7 Αυγ 2016

Τελικά τι έλεγαν εκείνο το ηλιόλουστο μεσημέρι στην πισίνα Πογκμπά και Ραϊολα

Ένα επεισόδιο απομένει για να ολοκληρωθεί το σήριαλ Πογκμπά. Η ανακοίνωση της Γιουνάιτεντ.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ο Γάλλος άσσος αλλάζει πόλη και επιστρέφει εκεί που έφυγε πριν τέσσερα χρόνια. Στο Μάντσεστερ. Σήμερα περνάει από ιατρικές εξετάσεις και σε λίγες ώρες θα αποτελέσει τη μεταγραφή του «αιώνα».

Τελικά στην προπόνηση της Δευτέρας, ο Πογκμπά δε θα είναι εκεί, όπως είχε πει ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Τελικά, η Gazzetta dello Sport είχε την αποκλειστικότητα της χρονιάς. Ο Πογμπά είχε πάρει το αεροπλάνο για την Αγγλία και όχι για την Ιταλία. Τελικά, όσα έγραφαν αυτές τις εβδομάδες οι δημοσιογράφοι ήταν αληθινά και ολόσωστα.

Όσο ήταν εξαφανισμένος ο «μεσιέ 110 ή 120 εκατ. ευρώ», είχε ανεβάσει μια φωτογραφία του με τον Μίνο Ραϊόλα σε πισίνα στην Αμερική. Τι μπορεί να έλεγαν οι δύο άντρες εκείνες τις στιγμές, γνωρίζοντας πως θα υπογράψει στη Μάντσεστερ; Πολλά και διάφορα.

Σίγουρα όμως θα είχαν σχεδιάσει και τον τρόπο που θα γίνει αυτή η μεταγραφή. Το κόλπο δεν ήταν δα κάτι το σπουδαίο αλλά κάτι που πιάνει. Θα αφήσουμε τον Τύπο να γράφει, να γράφει, να γράφει… και εμείς δε θα λέμε τίποτα επίσημο, θα μπορούσαν να είχαν πει. Πού θα πάει, το θέμα θα κουράσει και κάποια στιγμή όταν θα ανακοινωθεί η μετακίνηση, οι περισσότεροι θα πουν «άντε να τελειώνουμε, μάς κούρασε το θέμα».

Και ως δια μαγείας, ο υποθετικός διάλογος που μπορεί να ειπώθηκε στην πισίνα εκείνη την ημέρα, βλέπουμε να εφαρμόστηκε. Πραγματικά κούρασε το θέμα, πραγματικά να πάει στη Μάντσεστερ να τελειώνουμε και να πάμε παρακάτω αλλά να θυμόμαστε πως όλο αυτό ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο.

Ο Πογκμπά και μάνατζέρ του γνώρισαν από πριν την κατάληξη της υπόθεσης. Επίτηδες έπραξαν έτσι. Και η Γιουβέντους γνώριζε πολλά αλλά και πώς θα κυλίσει η ιστορία. Τώρα γιατί άφησε τον Αλέγκρι να εκτεθεί το Σάββατο και να λέει πως τη Δευτέρα έχει προπόνηση ενώ πετούσε για Αγγλία, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Ενας κόσμος που γίνονται δουλειές 110-120 εκατ. ευρώ δεν μπορεί να είναι αγγελικά πλασμένος. Καλά έκανε ο Πογκμπά και έφυγε αφού βρήκε ένα τρελό συμβόλαιο. Καλά έκανε η Γιούβε και τον πούλησε αφού βρήκε την ομάδα που θα ξόδευε τόσα χρήματα. Καλά έκανε η Μάντσεστερ και τον πήρε καθώς θα βγάλει τα λεφτά από τις φανέλες του. Καλά έκανε ο Ραϊόλα και δούλεψε τη μεταγραφή γιατί θα πάρει την προμήθεια του αιώνα.

Και για να ξαναγυρίσουμε στα δικά μας, γιατί η Γιουβέντους άφησε τον Αλέγκρι να εκτεθεί; Δεν ήταν υποχρεωμένος να δώσει τέτοια απάντηση. Έτσι κι αλλιώς στην υπόθεση Πογμπά όλοι απέκρυψαν την αλήθεια. Ένα ολόκληρο καλοκαίρι…


4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! Από τότε που η διοίκηση έλεγε ότι ο Πογκμπά δεν πωλείται παρά μόνο αν το ζητήσει ο ίδιος.σας είχα γράψει ότι είναι προς πώληση.... Γιατί όταν δεν είναι κάποιος για μεταγραφή δε συμπληρώνεις τη φράση `` παρά μόνο αν το ζητήσει ο ίδιος``. Όλα ήταν σχεδιασμένα και τα γνώριζαν. ΔΕΝ ΤΟ ΕΊΠΑΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΡΧΉ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε 100%. Και έχει γραφτεί στο σάιτ ως άποψη κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
    2. Ναι θυμάμαι που συμφωνήσαμε στο ότι εμπεριέχει κάτι το ``πονηρό`` αυτή η φράση `` παρά μόνο αν το ζητήσει ο ίδιος``.

      Διαγραφή
  2. Μια χαρά φράγκα μας έφερε αντε και και να μην βγει του χρόνου η M.U.στο C.L.και θα γελάμε με τους άμπαλους Άγγλους στην πισίνα ...χα..χα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή