26 Ιουλ 2018

Όταν ο Τότι πίεζε δύο μεγάλα αστέρια της Γιούβε να πάνε στη Ρόμα

Εχει περάσει περισσότερο από μία δεκαετία από το καλοκαίρι που τιμωρήθηκε η Γιουβέντους.

Σήμερα δε θυμάται κανείς με πικρία εκείνες τις ημέρες. Η ομάδα κατέκτησε 7 πρωταθλήματα και με τις κινήσεις της βάζει πλώρη για το 8ο σερί…

Γυρίζουμε το χρόνο πίσω για να θυμηθούμε ένα περιστατικό εκείνων των ημερών. Τότε, λοιπόν, κάποιος προσπάθησε, και μάλιστα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, να πείσει δύο αστέρια της τότε Γιούβε να αφήσουν την πρωτεύουσα του Πιεμόντε για την πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Ο Φραντσέσκο Τότι, ο φυσικός ηγέτης της Ρόμα, όταν υποβιβάστηκε η Γιούβε του Καπέλο επικοινώνησε με δύο μπιανκονέρι. Μίλησε με τον Τζανλουίτζι Μπουφόν και τον Φάμπιο Καναβάρο ώστε να τους πείσει να έρθουν στη Ρόμα. Στον πρώτο, του είπε χαρακτηριστικά «έλα ως δανεικός για ένα χρόνο και όταν ανέβει η Γιουβέντους επιστρέφεις». Στον δεύτερο μεσολάβησε για κανονική μεταγραφή.

Την εξέλιξη των γεγονότων τη γνωρίζουμε ήδη…

Ο Τζίτζι έμεινε πιστός στη Γιούβε του, απορρίπτοντας όχι μόνο την πρόταση του Τότι αλλά και άλλες και ο Καναβάρο πήγε τη Μαδρίτη. Προφανώς και οι δύο βγήκαν κερδισμένοι με τις επιλογές τους. Η Ρόμα, έτσι κι αλλιώς, στο κατεστραμμένο τότε calcio δεν κατάκτησε κανένα πρωτάθλημα.


Επιστρέφοντας στο σήμερα, μπορεί να γίνει μια αναφορά στον Μίραλεμ Πιάνιτς, άσχετα από το ποιο μπορεί να είναι το μέλλον του καθώς πολλά ακούγονται. Για όσους δε γνωρίζουν, ήταν υπό την… εποπτεία του αρχηγού της Ρόμα. Ο Τότι πίστευε πολύ σε αυτόν, τον «πήγαινε» και τον στήριζε σε κάθε του κίνηση. Σα να λέμε ο παλιός και μεγάλος που είχε υπό την προστασία του τον νέο και ταλαντούχο.

Όταν ο Τότι δεν καταφέρνει να κρατήσει ούτε τον Πιάνιτς στη Ρώμη, είχε καμία ελπίδα να φέρει τον Μπουφόν ή τον Καναβάρο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου