11 Αυγ 2016

Πώς είναι να διαπραγματεύεσαι με τη Γιουβέντους; Ενας παράγοντας εξηγεί…

Τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται η Γιουβέντους με τις μικρές ιταλικές ομάδες, ανέλυσε ο πρόεδρος της Κάλιαρι.

Ο Τομάζο Τζουλίνι τα είπε αρκετές φορές με τους Μπέπε Μαρότα και Φάμπιο Παράτιτσι φέτος αφού απέκτησε τους Σιμόνε Παντοΐν και Μαουρίτσιο Ισλα. Τα ονόματα των παικτών μπορεί να κάνουν κάποιους να πιστέψουν ότι οι συζητήσεις ήταν σύντομες και εύκολες αλλά η αλήθεια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κάλιαρι, είναι διαφορετική.

«Δεν είναι εύκολο, δεν είναι απλό να διαπραγματεύεσαι με την Γιουβέντους», είπε ο Τζουλίνι στο Sky Italia και πρόσθεσε: «Το πρώτο πράγμα που θέλουν δεν είναι λεφτά, είναι οι πιτσιρικάδες στις ακαδημίες. Είναι οργανωμένοι, ξέρουν τα πάντα για τους μικρούς των ακαδημιών, εμείς έχουμε 3-4 πολύ ταλαντούχους και επέμεναν συνεχώς για αυτούς. Μιλάμε για παιδιά που έχουν γεννηθεί το 1997, 1998 και 1999. Σε κάθε συζήτηση, κάθε φορά που διαπραγματευόμασταν, επέμεναν για τους πιτσιρικάδες και ξέρω ότι το κάνουν και με άλλες ομάδες αυτό, είναι το πρώτο πράγμα που τους ενδιαφέρει».

Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον έχει και το πώς συνέχισε ο Τζουλίνι: «Πέρα από τους μικρούς των ακαδημιών, υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο που κάνει δύσκολο το να διαπραγματεύεσαι μαζί τους. Η Γιουβέντους είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Αφού είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, είναι υποχρεωμένη από τον νόμο να ενημερώνει αναλυτικά για τα οικονομικά δεδομένα κάθε κίνησης της στα μεταγραφικά. Είτε μιλάμε για απόκτηση είτε για πώληση ποδοσφαιριστή. Η παρουσία της στο Χρηματιστήριο, επομένως, σημαίνει ότι είναι ουσιαστικά υποχρεωτικό για τη Γιούβε, έτσι το αντιλαμβάνονται οι διοικούντες της δηλαδή, το να έχει κέρδος από κάθε πώληση. Δεν έχει σημασία, όταν μιλάμε για μια διαπραγμάτευση με την Κάλιαρι, το αν το κέρδος θα είναι μεγάλο ή μικρό. Αρκεί να υπάρχει κέρδος, σε σχέση με το ποσό που είχε δώσει για να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή που μας πουλάει ή σε σχέση με το πόσα χρήματα θα γλιτώσει στον ισολογισμό της από τα συμβόλαια και την εφορία. Δεν είναι απλά πράγματα αυτά, δεν είναι απλή μια διαπραγμάτευση μαζί τους».

Μετά από όλα αυτά, επομένως, ποια είναι η άποψη του Τζουλίνι για τη Γιουβέντους;

«Είναι η πιο δύσκολη ομάδα για να διαπραγματευτείς μαζί της αλλά είναι ένα κλαμπ απόλυτα οργανωμένο, ένα κλαμπ που θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Από αυτές τις διαπραγματεύσεις μαζί τους, για παράδειγμα, μπορώ να πω ότι μου έμαθαν πώς να διαπραγματεύομαι κι εγώ από εδώ και πέρα».

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου