2 Αυγ 2016

Τα συστήματα που δουλεύει ο Αλέγκρι: από το 3-5-2, στο 4-3-1-2

Ενα από τα όπλα της Γιουβέντους τη νέα σεζόν θα είναι και η δυνατότητα που προσφέρει στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι το ρόστερ για διάφορα συστήματα.

Οι μεταγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά ουσιαστικά ξέρουν όλοι ότι για τους μπιανκονέρι δεν έχει μείνει πολλή δουλειά. Από την στιγμή που θα πουληθεί ο Πολ Πογκμπά θα πρέπει να αποκτηθεί ένας (υπάρχουν και κάποια σενάρια για δύο αλλά δεν επιβεβαιώνονται) χαφ και αν φύγει και ο Σιμόνε Τζάτζα θα πρέπει να αποκτηθεί ένας (αναπληρωματικός) επιθετικός.

Οπως και να έχει, η βασική δουλειά έχει γίνει και η Tuttosport αποφάσισε να εστιάσει στο αγωνιστικό κομμάτι, παρουσιάζοντας τρία διαφορετικά συστήματα που θα μπορεί να χρησιμοποιεί στη νέα σεζόν ο Αλέγκρι.

Η αρχή γίνεται από το 3-5-2, το οποίο οι μπιανκονέρι ξέρουν να παίζουν με κλειστά μάτια. Σε ό,τι αφορά λοιπόν αυτό το σύστημα, η Tuttosport γράφει ότι κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπουφόν, τριάδα στην άμυνα οι Μπαρτσάλι-Μπονούτσι-Κιελίνι, στη δεξιά πλευρά ο Ντάνι Αλβες, αριστερά ο Αλεξ Σάντρο, τριάδα στα χαφ οι Κεντίρα-Πιάνιτς-Βίτσελ (ή όποιος άλλος αποκτηθεί) και στην κορυφή οι Ντιμπάλα-Ιγουαΐν.

Η εφημερίδα αναφέρει, επίσης, το 4-3-3 ως μια εκ των επιλογών, με τον Μπουφόν στο τέρμα, δεξί μπακ τον Ντάνι Αλβες, αριστερά τον Εβρά και στόπερ τους Μπονούτσι-Μπενάτια. Τριάδα στο κέντρο οι Κεντίρα-Πιάνιτς-Βίτσελ (ή όποιος άλλος αποκτηθεί) και από εκεί και πέρα ο Ιγουαΐν στην κορυφή, με τους Ντιμπάλα (αριστερά) και Πιάτσα (δεξιά) ως στηρίγματα του.

Εκτός από το 4-3-3, όμως, ο Αλέγκρι μπορεί να πάει και στο 4-3-1-2. Σε μια τέτοια περίπτωση, σε σχέση με την 11άδα που προαναφέραμε, βγαίνει ο Πιάτσα και μπαίνει ο Μάντζουκιτς για να κάνει δίδυμο με τον Ιγουαΐν, έχοντας τον Ντιμπάλα σε ελεύθερο ρόλο πίσω τους.

Οπως και να έχει, το ρόστερ όντως δίνει τη δυνατότητα στον Αλέγκρι να δοκιμάσει διάφορα σχήματα. Η Γιουβέντους έχει φροντίσει ώστε να αυξήσει κι άλλο την ποιότητα και το βάθος της στο ρόστερ (μην ξεχνάμε ότι αναμένεται και ο Μαρκίζιο από τον τραυματισμό), δίνοντας έξτρα επιλογές στον προπονητή της, ο οποίος έχει αποδείξει σε αυτή τη διετία που είναι στο Τορίνο ότι ξέρει πώς να εκμεταλλεύεται στο έπακρο το ρόστερ που έχει στη διάθεση του.

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.


3 σχόλια:

  1. Και για to 4-4-2 έχω διαβάσε, δεν ξέρω αν το διαβάσατε κι εσείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ντιμπαλα δεν ειναι "δεκαρι" και δεν μπορει να παιξει εκει. Ουτε αριστερα παιζει κανονικα...ο Πιατσα παιζει ανετα και αριστερα και πισω απο τους επιθετικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω πως δεν ταιριάζουν στην ίδια 11άδα ο Ιγκουαίν με τον Μάντζουκιτς! Τόσο ο Πιπίτα όσο και ο Ντυμπάλα πρέπει να έχουν ελεύθερο χώρο μπροστά τους για να σπάνε την άμυνα σε τετ α τετ..και όχι να φορτώνεται η αντίπαλη περιοχή με έναν παίχτη-κολώνα..που και δικός μας θα είναι και θα τραβάει και αμυντικούς μπροστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή