31 Αυγ 2016

Η μεγάλη ήττα του Αντόνιο Κόντε γιατί ποτέ δεν ξέρεις πώς θα τα φέρει η -ποδοσφαιρική- ζωή

Ο βασικός λόγος που χώρισαν οι δρόμοι της Γιούβε με τον Αντόνιο Κόντε ήταν το μεταγραφικό μπάτζετ που είχε, από πλευράς διοίκησης, στη διάθεσή του.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Πριν τρία καλοκαίρια, η σταγόνα είχε ξεχειλίσει, μεταξύ άλλων, και για την περίπτωση του Χουάν Κουαδράδο. Ο Ιταλός προπονητής ήθελε τον Κολομβιανό και η Φιορεντίνα, η ομάδα που αγωνιζόταν τότε, ζητούσε κάπου στα 40 εκατ. ευρώ.

Οι δρόμοι Γιούβε-Κόντε χώρισαν. Δε χώρισαν αποκλειστικά και μόνο για τον Κουαδράδο, αλλά και γι’ αυτόν. Σήμερα, ο Χουάν Κουαδράδο παράτησε τον Αντόνιο Κόντε και γύρισε στο Τορίνο. Τελικά, και οι δύο τους ήθελαν το ίδιο πράγμα: τη Γιουβέντους.

Ο βασικός λόγος που έγινε αυτή η μεταγραφή ήταν η επιθυμία του ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος πίεσε πολύ την κατάσταση, δείχνοντας πώς αν παραμείνει να είναι ένα ξένο σώμα για την Τσέλσι. Ο Κόντε… υπέκυψε στην επιθυμία του.

Το μήνυμά του μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας δε σηκώνει πολλές ερμηνείες. «Επιστρέφω σπίτι για να κατακτήσουμε τα πάντα», έγραψε ο Κολομβιανός.

Τρία χρόνια μετά, ο παίκτης που ζητούσε διακαώς τότε ο Ιταλός προπονητής, δεν ήθελε να εργαστεί μαζί του και επέλεξε να είναι υπό τις οδηγίες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, του ανθρώπου που αντικατέστησε τον Κόντε και έγινε δεκτός στο Βίνοβο με έντονα γιουχαΐσματα ακόμη και με κλωτσιές στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε τότε.

Σήμερα, ο Αλέγκρι κάθεται στο θρόνο του. Είναι το φαβορί για το τρίτο του σερί πρωτάθλημα, όσα έχει και ο Κόντε δηλαδή. Και σε αυτή τη μάχη, θα έχει και πάλι τον Κουαδράδο στο οπλοστάσιό του. Τον παίκτη που γύρισε την πλάτη του στον Κόντε, όταν αυτός «έψηνε» Ανιέλι και Μαρότα να τον πάρει στο Τορίνο.

Πώς τα φέρνει η -ποδοσφαιρική- ζωή, ε;

1 σχόλιο:

  1. Για το πόσο μας αρέσει να θυμόμαστε τη γνωστή δήλωση του Κόντε περί εστιατορίου και δεκάευρου τα πράγματα είναι γνωστά... μου αρέσει κι εμένα κι έχουμε ξανασχολιάσει... μια παρατήρηση μόνο... ο Κόντε όπως και όλοι μας ξέρουμε πως το θέμα στην ομάδα μας δεν ήταν ποτέ πόσα λεφτά έχει στην τσέπη, ικανά να αγοράσουν όλο το εστιατόριο, αλλά πόσα δίνει... υπό αυτήν την έννοια το φετινό καλοκαίρι κι η μεταγραφή του Ιγκουαΐν είναι μια "νίκη" του Κόντε... κρατήστε το αυτό όταν σύντομα, κατά την άποψή μου σε μια από τις επόμενες δύο εκδόσεις Τσάμπιονς, θα το έχουμε πάρει, τότε η άποψή του μάλλον θα έχει δικαιωθεί, πως πέρα δηλαδή από επιμέρους δικαιώσεις, ήττες και νίκες, στην τωρινή φάση του ποδοσφαίρου πρέπει και να κάνεις ντόρο δίνοντας μεγάλα ποσά αν θέλεις μεγάλες επιτυχίες.
    FinoAllaFineForzaJuventus!!!
    alkis78

    ΑπάντησηΔιαγραφή