27 Αυγ 2016

«Κύριος» ο Κεντίρα, έδωσε τη λύση στο Ολίμπικο

Μια πολύτιμη νίκη στην κούρσα στης φετινής Serie A πέτυχε η Γιουβέντους στο Ολίμπικο επί της Λάτσιο.

Μπορεί οι μπιανκονέρι να κατάφεραν να πάρουν το διπλό αλλά και πάλι δεν έδειξαν έτοιμοι και προβλημάτισαν με την απόδοσή τους καθώς δεν είχαν ένα δημιουργικό παιχνίδι και το αποτέλεσμα κρίθηκε -δίκαια- στη λεπτομέρεια.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παρέταξε ακριβώς την ίδια ομάδα της πρεμιέρας με 3-5-2 και με μοναδική αλλαγή αυτή του Μπενάτια στη θέση του Λεονάρντο Μπονούτσι που ήταν εκτός αποστολής για προσωπικούς λόγους.

Η ομάδα φαινόταν κομμένη στο κέντρο και δεν αναπτυσσόταν καλά. Ντιμπάλα και Μάντζουκιτς γύριζαν πολλές φορές αρκετά πίσω ώστε να πάρουν την μπάλα και στην αντεπίθεση υπήρχε μεγάλο κενό μέχρι την εστία της Λάτσιο.

Το πρώτο 45λεπτο πέρασε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, μπορούμε να πούμε πως το σπατάλησε η Γιουβέντους σε ένα φλύαρο παιχνίδι κέντρου χωρίς φάσεις και πίεση απέναντι στην εστία του Μαρκέτι. Πίεση όμως δε δέχτηκε και ο Μπουφόν.

Αν και η μπάλα άλλαζε συνεχώς πόδια και υπήρχε ένας άναρχος ρυθμός στο παιχνίδι, οι φάσεις ήταν ελάχιστες και καμία για γκολ. Κανένα σουτ η Λάτσιο, δύο η Γιούβε αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πρωταθλητές Ιταλίας μπήκαν πιο φορτσάτοι και προσπάθησαν να αναλάβουν τα ηνία του αγώνα. Πίεσαν πιο ψηλά, ψηλά ανέβηκε ολόκληρη η ομάδα, και δημιουργήθηκαν κάποιες ευκαρίες.

Ο Σάμι Κεντίρα ήταν αυτός που κατάφερε να βάλει μπροστά τη Γιουβέντους όταν στο 66ο λεπτό έκανε με σουτ το 0-1. Το δεύτερο γκολ του Γερμανού. Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Αλέγκρι είχε φρεσκάρει την επίθεσή του ρίχνοντας στη μάχη τον Ιγκουαΐν.

Τελικά, το γκολ του Γερμανού αποδείχτηκε χρυσό καθώς ήταν αυτό που καθόρισε το αποτέλεσμα και έκανε πράξη αυτό που είχε πει ο Αλέγκρι στη συνέντευξη της Παρασκευής. «Πρέπει να επιστρέψουμε στο σπίτι με τους τρεις βαθμούς». Έτσι έγινε αλλά φαίνεται ξεκάθαρα πως η Γιουβέντους έχει πολλή δουλειά μπροστά της.

Το φιλμ του αγώνα
Λάτσιο-Γιουβέντους 0-1
Γκολ:
66’ Κεντίρα
Λάτσιο: Μαρκέτι, Μπάστα (72' Τζόρτζεβιτς), Ράντου, Ντε Βράι, Μπάστος, Λουκάκου (63' Πατρίκ), Μπίλια, Λούλιτς (59' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Παρόλο, Φελίπε Αντερσον, Ιμόμπιλε
Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπενάτια, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Λεμινά, Κεντίρα, Ασαμόα, Αλεξ Σάντρο, Ντάνι Αλβες (74’ Λιχτστάινερ), Μάντζουκιτς (65’ Ιγκουαΐν), Ντιμπάλα (88’ Πιάτσα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου