23 Ιουλ 2016

Πόλεμος Γιουβεντίνων-Ναπολιτάνων στα social media, τι γράφουν οι μεν, τι οι δε…

Ενας πανικός γίνεται εδώ και πολλές ώρες στα social media με αφορμή την μετακίνηση του Γκονσάλο Ιγκουαΐν στη Γιουβέντους.

Από την μία πλευρά οι Γιουβεντίνοι, από την άλλη οι Ναπολιτάνοι. Οι μεν πανηγυρίζουν, οι δε βρίζουν. Βορράς και Νότος... χωρίζονται για ακόμη μία φορά, αυτή τη φορά για τη μεταγραφή του Αργεντίνου φορ.



Αρχικά, να αναφέρουμε τις αντιδράσεις των Γιουβεντίνων. Υπάρχουν αυτοί (οι περισσότεροι) που πανηγυρίζουν για την έλευση του Αργεντίνου άσου και πικάρουν τους οπαδούς της Νάπολι, θυμίζοντας τους και την ατάκα που είπε πριν λίγες μέρες ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις: «Η Νάπολι βγαίνει 2η και χωρίς τον Ιγκουαΐν». Οι μπιανκονέρι τιφόζι έχουν ήδη φορέσει, με τα σχετικά μοντάζ, τη φανέλα της Κυρίας στον Ιγκουαΐν και γράφουν για το δίδυμο που θα κάνει με τον Πάουλο Ντιμπάλα στην επίθεση ενώ ορισμένοι αναρωτιούνται: «Πώς έχετε οργανωθεί οι Ναπολιτάνοι; Θα αυτοκτονήσετε μαζικά ή ο καθένας μόνος του με τον τρόπο του;».



Οι Ναπολιτάνοι, από την άλλη πλευρά, έχουν πάρει... παραμάζωμα τον Ιγουαΐν στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media και το «προδότης» είναι το λιγότερο που του γράφουν. Κάποιοι θυμούνται την μεταγραφή του... Ρομπέρτο Μπάτζο από την Φιορεντίνα στη Γιουβέντους το καλοκαίρι του 1990, κάποιοι άλλοι κατηγορούν τους μπιανκονέρι ότι δεν έχουν κλάση επειδή πληρώνουν την ρήτρα και οι περισσότεροι αποθεώνουν τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ως τον μόνο που αγάπησε πραγματικά τους παρτενοπέι, θυμίζοντας και μια διάσημη φράση του: «Un vero Argentino non gioca a Torino». Δηλαδή «ένας πραγματικός Αργεντίνος δεν παίζει στο Τορίνο».

Μέσα σε όλο αυτό τον χαμό, υπάρχει και ο οπαδός της Μίλαν, ο οποίος δίνει το δικό του χρώμα, ειρωνευόμενος τη διοίκηση της ομάδας του: «Δεν υπάρχει μεταγραφή, δεν γίνεται να κλείσει η μεταγραφή αν πρώτα δεν γευματίσει με τον Ιγκουαΐν ο Γκαλιάνι»...

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου