5 Αυγ 2016

Γιατί η διοίκηση δεν έδωσε στον Κόντε τα λεφτά που δίνει στον Αλέγκρι για μεταγραφές

Τις προάλλες, ο Αντόνιο Κόντε δεν παραπονέθηκε, φανερά, για τις μεταγραφές που έκανε η διοίκηση όταν εκείνος ήταν στο Τορίνο. Φυσικά η σύγκριση έχει να κάνει με τις δύο χρονιές του Αλέγκρι.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Σαφώς η ομάδα ξόδεψε και θα ξοδέψει περισσότερα στις σεζόν του Αλέγκρι παρά τα τρία χρόνια του Κόντε. Οι λόγοι είναι δύο.

Ο πρώτος έχει να κάνει καθαρά με οικονομικούς όρους. Πριν πέντε χρόνια, πριν τέσσερα, πριν τρία, όταν ο Αντόνιο Κόντε ήταν στη Γιουβέντους, υπήρχαν ακόμη τα οικονομικά απόνερα του Calciopoli.

Η ομάδα με μείον στους ισολογισμούς της και την επένδυση του γηπέδου να ήταν ακόμη πολύ φρέσκια, έπρεπε να κόψει από αλλού για να ισορροπήσει όσο μπορούσε την κατάσταση. Δεν ήταν παράλογη αυτή η απόφαση και όλοι μας από εκεί θα αρχίζαμε μάλλον, από τις περικοπές στις μεταγραφές.

Υπήρχε και κάτι άλλο όμως…

Πόσο ενέπνεε τη διοίκηση ο Κόντε πως θα μπορούσε να οδηγήσει την ομάδα σε μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές; Εκεί το στοίχημα το έχασε.

Και αν στην Ιταλία ήταν το αφεντικό, στην Ευρώπη, τις δυο χρονιές που αγωνίστηκε στο Champions League, δεν τα πήγε καθόλου καλά. Με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό από τους ομίλους και το στραπάτσο στο Europa League σε μία σεζόν που ο τελικός γινόταν στο Juventus Stadium.

Ο Αντρέα Ανιέλι, έχοντας στο πλάνο τη σφιχτή οικονομική πολιτική, δεν έκανε κάποιο άνοιγμα, δεν έκανε την υπέρβαση, βλέποντας πως ο Κόντε ίσως να μην ήταν ο καταλληλότερος προπονητής για να οδηγήσει τη Γιούβε στην Ευρώπη.

Εντελώς ρεαλιστικά, και εκ του αποτελέσματος πλέον, δεν τον εμπιστεύτηκε για το κάτι παραπάνω. Και δεν του έδωσε περισσότερα όπλα γι’ αυτό το σκοπό. Η ιστορία έδειξε πως η ομάδα δεν έκανε λάθος. Τώρα ο Κόντε καλείται με την Τσέλσι να αποδείξει το αντίθετο. Πώς μπορεί να πετύχει και στην Ευρώπη και πως αξίζει να επενδύονται πολλά χρήματα όταν εκείνος είναι προπονητής…

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΛΑ Ο ΚΟΝΤΕ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΛΟΓΩ ΜΕΤΤΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΓΙΟΥΒΕ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ...ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΟΝΤΕ ΣΤΗ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ...ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΤΟ 3-5-2 ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΕ ΑΗΗΤΗΤΟΣ Ο ΑΛΕΓΚΡΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΟΝΤΕ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ Μ...ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΙΜΑΤΖ ΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΩΡΑ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΩΡΑ Π ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΡΑ ΤΟΤΕ...ΕΠΙΣΗΣ Ο ΚΟΝΤΕ ΠΗΡΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΨΙΛΟΚΑΚΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΟΥΑΛΙΑΡΕΛΑ ΒΟΥΤΣΙΝΙΤΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝ ΜΕ ΙΜΠΡΑ...ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Π Η ΙΤΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ..ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΕΤΟς ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΛΛΟ ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕ..ΕΓΩ ΤΟΝ ΑΛΕΓΚΡΙ ΤΟΝ ΕΚΡΑΖΑ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΑΨΟΓΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΤΣΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΤΟ Χ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΜΕ...ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΚΟΝΤΕ ΤΟΥ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΑΚΟΜΑ Η ΓΙΟΥΒΕ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΝΤΕ...ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ....ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΣΚΟΥΝΤΕΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΦΥΓΕ Ο ΜΟΡΑΤΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΓΚΜΠΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ 20 ΑΠΟ ΛΕΜΙΝΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΑΖΗ ΚΙΝΗΣΗ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ..ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΟΔΕΨΕΙ 120+30+20 ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ...ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΙΓΚΟΥΑΙΝ ΠΙΑΝΙΤΣ ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΙ ΑΛΒΕΣ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΒΕΝΑΤΙΑ ΔΑΝΕΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...ΟΠΟΤΕ ΠΑΛΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΔΕ ΒΑΛΑΜΕ ΜΗ ΞΕΓΕΛΙΩΜΑΣΤΕ...ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΟΤΙ ΠΗΡΑΜΕ 120 ΑΠΟ ΠΟΓΚΜΠΑ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΕ...ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ...ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΤΗ ΓΙΟΥΒΕ ΤΟΝ ΚΡΑΖΟΥΜΕ ΕΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΑΝΤΑ..ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΩ ΣΥΜΦΩΝΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΟΓΟ ΦΑΡΣΟΠΟΛΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΛΤΣΙΟΠΟΛΙΣ ΟΠΟΥ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΟΝΤΑΣ ΓΙΟΥΒΕΝΤΙΝΟΣ....ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ...ΤΕΣΠΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΕΤΟΣ Η ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟ ΧΕΙ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΑΤΙΟΥΝΤΙ ΚΑΙ ΒΙΤΣΕΛ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ...ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΣΟΛΟΥ...ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ...ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΑΝΩΝΥΜΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή