4 Αυγ 2016

Το «ευχαριστώ» του Μπουφόν στη Γιούβε και γιατί όταν μιλάει ο αρχηγός οι άλλοι πρέπει να ακούν και να μαθαίνουν

Η συνέντευξη του Τζανλουίτζι Μπουφόν στο Sky Italia δόθηκε όλη στη δημοσιότητα, με τον αρχηγό να λέει «grazie» στη Γιουβέντους και να εξηγεί το γιατί.

Νωρίτερα, το forzajuve.gr δημοσίευσε ένα μικρό απόσπασμα από τις δηλώσεις του Τζίτζι, αφού μόνο αυτό είχε μεταδοθεί.

Τώρα έγινε γνωστό όλο το περιεχόμενο των δηλώσεων του και το μεταφέρουμε αυτούσιο, με τον αρχηγό να μην κρύβει τον ενθουσιασμό του ενόψει της νέας σεζόν, αν και χτυπάει κάποια... καμπανάκια για να μην υπάρξει χαλάρωση και αλαζονεία.

«Πριν από όλα, θέλω να ευχαριστήσω τη Γιουβέντους αφενός γιατί όλα αυτά που πετύχαμε την τελευταία 5ετία είναι εκπληκτικά και έγιναν με τη βοήθεια όλων όσων δουλεύουν στο κλαμπ, αφετέρου επειδή σε αυτή την μεταγραφική περίοδο έχουν γίνει τόσο σημαντικές κινήσεις ώστε εμείς οι υπόλοιποι, οι παλαιότεροι, να πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει κάτι σπουδαίο και οι τιφόζι μπορούν να ονειρεύονται με τα μάτια ανοιχτά. Ηταν πολύς καιρός που δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο αλλά τώρα έγιναν πραγματικά πολύ δυνατές μεταγραφές», είπε ο αρχηγός, ο οποίος στη συνέχεια -με ωραίο τρόπο- έδωσε το σύνθημα για προσγείωση και δουλειά: «Σίγουρα, αν ήμουν 6 ή 7 ετών τώρα, θα μου άρεσε πάρα πολύ να γεμίσω τα άλμπουμ Panini με τις φωτογραφίες των πρωταθλητών της Γιούβε αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Θα πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο ότι είναι αλήθεια όλα όσα λένε για εμάς».

Ερωτηθείς για το Champions League, ο Τζίτζι είπε ότι «θεωρητικά η φετινή Γιουβέντους είναι πολύ δυνατή και μπορεί να παίξει στα ίσια με όλους και, επίσης θεωρητικά, έχουμε περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια γιατί έχουν έρθει ποδοσφαιριστές που μπορούν να μας δώσουν το κάτι παραπάνω που χρειαζόμασταν. Πάνω από όλα, όμως, χρειάζονται ορισμένα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για κάθε μεγάλη ομάδα ώστε να επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο: Αυταπάρνηση, ενθουσιασμός, διάθεση να εντυπωσιάσεις αλλά και να υποφέρεις, πάθος στο γήπεδο. Το να ονειρεύεσαι δεν κοστίζει τίποτα αλλά πρέπει να το κάνεις με τα πόδια στο έδαφος και με αυτογνωσία».

Οσο για την μεταγραφή που εξέπληξε περισσότερο τον Μπουφόν, είναι αυτή του Γκονσάλο Ιγκουαΐν, για τον οποίο είπε: «Βασικά δεν το περίμενα, μετά, όταν όλοι άρχισαν να μιλάνε για αυτό, άρχισε να σκέφτομαι ότι μπορεί και να γίνει. Ηταν ο Νο 1 κίνδυνος κάθε φορά που αντιμετωπίζαμε τη Νάπολι. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή σπουδαίου επιπέδου, τον οποίο εκτιμούσαμε πολύ ως αντίπαλο και εκτιμάμε ακόμη περισσότερο ώρα».

Οσο για τις επιθέσεις που δέχεται ο Αργεντίνος φορ από οπαδούς και δημοσιογράφους Ναπολιτάνους, ο αρχηγός της Γιουβέντους είπε: «Πιστεύω ότι ένας ποδοσφαιριστής που έχει το κουράγιο να κάνει μια τέτοια επιλογή, δείχνει ότι έχει προσωπικότητα γιατί θα μπορούσε να πάει κάπου αλλού, εκτός Ιταλίας, για να μην έχει κανένα πρόβλημα. Πιστεύω πως ένας ποδοσφαιριστής όπως ο Ιγουαΐν, ο οποίος σε τρία χρόνια στη Νάπολι έβαλε... ορδές από γκολ, δικαίως είχε την ελευθερία να επιλέξει που θα πάει. Οταν λέω ελευθερία, εννοώ ότι υπήρχε η ρήτρα αποδέσμευσης του. Μπορεί να δώσει πραγματικά πάρα πολλά στη Γιουβέντους, να κάνει τη διαφορά, με βάση τα γκολ που έχει πετύχει στην καριέρα του, τον τρόπο παιχνιδιού του, τον χαρακτήρα του. Εκτός από τον Γκονσάλο, έχουν έρθει κι άλλοι ποδοσφαιριστές που αν επιβεβαιώσουν και εδώ όσα έχουν δείξει ως τώρα στις καριέρες τους, αν έχουν την θέληση να εντυπωσιάσουν και να δουλέψουν όπως πρέπει, πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε πάρα πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου