9 Ιουλ 2016

Δεν έχει την ανάγκη να κάνει ο Αντρέα Ανιέλι μια μεταγραφή που θα σειστεί το Juventus Stadium; Έτσι, για την τρέλα…

Μου φαίνεται περίεργο να χτύπησε η Γιουβέντους την πόρτα της Αρσεναλ και να πρόσφερε μόνο 30 εκατ. ευρώ για τον Αλέξις Σάντσες.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Είναι σα να πας σε ένα κατάστημα και να πάρεις ένα πολύ καλό κινητό με μπάτζετ 250 ευρώ. Εδώ ο Μάρκο Πιάτσα πάει να πιάσει αυτή την τιμή. Δε νομίζω να έγινε τέτοια πρόταση από τους μπιανκονέρι. Ή και να έγινε, έγινε για να ξεκινήσει από τα χαμηλά η διαπραγμάτευση.

Ο Μπέμπε Μαρότα γνωρίζει πως η Αρσεναλ δε θα πουλούσε με τίποτα τον επιθετικό της για 30 εκατ. ευρώ. Με αφορμή αυτή την είδηση της Gazzetta dello Sport, αναρωτιέμαι: δεν έχει την ανάγκη, για την υστεροφημία του, ο Αντρέα Ανιέλι να κάνει μια μεταγραφή που θα σειστεί το Juventus Stadium;

Να πει, φέτος θα πάρουμε αυτόν και θα τα χώσουμε. Έτσι, για την τρέλα!

Γνωρίζω πολύ καλά πως λειτουργούν οι ανώνυμες εταιρίες που θέλουν να είναι κερδοφόρες και δίνουν λογαριασμό στους μετόχους για την πορεία τον οικονομικών. Η Γιουβέντους φυσικά και ανήκει στην οικογένεια Ανιέλι αλλά δεν της ανήκει στο 100%.

Υπάρχει ένα 34% σε μετοχές που έχουν επενδύσει κάποια άλλα οικονομικά μεγέθη αλλά και έτσι να μην ήταν, ο Αντρέα Ανιέλι επιλέγει τον συντηρητικό δρόμο στις μεταγραφές. Δε χρειάζεται να πούμε πόσο σωστό είναι αυτό και πως τη στιγμή που όλοι οι άλλοι έχουν δάνεια, που τείνουν να γίνουν «κόκκινα», μη εξυπηρετούμενα δηλαδή, η Γιουβέντους θα παρουσιάσει μηδενικό ή θετικό ισολογισμό.

Μακροπρόθεσμα αυτό βοηθάει τη Γιουβέντους που είναι ένας υγιής σύλλογος, στηριζόμενος αποκλειστικά στα δικά της έσοδα. Αυτή η φιλοσοφία και το γήπεδο είναι τα δύο ασύλληπτα μεγάλα καλά που έχει προσφέρει ο Αντρέα Ανιέλι.

Οπαδικά, όμως, μας λείπει μια τρελή κίνηση. Ένα «μπαμ» που θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη και θα γιγαντώσει ακόμη περισσότερο την ήδη δυνατή Γιουβέντους. Έχουμε πολλά χρόνια να κάνουμε μια μεταγραφή… αεροδρομίου (όπως συνηθίζεται να λέγεται στην Ελλάδα).

Είναι μια πολυτέλεια που θέλει να τη ζει κάθε οπαδός για την ομάδα του. Έτσι για την τρέλα…

2 σχόλια:

  1. καβανι για να πεσουν τα τσιμεντα! Ευκαιρια ειναι εφοσον αρνηθηκε να ανανεωσει με την παρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόεδρε τον Μέσσι!!! Τώρα με τη ποινή φυλάκισης σκέφτεται να φύγει απονομή Ισπανία. Κάνε το μπαμ του σύγχρονου ποδοσφαίρου να την πάρουν όλοι χαμπάρι!! Πλάκα πλάκα πολλά τα κέρδη αν γινότανε μια τέτοια μεταγραφή.... Θα μάθαινε δίπλα του και ο διάδοχός του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή