28 Ιουν 2016

Τι πιστεύει ο Ντάνι Αλβες για τη Γιούβε, η πρώτη του συνέντευξη ως μπιανκονέρο

Ο Ντάνι Αλβες ανέφερε αρκετές φορές την λέξη Champions League στην επίσημη παρουσίαση του και μίλησε και για τους Αλέγκρι, Πογκμπά, Ντιμπάλα, Μασεράνο.

Ο Βραζιλιάνος άσος, ο οποίος επέλεξε το Νο23, παρουσιάστηκε επισήμως από την Γιουβέντους το πρωί της Τρίτης και απάντησε στις ερωτήσεις των Ιταλών δημοσιογράφων. Ακολουθούν τα κυριότερα από όσα είπε...

Για τη Γιουβέντους: «Είναι μεγάλη τιμή να είμαι στη Γιουβέντους. Την επέλεξα γιατί μου αρέσει να ονειρευτώ με αυτή την ομάδα, νομίζω πως όλοι οι ποδοσφαιριστές της Γιούβε έχουν ένα όνειρο, ένα μεγάλο στόχο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που η Γιούβε δεν έχει κατακτήσει το Champions League και θέλω αυτό το όνειρρο να γίνει πραγματικότητα. Στην Ιταλία νικάει πάντα, τώρα υπάρχει μεγάλη επιθυμία να θριαμβεύσει και στην Ευρώπη. Είναι ένα κλαμπ με σπουδαία ιστορία, μια ιστορία που με συναρπάζει. Νομίζω πως θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, θα έχω τη δυνατότητα να ανακαλύψω ένα νέο τρόπο ζωής, ένα διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου. Μια εμπειρία, κατά τη διάρκεια της οποίας θέλω να πετύχουμε όλους τους στόχους μας».

Για το Champions League:
«Τι λείπει στη Γιούβε; Δεν ήμουν εδώ τα προηγούμενα χρόνια οπότε δεν μπορώ να ξέρω. Θα δούμε όλοι μαζί, από εδώ και πέρα, τι πρέπει να λύσουμε για να το πετύχουμε και θα το κάνουμε. Το Champions League είναι μια σημαντική διοργάνωση, δύσκολη, πρέπει να παίξεις καλά, να προσεγγίζεις κάθε ματς με το σωστό τρόπο. Αν μας λείπει κάτι, θα το καταλάβουμε στην πορεία για να βρούμε την λύση».

Για το αντίο στην Μπαρτσελόνα και το ενδιαφέρον άλλων ομάδων:
«Πέρασα υπέροχα, πανέμορφα χρόνια στη Μπάρτσα αλλά πάντα στη ζωή έρχεται η στιγμή για μια αλλαγή. Θέλω να είμαι πάντα χαρούμενος και από ένα σημείο κι έπειτα ήθελα κάτι διαφορετικό από αυτό που ζούσα όλα αυτά τα χρόνια. Η Γιουβέντους είναι μια ομάδα που θέλει συνεχώς να βάζει νέους στόχους. Εχω την ευκαιρία να βάλω το όνομα μου στη σπουδαία ιστορία της Γιουβέντους και θα παλέψουμε μαζί για να νικήσουμε και στην Ευρώπη. Είχα προτάσεις και από άλλες τοπ ομάδες αλλά επέλεξα την Γιούβε γιατί με εντυπωσίασε το πόσο καλά ξέρουν τους παίκτες που θέλουν να αποκτήσουν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Ξέρω ότι όλοι οι συμπαίκτες μου είναι άψογοι επαγγελματίες, εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου αστέρα του ποδοσφαίρου αλλά ποδοσφαιριστή που του αρέσει να δουλεύει πολύ οπότε ελπίζω να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να νικήσουμε».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Αλέγκρι
: «Ναι, μιλήσαμε αλλά όχι αναλυτικά για τακτικά θέματα. Μπορώ να φανταστώ, βέβαια, τι θέλει ουσιαστικά από μένα. Αν με απέκτησαν, σημαίνει ότι ξέρουν τι μπορώ να δώσω σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Η Γιουβέντους, όπως είπα και πριν, μελετάει πολύ καλά τους ποδοσφαιριστές που θέλει να αποκτήσει. Δεν τους ενδιαφέρει μόνο η αξία αλλά να υπάρχει και η δυνατότητα να κολλήσει ο ποδοσφαιριστής με τα αποδυτήρια».

Για το αν πιστεύει ότι θα έχει συμπαίκτη τον Πογκμπά: «Ο Πολ είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, θα είναι τιμή μου και χαρά μου να είμαστε συμπαίκτες. Πιστεύω πως ναι, αν δεν αλλάξει κάτι εντυπωσιακά την τελευταία στιγμή, θα είμαστε συμπαίκτες. Δεν είναι μόνο ο Πογκμπά όμως, σε αυτή την ομάδα υπάρχουν κι άλλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, κάποιοι έχουν γράψει ιστορία στο ποδόσφαιρο και είμαι χαρούμενος επειδή θα ενώσουμε τις εμπειρίες μας. Στο ρόστερ μιας ομάδας υπάρχουν μονάδες αλλά οι τίτλοι έρχονται αν όλοι μαζί κάνουν μια ομάδα. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να το χαρούμε, να το διασκεδάσουμε».

Για το αν θα φτιάχνει γκολ για τον Ντιμπάλα, όπως έκανε για τον Μέσι:
«Είμαι εδώ για να τους βοηθήσω όλους, τον Πάουλο και τους υπόλοιπους. Θέλω να δώσω ό,τι έχω, θα είμαι ευτυχισμένος αν τα καταφέρω. Οι επιθετικοί είναι χαρούμενοι όταν σκοράρουν, εγώ είμαι πιο χαρούμενος όταν φτιάχνω γκολ για τον συμπαίκτη μου. Νομίζω πως μπορούμ να τα ενώσουμε πολύ καλά αυτά και να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε τον στόχο μας, να νικήσουμε στην Ευρώπη. Θέλουμε να γράψει ξανά την ιστορία στο Champions League η Γιουβέντους και οι τιφόζι θα πρέπει να είναι χαρούμενοι όταν μας βλέπουν στο γήπεδο».

Για τον Μασεράνο και αν θα έρθει κι αυτός στη Γιουβέντους:
«Είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχω την καλύτερη σχέση. Είμαι τεράστιος φαν του και θα είναι τιμή μου αν είμαστε ξανά συμπαίκτες. Θα ήταν κάτι υπέροχο το να μοιραστώ μαζί του τη νέα σεζόν, αυτή τη νέα εμπειρία, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από μένα. Είναι θέμα που αφορά τον ίδιο, την Μπαρτσελόνα, την Γιουβέντους... Ο Χαβιέρ είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής και αν έρθει κι αυτός, θα προστεθεί στους υπόλοιπους σπουδαίους που έχει αυτή η ομάδα».

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου