9 Ιουλ 2016

Η κατάρρευση της Γιούβε και η… πραγματική πραγματικότητα

Εχει πολύ ενδιαφέρον να παρατηρεί κάποιος τον ιταλικό Τύπο και ειδικά αυτή την περίοδο.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής πλέον -και το ποδόσφαιρο φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση- το επικοινωνιακό κομμάτι τείνει να γίνει πιο σημαντικό ακόμη και από το ουσιαστικό. Την πραγματικότητα…

Και όταν μιλάμε για επικοινωνιακό κομμάτι στην Ιταλία, σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο, το μυαλό όλων πάει στις εφημερίδες. Αυτές τις εφημερίδες που προσπαθούν φιλότιμα το τελευταίο διάστημα να προκαλέσουν μια εικονική πραγματικότητα, αλλάζοντας τα δεδομένα.

Η είσοδος των Κινέζων στην Ιντερ και η πολυαναμενόμενη είσοδος των Κινέζων και στη Μίλαν, είναι λογικό να προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον. Οι δύο του Μιλάνο αλλάζουν χέρια, όχι η Ρετζίνα ή η Περούτζια.

Με δεδομένα και τα δύσκολα χρόνια που δικαίως περνάνε ροσονέρι και νερατζούρι, η ευκαιρία είναι πολύ μεγάλη για να χαθεί. Ετσι, η τρίχια γίνεται τριχιά και η τριχιά τρίχα πολύ εύκολα. Απλά και μόνο για να βάλουμε στο μυαλό όλων ότι έρχεται η μεγάλη αλλαγή. Οτι έρχεται η κατάρρευση της Γιουβέντους.

Αν διαβάζει κάποιος συστηματικά τα όσα γράφονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες, θα πιστέψει ότι έχουν έρθει τα πάνω-κάτω. Τεράστιοι τίτλοι για τα 400 εκατ. ευρώ που θα μπουν για μεταγραφές στη Μίλαν από τους ανώνυμους νέους ιδιοκτήτες. Αλλα 300 εκατ. ευρώ που θα βάλουν άμεσα οι άλλο Κινέζοι στην Ιντερ για μεταγραφές και χρέη.

Ο Πιάτσα που ήταν έτοιμος για τη Γιουβέντους, τώρα εμφανίζεται σίγουρος ροσονέρο και αυτή είναι μόνο η αρχή... Τον Πογκμπά η Gazzetta dello Sport τον έχει πουλήσει μέχρι τώρα σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Γιουνάιτεντ ενώ τώρα πουλάει και τον Μπονούτσι στη Σίτι.

Η μόνη ιταλική ομάδα που είναι δυνατή οικονομκά, παρουσιάζεται σαν έτοιμη να πουλήσει τους πάντες ενώ οι ομάδες που δεν είχαν ούτε ευρώ στο ταμείο τους λόγω της απόλυτης έλειψης του παραμικρού project τα προηγούμενα χρόνια, εμφανίζονται πλέον έτοιμες να αμφισβητήσουν στα ίσια τους μπιανκονέρι και να τους πάρουν τα σκήπτρα. Αν Μίλαν και Ιντερ αισθάνονται και πάλι τόσο δυνατές, προφανώς θα πρέπει να το δείξουν στην πράξη και όχι μέσω του Τύπου.

Η Gazzetta dello Sport που ποτέ δεν είχε σχέση αγάπης με την Γιουβέντους, έριξε το απόλυτο γλείψιμο στους μπιανκονέρι όλο το προηγούμενο διάστημα. Τώρα, θέλοντας να... καβαλήσει το κύμα του ενθουσιασμού για τους Κινέζους στο Μιλάνο, επιχειρεί να γεμίσει αμφιβολίες τους Γιουβεντίνους και να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα. Γιατί η... πραγματική πραγματικότητα είναι άλλη.

Μέχρι και αυτή την ώρα, η Γιούβε σε σχέση με πέρυσι έχασε τον Μοράτα και απέκτησε τους Πιάνιτς και Ντάνι Αλβες. Η Μίλαν, την ίδια ώρα, έχει αφήσει κάμποσους να φύγουν και έχει αποκτήσει τον πρώτο σκόρερ της... Serie B.

Η Ιντερ, από την πλευρά της, θα πρέπει να βρει τον τρόπο για να ηρεμήσει τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος διαρρέει τη δυσαρέσκεια του για όσα άκουσε όταν του αναλύθηκε το μεταγραφικό πλάνο.

Στη Νάπολι ο Ιγκουαΐν τους λέει ευθέως ότι αν συνεχίσουν έτσι δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ πρωτάθλημα και στη Ρόμα δεν τολμάνε, μετά από όσα έπαθαν την τελευταία τριετία, να πουν την λέξη «scudetto».

Αυτή είναι η πραγματικότητα μέχρι και σήμερα, 9 Ιουλίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου