1 Ιουν 2016

Το σχέδιο και οι νέες μπίζνες της Γιουβέντους από μία διοίκηση δεν έχει την αίσθηση του πανικού

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη που έχει για τον Αντρέα Ανιέλι και την Γιουβέντους ένας από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους και ποδοσφαιρικούς συγγραφείς παγκοσμίως.

Ο Σάιμον Κούπερ είναι πολύ βαρύ όνομα στην δημοσιογραφία και την συγγραφή. Είναι ένας από τους ελάχιστους παγκοσμίως που μπορεί να πάρει συνέντευξη από οποιονδήποτε ποδοσφαιρικό παράγοντα και γενικά η άποψη του έχει πάντα βαρύνουσα σημασία.

Ο Κούπερ λοιπόν, ο οποίος πριν δύο χρόνια αρθρογραφούσε στην περίοδο του Μουντιάλ για ελληνική ιστοσελίδα, στο gazzetta.gr, μίλησε στο Sky Italia για τον Αντρέα Ανιέλι και το παρόν και το μέλλον της Γιουβέντους, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Κυρίας στο συνδρομητικό κανάλι.

Ας δούμε όλα όσα είπε...

«Ο Αντρέα Ανιέλι είναι μια προσωπικότητα πολύ διεθνής. Είναι Ιταλός, σπούδασε στη Γαλλία και την Αγγλία, μιλάει τέλεια τα αγγλικά -όπως και άλλες γλώσσες- και είναι άριστος γνώστης των ξένων αγορών. Στο παρελθόν η Γιουβέντους ήταν ένα καθαρά ιταλικό κλαμπ, αυτό την ενδιέφερε, αλλά τώρα κάνει όλο και περισσότερα ανοίγματα στο εξωτερικό, στις ΗΠΑ, στην Ασία. Εκεί, δηλαδή, όπου υπάρχουν νέες αγορές και μπορεί να κάνει business.

Η Γιουβέντους ξέρει ακριβώς τι θέλει να κάνει και η κατασκευή του γηπέδου, το 2011, είναι μια καθοριστική απόφαση για το μέλλον της. Το να κάνεις γήπεδο στην Ιταλία είναι δύσκολο. Το να έχεις ένα μοντέρνο, σύγχρονο γήπεδο, ιδιόκτητο, στο οποίο είναι απόλαυση να πας για να δεις τον αγώνα, τα αλλάζει όλα. Οι οπαδοί είναι δίπλα στην ομάδα και έχουν άψογη συμπεριφορά, τα έσοδα αυξάνονται και το ποδόσφαιρο γίνεται ξανά απόλαυση, όπως πρέπει να είναι σε όλα τα γήπεδα και όπως ήταν στην Ιταλία πριν 30 χρόνια.

Από εκεί και πέρα, γίνεται πολύ πιο συμπαγής μια ομάδα σε όλα τα μέτωπα, όταν τα αφεντικά της είναι μια οικογένεια, όχι 2-3 συνεργάτες επιχειρηματίες. Γιατί αν έχεις για αφεντικά μια οικογένεια, σημαίνει ότι η ιδιοκτησία δεν ενδιαφέρεται μόνο για να πάει καλά η τρέχουσα ή η επόμενη σεζόν αλλά επενδύει με στόχο να πάνε όλο και καλύτερα τα πράγματα στα επόμενα 20-30 χρόνια. Υπάρχουν μεγαλύτερες εγγυήσεις, δηλαδή, ότι θα μπουν γερές βάσεις για πολλά χρόνια.

Η Γιουβέντους έχει δείξει ότι δεν είναι μια ομάδα που μπαίνει εύκολα σε κατάσταση πανικού, δεν έχει μια διοίκηση που μπαίνει εύκολα σε κατάσταση πανικού. Πάνω από όλα, φυσικά, θέλει να νικάει και αυτός είναι ο στόχος της αλλά ακόμη κι αν δεν γίνει αυτό μια σεζόν, δεν αλλάζει τίποτα στο πλάνο για το μέλλον. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και πολύ σπάνιο, πλέον, στο ποδόσφαιρο. Είναι πολύ λίγες οι ομάδες που μπορούν να συμπεριφερθούν έτσι.

Οσο για τους τίτλους, έχοντας κυριαρχήσει στη Serie A, απομένει το Champions League. Για τη νέα σεζόν ο στόχος της Γιουβέντους δεν μπορεί να είναι μόνο το να πάρει το πρωτάθλημα, το οποίο όλοι πιστεύουν ότι θα κατακτήσει ξανά, δεν μπορεί να είναι αρκετό αυτό. Το να προγραμματίσεις να κατακτήσεις το Champions League, όμως, είναι δύσκολο. Ο ανταγωνισμός με την Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα είναι πολύ δύσκολος αφού τα έσοδα τους είναι πολύ περισσότερα και βλέπουμε ότι συνεχώς όλα πάνε όπως τα θέλουν. Θα δούμε, ελπίζω να δοθεί συνέχεια στην περσινή παρουσία στον τελικό του Champions League».

Σχετικά θέματα
http://www.forzajuve.gr/2016/06/juventus-nea_1.html
Ολόκληρη η ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Αντρέα Ανιέλι με την εγκυρότητα και τη σφραγίδα του forzajuve.gr. Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Αντρέα Ανιέλι για μια σειρά από θέματα. [Ολόκληρο το θέμα +]


http://www.forzajuve.gr/2016/05/juventus-nea_883.html
Αποκλειστικές πληροφορίες για το τι θα πει ο Αντρέα Ανιέλι στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη της Τρίτης. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι φίλαθλοι των μπιακονέρι την τηλεοπτική συνέντευξη του Αντρέα Ανιέλι. [Ολόκληρο το θέμα +]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου