου: «Πέντε σερί πρωταθλήματα δεν είχε κατακτήσει κανείς για σχεδόν 80 χρόνια. Εξι σερί δεν έχει κατακτήσει ποτέ κανείς και ξεκάθαρα αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος, παράλληλα με το να είμαστε δυνατοί και στην Ευρώπη. Ο κόσμος λέει ότι το πήρε πάλι η Γιουβέντους το πρωτάθλημα σαν να είναι κάτι εύκολο αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι φέτος ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Το καταφέραμε όμως επειδή ήμασταν όλοι ενωμένοι, από τον Ανιέλι και τον Μαρότα ως όλους τους υπόλοιπους, είχαμε όλοι την ίδια θέληση. Να στηρίξουμε, δηλαδή, τον Αλέγκρι και να μην αλλάξουμε κατεύθυνση. Ξέραμε ότι θα υπήρχαν δυσκολίες στην αρχή αφού είχε αλλάξει αρκετά το ρόστερ αλλά δεν πανικοβληθήκαμε, στηρίξαμε τις επιλογές μας και τα αποτελέσματα τα είδαμε τους επόμενους μήνες. Αυτό που έγινε απέδειξε ότι είχαμε δίκιο. Η Γιουβέντους απέδειξε ότι διοικείται από ανθρώπους που καταλαβαίνουν από ποδόσφαιρο και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για τον τρόπο που δουλεύει η Γιουβέντους μεταγραφικά: «Για τις μεταγραφές είμαστε υπεύθυνοι τρία άτομα: Εγώ, ο Μαρότα και ο Παράτιτσι. Ο πρόεδρος Ανιέλι επιβλέπει τα πάντα, μιλάει και με τους τρεις μας αλλά αφήνει πάντα τις αποφάσεις σε εμάς. "Γι' αυτό σας επέλεξα και είστε εδώ", μας λέει πάντα. Ο πρόεδρος με ήθελε στη διοίκηση, αρχικά μας έλεγε ότι θέλει να ξαναγίνουμε οι καλύτεροι της Ιταλίας και τώρα που τα καταφέραμε, ο στόχος μας είναι να είμαστε όλο και πιο ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη. Κάναμε σπουδαία ματς φέτος, δεν πιστεύω πως τα πήγαμε άσχημα, αλλά ο στόχος μας δεν είναι να συμμετέχουμε στο Champions League. Ο στόχος μας είναι να νικήσουμε και στο Champions League».

Για το αν μπορεί η Γιούβε να κατακτήσει άμεσα το Champions League: «Αν μπορούμε να το κάνουμε; Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη διοργάνωση, οι πιο μικρές λεπτομέρειες μπορούν να γίνουν καθοριστικές. Δεν είναι όπως ένα πρωτάθλημα γιατί ένα πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος. Στο Champions League είναι ζωή ή θάνατος στα νοκ άουτ ματς».

1 σχόλιο:

  1. Γεια σου ρε παιχταρά!!! Φοβερός παίχτης.., φοβερό ``πνευμόνι``!!! Ειδικά την Τσεχία την έπαιρνε όλη πάνω του! Ευτυχώς για την εθνική μας που, τότε στον ημιτελικό του 2004, τραυματίστηκε στο 19` και βγήκε από το ματς, διαφορετικά δε μας έβλεπα να περνούσαμε εμείς στον τελικό και να το παίναμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή