17 Ιουλ 2016

Οι δύο κινήσεις που άλλαξαν σε ανύποπτο χρόνο ακόμη περισσότερο τις ισορροπίες

Η Νάπολι είναι -στα χαρτιά ή στην πράξη, όπως θέλει το ερμηνεύει ο καθένας- ένας από τους διεκδικητές του πρωταθλήματος.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Από την Πέμπτη το απόγευμα και μέχρι να ολοκληρωθεί, θετικά ή αρνητικά, η περίπτωση του Γκονζάλο Ιγκουαΐν, η Γιούβε έχει καταφέρει ένα καίριο χτύπημα στο εσωτερικό της ομάδας του νότου.

Μπήκαν μεγάλες φιτιλιές λόγω του Αργεντίνου και η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις είναι μεγαλύτερη όσο ποτέ. Βάσει αυτών των συνθηκών και όταν το κλίμα δεν είναι καλό σε μια ομάδα, όπως εύκολα καταλαβαίνει κάποιος, τα πάντα είναι οριακά.

Δε θέλει πολύ να στραβώσουν τα αποτελέσματα σε ένα-δυο αγώνες και ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης του Αργεντίνου, να μπει ο σύλλογος σε μια διαδικασία αποσυντονισμού.

Το ταπεραμέντο των τιφόζι της Νάπολι είναι καθαρά μεσογειακό και εμείς εδώ στην Ελλάδα καταλαβαίνουμε πώς μεταφράζεται αυτό. Γκρίνια και αμφισβήτηση, αμφισβήτηση και γκρίνια. Ο Ντε Λαουρέντις βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Χρήματα για να κάνει μεγάλες και σπουδαίες μεταγραφές φαίνεται πως υπάρχουν. Αν πουληθεί ο Ιγκουαΐν θα επενδυθούν κάποια από αυτά. Αλλά αν πουληθεί, όπου κι αν πάει, θα υπάρξει αντίδραση. Ήδη έχει στοχοποιηθεί.

Κανένας οπαδός που πιστεύει πως πάει για πρωτάθλημα, γιατί οι Ναπολιτάνοι πιστεύουν πως μπορούν να το «χτυπήσουν», δε θέλει να αποδυναμωθεί η ομάδα του. Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση πως η Γιούβε πάει για τον Ιγκουαΐν, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ηρεμία στο εσωτερικό του συλλόγου του νότου. Που ήδη ήταν σε καθεστώς αμφισβήτησης.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και λίγο πιο πάνω, στη Ρώμη. Μπορεί η μεταγραφή του Μίραλεμ Πιάνιτς να έχει γίνει εδώ και λίγες εβδομάδες, αλλά οι Ρωμαίοι οπαδοί δεν ξεχνούν. Γι’ αυτούς ήταν μια πράξη άτιμη από πλευράς διοίκησης και παίκτη.

Ρόμα και Νάπολι έχουν χάσει την ηρεμία τους λόγω μεταγραφικών κινήσεων της Γιουβέντους. Και αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Κάποιες φορές, μια επικοινωνιακή νίκη αλλάζει τις ισορροπίες στην αρχή ενός πρωταθλήματος. Και η υπόθεση Πιάνιτς και αυτή του Ιγκουαΐν, όπως κι ας τελειώσει, έχουν βγάλει ξεκάθαρη νικήτρια της Γιούβε στα σημεία…

Τα υπόλοιπα θα γίνουν μέσα στο γήπεδο…

Εκεί που ήδη η Γιουβέντους ήταν ήδη το ξεκάθαρο φαβορί!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου