Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

Οι 5 σημαντικοί λόγοι που η Γιουβέντους δεν πουλάει τον Μπονούτσι

Η Μάντσεστερ Σίτι κάνει τα πάντα για να πάρει τον Λεονάρντο Μπονούτσι. Αυξάνει την αρχική της προσφορά με την ελπίδα ο Πεπ Γκουαρντιόλα να έχει τον αμυντικό που επιθυμεί.

Η Γιούβε όχι μόνο αρνείται πεισματικά να μπει στη λογική της πώλησης του ποδοσφαιριστή αλλά σκέφτεται να του αυξήσει τις απολαβές, δείχνοντας εμπράκτως πως επενδύει στον Μπονούτσι.

Το Calciomercato αναλύει τους 5 σημαντικούς λόγους που η Γιουβέντους ρίχνει άκυρο στους Βρετανούς και κρατάει στην ομάδα της τον Μπονούτσι.

1. Το μυστικό της επιτυχίας της Γιουβέντους είναι η (ιταλική) άμυνά της. Και ο Λεονάρντο Μπονούτσι -μαζί με τους Αντρέα Μπαρτζάλι, Τζόρτζιο Κιελίνι και Τζανλουίτζι Μπουφόν στο τέρμα- είναι μια βασική μονάδα τη αμυντικής μηχανής των μπιανκονέρι.

2. Στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζεται η εικόνα της ομάδας. Οι τιφόζι της Γιούβε τον λατρεύουν όσο τον «μισούν» οι αντίπαλοι οπαδοί.

3. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του κόσμου. Η Γιουβέντους απέδειξε πως μπορεί να αντικαταστήσει κάποιον επιθετικό (Τέβες-Ντιμπάλα) ή έναν μέσο (Βιντάλ-Κεντίρα) αλλά ένας τόσο ποιοτικός αμυντικός δε θα μπορούσε να βρει εύκολα αντικαταστάτη. Ο Μπενάτια μπορεί να θεωρείται μια καλή λύση ώστε να ενσωματωθεί στην ομάδα αλλά σε καμία περίπτωση να πάρει τη θέση και τον ρόλο του Μπονούτσι.

4. Είναι 29 ετών. Αν σκεφτεί κάποιος την ποιότητα του Αντρέα Μπαρτζάλι σε συνάρτηση με την ηλικία του, ο Λεονάρντο Μπονούτσι βρίσκεται στο απόγειο της καριέρα του, έχοντας αρκετά χρόνια ακόμη καλής μπάλας.

5. Μπορεί να παίξει και σε άμυνα των τριών αλλά και σε σχήμα με τέσσερις.

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου