20 Αυγ 2016

Η πορεία για το 6ο σερί πρωτάθλημα ξεκίνησε όπως έπρεπε στο Juventus Stadium

Η νέα Γιουβέντους δεν έκανε το περσινό λάθος και πήρε τους τρεις πόντους στο παινχίδι της πρώτης αγωνιστικής του Καμπιονάτο.

Οι μπιανκονέρι έκαμψαν την αντίσταση της παθητικής Φιορεντίνα και κέρδισαν με 2-1 μπαίνοντας με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Αφήνοντας τις δύο από τις τρεις ηχηρές μεταγραφές εκτός ενδεκάδας (Ιγκουαΐν και Πιάνιτς ήταν στο πάγκο, ο Ντάνι Αλβες ξεκίνησε βασικός) και με 3-5-2, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παρέταξε τους Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντάνι Αλβες, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Λεμινά, Ασαμόα, Ντιμπάλα και Μάντζουκιτς.

Η πρώτη φάση της χρονιάς σημειώθηκε στο 4ο λεπτό. Ο γκολκίπερ της Φιορεντίνα πιέστηκε σε ένα γύρισμα και έστειλε την μπάλα στον Κεντίρα. Το σουτ-πλασέ του Γερμανού πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 19’, ένα σουτ του Ασαμόα πέρασε κι αυτό άουτ. Κάπου εκεί, έπεσε ο ενθουσιασμός των πρώτων λεπτών. Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε και η Γιούβε είχε μια φλύαρη κατοχή.


Στο 37’, η Γιούβε πέτυχε το πρώτο γκολ της σεζόν και… δράστης ήταν ο Σάμι Κεντίρα. Την πρώτα ασίστ την έδωσε ο Τζόρτζιο Κιελίνι με σέντρα από αριστερά. Ο Γερμανό σηκώθηκε για κεφαλιά και έγραψε το 1-0.

Με κατοχή σε όλο το διάστημα του ματς, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες απέναντι σε μια Φιορεντίνα που είχε εντελώς παθητικό ρόλο. Στο 41’ σουτ του Πάουλο Ντιμπάλα πέρασε λίγο άουτ, την ίδια τύχη είναι και η προσπάθεια του Αλεξ Σάντρο τρία λεπτά αργότερα.

Το ημίχρονο έκλεισε με τους πρωταθλητές να είναι μπρόστά με 1-0, 58%-42% κατοχή μπάλας αλλά και συνολικά εφτά προσπάθειες της Γιούβε για γκολ, τη στιγμή που οι βιόλα δεν ανησύχησαν καθόλου τον Μπουφόν.

(Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τους μπιανκονέρι και με το ίδιο τέμπο. Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό αλλά η Γιουβέντους συνέχιζε να έχει το έλεγχο του αγώνα. Ένα σουτ του κινητικού Ντιμπάλα στο 46’ πέρασε άουτ και λίγο αργότερα, οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να βγουν πιο ψηλά και να πατήσουν περισσότερο στο δεύτερο μισό του γηπέδου προς την περιοχή της Γιουβέντους.

Η Φιορεντίνα ισοφάρισε στο 70’ μετά από μια στημένη φάση. Ο Ιλιτσιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Κάλινιτ με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Πριν προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να χαρούν το γκολ, η Γιούβε πέτυχε το 2-1.

Ο Σάμι Κεντίρα σούταρε από το κέντρο της περιοχής των βιόλα, η μπάλα κατέληξε μετά από κόντρα στα αριστέρα και ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, στο 75’, άνοιξε και επίσημα λογαριασμό.




Στο 82’ ο Λεμινά έπιασε ένα καλό σουτ αλλά δε βρήκε στόχο και από ’και και πέρα, η Γιούβε είχε ξεκάθαρο στόχο να κρατήσει το τρίποντο της πρεμιέρας. Δεν κινδύνεχε καθόλου και μάλιστα μπορούσε να κλείσει τον αγώνα και με ένα τρίοτ γκολ καθώς πάλι ο Λεμινά, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, έπιασε ένα πονηρό σουτ το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Φιορεντίνα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα…

Η Γιουβέντους μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Η νίκη της επί της Φιορεντίνα ήταν πέρα για πέρα δίκαιη και αρκετά ιο εύκολη απ’ ό,τι φανερώνει το τελικό 2-1. Με κατοχή μπάλας και πολύ περισσότερες ευκαιρίες, οι μπιανκονέρι μπορεί να μην έπιασαν καλή απόδοση αλλά στην πρεμιέρα το ζητούμενο ήταν οι βαθμοί. Και η Γιούβε, στο δρόμο για το 6ο σερί σκουντέτο, τους κατέκτησε!

Το φιλμ του αγώνα
Γιουβέντους-Φιορεντίνα 2-1
 Γκολ: 37’ Κεντίρα, 75’ Ιγκουαΐν - 70’ Κάλινιτ
Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντάνι Αλβες, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα (88’ Ερνάνες), Λεμινά, Ασαμόα, Ντιμπάλα (84’ Εβρά), Μάντζουκιτς (66’ Ιγκουαΐν).
Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Τόμοβιτς, Ροδρίγκες, Αστόρι, Αλόνσο, Κιέζα (46’ Τέγιο), Μπαντέλι (65’ Σάντσες), Βεσίνο, Ίλιτσιτς (80’ Ρόσι), Μπερναρντέσκι, Κάλινιτς.

9 σχόλια:

  1. Το αποτέλεσμα μετράει πάντα.. Και ο Ιγκουαίν είναι φορ του αποτελέσματος.., 25 λεπτά 1 γκολ ..για αρχή.. Το επόμενο μακάρι θα το βάλει όχι με σουτ ή κεφαλιά, αλλά με την κοιλιά για να κάνει και σπάσιμο σε πολλούς..χαχα Forza Juve

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..να μην ξεχνάμε και τον Κεντίρα, που πάντα λέω είναι παιχταράς.. Χρειαζόμαστε γκολ και από τους κεντρώους..και αυτός το έχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Forza Juve! Σωστός σε όλα. Και στον Κεντίρα, και στην… κοιλίτσα του Γκονζάλο. Σημασία έχει το τρίποντο αυτή τη στιγμή. Το πήραμε και έχουμε ένα μας λιγότερο για την κατάκτηση του 6ου σερί πρωταθληματος…

      Διαγραφή
    2. Έτσι.. Για καλύτερο ψήφισα τον Κεντίρα.. Εδώ, αν μου επιτρέπετε θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση.. Μήπως στην αλλαγή ο Μλάντουκιτς δεν πήγε να δώσει το χέρι στον Ιγκουαίν;; Γιατί έτσι μου φάνηκε και αν είναι έτσι είναι μεγάλο λάθος του.. Δε θα μας κάνει αυτό που έκανε πέρσι ο Μοράτα.. όταν πήγε κατευθείαν στα αποδυτήρια σε μια αλλαγή, στην αρχή σε φιλικό ήταν νομίζω..

      Διαγραφή
    3. ΟΚ.. του έδωσε το χέρι.., λάθος έκανα εγώ.., ευτυχώς δηλ. που έκανα λάθος..

      Διαγραφή
  3. Καλή αρχή με πίεση στο πρώτο αν και υστερούσαμε στην τελική αλλά στο δεύτερο φάνηκε πως το κέντρο μας ήταν το αναπληρωματικό καθώς η ομάδα έμοιαζε κομμένη στα δύο και έπρεπε να γίνει αλλαγή έγκαιρα αλλά αφού δεν το πληρώσαμε πάλι καλά. Ο Ιγκουαίν είναι ότι χρειαζόμασταν αφού θέλει μισή ευκαιρία να την κάνει γκολ. Κάτι άλλο, θα θελα ένας να μου σχολιάσει την επιμονή να αφήσουμε τον Τζατζα και να κρατήσουμε Μαντζουκιτς, γιατί είμαι κάθετα αντίθετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί βάζει το μάνατζέρ του και βγαίνει στα ΜΜΕ για να διαμαρτύρεται για το χρόνο συμμετοχής...

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την απάντηση, έχει κι αυτό μια βάση.

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Tifozi! Όλα πήγαν καλά η ομάδα ξεκίνησε με τρίποντο αλλά αυτό που με χαροποίησε πιο πολύ ήταν η πολύ καλή εμφάνιση του Ασαμόα και του Λεμινά.Έδειξαν ότι μπορεί ο Αλέγκρι να βασιστεί επάνω τους.Και περισσότερο για τον Ασαμόα γιατί πέρσι ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς.
    FORZA JUVE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή