8 Ιουν 2016

Το… λαθάκι στη μνήμη του Μπουφόν που δεν απέχει όμως πολύ από την πραγματικότητα

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν ξέχασε το Champions League της Ιντερ του 2010, αναφερόμενος στα προβλήματα του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Ο αρχηγός της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας μίλησε στους Times of India για το Euro που αρχίζει σε δύο μέρες και κάποια στιγμή η συζήτηση πήγε στην κατάκτηση του ιταλικού ποδοσφαίρου, για να δώσει την εξής απάντηση: «Δεν είμαι χαρούμενος για πώς πάνε τα πράγματα αυτά τα χρόνια. Μία ιταλική ομάδα δεν κατακτά το Champions League μετά το 2007 και τη νίκη της Μίλαν επί της Λίβερπουλ. Προσπαθήσαμε εμείς πέρυσι αλλά μας νίκησε η Μπαρτσελόνα στον τελικό».

Με δεδομένο ότι ο Μπουφόν δεν μπαίνει ποτέ στη λογική να προκαλέσει τον αντίπαλο, τα ιταλικά ΜΜΕ πιστεύουν ότι μάλλον το ξέχασε στιγμιαία και δεν ήθελε να πει κάτι για τους νερατζούρι. Εμείς θα πούμε ότι ακόμη κι αν το ξέχασε, είναι δικαιολογημένος. Εδώ το έχουν ξεχάσει, σχεδόν, οι ίδιοι, ο Μπουφόν θα έπρεπε να το θυμάται;

Εκτός κι αν εννοούσε ότι η επιτυχία μιας ομάδας που είχε 1-2 Ιταλούς όλους κι όλους, δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία του ιταλικού ποδοσφαίρου...

3 σχόλια:

  1. Για να πάει μπροστά το ιταλικό ποδόσφαιρο χρειάζοντατι πολλά και ειδικά γήπεδα ποδοσφαίρου!!! Τουλάχιστον, να βγάλει νόμο η Ομοσπονδία ότι πρέπει να αφαιρεθούν άμεσα τα κάγκελα από όλα τα ιταλικά γήπεδα..και για να είναι ο κόσμος πιο κοντάπρακτικα στον αγωνιστικό χώρο..και να μην ανεβαίνει παραπάνω με τα κάγκελα και τα πανώ, αλά και για λόγους καλαισθησίας και πρεστίζ..!!! Γιατί μόνο στην Ιταλία διατηρούνται τα κάγκελα;;;; Είναι τριτοκοσμική χώρα;;;; Φυσικά ΟΧΙ!!! Γιατί δεν αφαιρούνται άμεσα;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστές επισημάνσεις. Πράγματα που τα ξέρουν και οι ίδιοι αλλά δεν μπορούν τα κάνουν πράξη. Εκτός από το Juventus Stadium και το νέο γήπεδο της Ουντινέζε, τα γήπεδα της Serie A είναι δημοτικά και νοικιάζονται από τις ομάδες. Κανείς δεν μπορεί να επενδύσει σοβαρά σε κάτι παλιό που δεν του ανήκει (ακόμη κι αν έχει παραχωρηθεί με σύμβαση ετών).

      Το Μουντιάλ του 1990, τότε που μπορούσαν να κάνουν τη μεγάλη επανάσταση με τα γήπεδα, σκέφτηκαν να κάνουν εντυπωσιακά μεγάλα στάδια (βλέπε Ντέλε Αλπι ή του Μπάρι) αλλά καθόλου ποδοσφαιρικά.

      Forza Juve!

      Διαγραφή
    2. Πάντως το να φύγουν τα κάγκελα από τα γήπεδα..για να είναι ο κόσμος πιο κοντά, δε νομίζω να είναι θέμα οικονομικό... Να αφαιρεθούν λέμε.. Πόσο κοστίζει η αφαίρεση!!!!!!!!!

      Διαγραφή