6 Ιουλ 2016

Γιατί η Γιούβε αγοράζει ακριβά μέτριους παίκτες και πουλάει τσάμπα;

Πέντε παίκτες έχουν αποχωρήσει έως τώρα από τη Γιουβέντους. Έχουμε και λέμε…
Μοράτα, Κουαδράδο, Κάσερες, Παντοΐν, Ρουμπίνιο. Τι έχει κερδίσει η Γιουβέντους από αυτές τις αποχωρήσεις;

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Τα 30 εκατ. ευρώ του Ισπανού και τα 600.000 ευρώ του Σιμόνε. Σχετικά με τον Μοράτα, όπως ξέρουμε, ήταν μια αναμενόμενη απόφαση από τη στιγμή που η Ρεάλ θα ενεργοποιούσε τη ρήτρα. Πράγμα που σημαίνει πως ή θα έμενε ή η Γιούβε θα έπαιρνε τα συγκεκριμένα χρήματα.

Για τον Κολομβιανό ήταν ένα λάθος deal που είχε ένα αναμενόμενο τέλος. Οπότε, για τρεις ποδοσφαιριστές (Κάσερες, Παντοΐν, Ρουμπίνιο) η ομάδα έβαλε συνολικά στα ταμεία της 600 χιλιάδες. Δηλαδή τίποτα.

Γιατί η Γιούβε αγοράζει ακριβά μέτριους παίκτες και πουλάει… τσάμπα;

Όταν λέμε «αγοράζει ακριβά», δεν εννοούμε τον Ντιμπάλα ή τον Πιάνιτς. Αναφερόμαστε σε περιπτώσεις τύπου Ασαμόα, Ισλα, Περέιρα. Όποια κι αν είναι η προσωπική άποψη του καθενός για αυτά τα τρία παραδείγματα, δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να τους θεωρεί παίκτες τοπ επιπέδου ή πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Απλά εργαλεία είναι.

Και ας θυμηθούμε την ατάκα του Ισλα που είχε πει πως «δεν άξιζα τελικά να παίζω στη Γιούβε». Και όμως γι’ αυτούς τους τρεις οι μπιανκονέρι όταν τους έφεραν στο Τορίνο ξόδεψαν περισσότερα από 35 εκατ. ευρώ. Δηλαδή 12 με 13 εκατ. ευρώ για τον καθέναν.

Είναι τέτοια η αξία τους; Όχι βέβαια. Αν ο Ισλα έφευγε από την Ουντινέζε για τη Ρόμα ή τη Νάπολι, η τιμή του θα ήταν πιο κάτω. Παρόλα αυτά, η Γιούβε δίνει σεβαστά ποσά για παίκτες που τιμώνται λιγότερα.

Και όταν έρθει η ώρα να ξεφορτωθεί εκείνη κάποιους ποδοσφαιριστές, τους αφήνει σχεδόν τσάμπα. Για τον Ρομπίνιο δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα. Δεν έπαιξε ποτέ, δεν είχε καμία αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ο χειρισμός του Κάσερες ήταν κακός. Ενώ από τον Δεκέμβρη φαινόταν πως δεν τον θέλουμε στην ομάδα, δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες και τελικά έφυγε ελεύθερος. Για τον Παντοΐν τα αρχικά ρεπορτάζ έκαναν λόγο για μεταγραφή 3 εκατ. ευρώ. Τελικά δόθηκε για ψίχουλα.

Θα μπορούσε να γίνει καλύτερος σχεδιασμός σε ό,τι αφορά τις αποχωρήσεις και η Γιούβε να παρουσιαστεί πιο σκληρή στα παζάρια. Εξάλλου οι άλλες ομάδες φροντίζουν να ξεζουμίζουν τους μπιανκονέρι με κάθε ευκαιρία.

Και για να μην ξεχνιόμαστε…

Μέχρι τώρα, από τη Γιούβε έχουν φύγει πέντε παίκτες και έχουν έρθει δύο. Στα ταμεία μπήκαν 30 εκατ. και 600.000 ευρώ και βγήκαν 32 εκατ. ευρώ. Δηλαδή η διοίκηση δεν έχει βάλει τίποτα από το νέο μεταγραφικό μπάτζετ.

2 σχόλια:

  1. Για τον Κουδραδο ακούγεται ότι προσφέρουμε 2 εκ.για εκ νέου δανεισμό και υποχρεωτική αγορά 22 εκ.έπειτα. Κάτι που και ο ίδιος επιθυμεί και σπρώχνει τις διαπραγματεύσεις να πετύχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά τα λες Hurts 8. Υπάρχει και το σχετικό αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ γι’ αυτό που μας γράφεις: http://www.forzajuve.gr/2016/07/juventus-nea_84.html

      Forza Juve!

      Διαγραφή