25 Ιουλ 2016

Η μεγάλη αντεπίθεση των Ιταλών δημοσιογράφων

Η φράση «Οι Ιταλοί είναι χειρότεροι από εμάς» έχει ειπωθεί από πολλούς, ίσως από όλους μας κάποια στιγμή στο κοντινό ή μακρινό παρελθόν.

Αρθρογραφία | Media

Και αναφερόμαστε στους Ιταλούς δημοσιογράφους και την εικόνα που βγάζουν στις μεταγραφικές περιόδους. Ίσως να έχουν δίκιο όσοι τους έχουν χαρακτηρίσει έτσι, μπορεί κάποιες φορές και εμείς οι ίδιοι.

Αυτό που γίνεται το φετινό καλοκαίρι στο calcio είναι η μεγάλη αντεπίθεση των ρεπόρτερ. Παρακολουθούμε καθημερινά τα ιταλικά ΜΜΕ και σκανάρουμε ό,τι κυκλοφορεί από τη γείτονα χώρα.

Και επειδή όλες οι σημαντικές κινήσεις αυτό το καλοκαίρι έχουν βγει από τη Γιουβέντους, έχουμε πλήρη εικόνα. Και φέτος έδωσαν ρέστα. Έχουμε και λέμε…

Υπόθεση Ντάνι Αλβες: «Σκάει» η είδηση, αναλύεται ο όρος πώς και πότε μπορεί να φύγει ως ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα. Μετά από λίγες ημέρες υπογράφει στη Γιουβέντους.

Υπόθεση Μίραλεμ Πιάνιτς: «Σκάει» η είδηση, αναλύεται ο αστερίσκος της μεταγραφής του σχετικά με τη ρήτρα του προς της Ρόμα. Μετά από λίγες ημέρες υπογράφει στη Γιουβέντους.

Υπόθεση Μεχντί Μπενάτια: Το φλερτ είχε παρουσιαστεί από τον περασμένο Μάρτιο. Ήταν μια περίπτωση που χρειαζόταν ειδική μεταχείριση και διαπραγματεύσεις ώστε να περάσουν οι όροι της Γιουβέντους. Γράφτηκαν πολλά, οι Ιταλοί επέμειναν, τελικά η μεταγραφή έγινε.

Μάρκο Πιάτσα: Από την αρχή γράφτηκε για ενδιαφέρον της Γιούβε και της Μίλαν. Ο ποδοσφαιριστής έπρεπε να επιλέξει. Η περίπτωσή του δεν καθυστέρησε ιδιαίτερα. Από τη στιγμή που αναλύθηκαν οι τρεις λόγοι που ο Κροάτης επέλεξε τη Γιούβε, η μεταγραφή έκλεισε.

Υπόθεση Γκονζάλο Ιγκουαΐν: «Σκάει» η είδηση, μια είδηση που υποστηρίχθηκε από όλα τα ιταλικά ΜΜΕ. Λίγες ημέρες μετά, η Γιουβέντους έκλεισε την πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας.

Αν εξαιρέσουμε τη μεταγραφή του Μπενάτια, όλες οι άλλες δεν πήραν σε κανένα σημείο τη μορφή σήριαλ. Έκλεισαν και ανακοινώθηκαν άμεσα. Μπορεί παράλληλα να έχουν γραφτεί ένα σωρό ονόματα, όπως συμβαίνει σε κάθε χώρα την περίοδο των μεταγραφών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν παρουσιάστηκαν ως άμεσοι στόχοι.

Είναι άλλο να γράφει κάποιος δημοσιογράφος «βλέπει» τον τάδε» και άλλο «κοντά στο να κλείσει ο τάδε». Όπως έχουμε επισημάνει αρκετές φορές, οι ρεπόρτερ υπογράφουν τα κείμενά τους και κανείς δε βγάζει από το μυαλό του ειδήσεις (εξαιρούνται οι περιπτώσεις που παίζεται άλλο παιχνίδι, αλλά αυτές δεν είναι πολλές). Και φέτος οι Ιταλοί δημοσιογράφοι κέρδισαν τη χαμένη αξιοπιστία τους.

Μαζί και το forzajuve.gr παρακολουθεί και σάς μεταφέρει έγκαιρα και έγκυρα κάθε κίνηση της Γιουβέντους. Αναλύσεις, αρθρογραφία και σχολιασμός όπου κρίνεται απαραίτητος συνδέουν το παζλ των φετινών μεταγραφών της Γιουβέντους όπως τις διαβάζουν πρώτοι οι Έλληνες οπαδοί της Κυρίας μέσα από το Νο 1 σάιτ για μπιανκονέρα ενημέρωση.

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.


2 σχόλια: