18 Αυγ 2016

Ένας επιπλέον λόγος που πρέπει να νιώθουμε τυχεροί που ασχολούμαστε σοβαρά με το ιταλικό πρωτάθλημα

Το ιταλικό πρωτάθλημα δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος. Αυτό είναι γνωστό και όσοι ασχολούμαστε με το Καμπιονάτο, μάς λυπεί αυτό το γεγονός.

Αρθρογραφία | Ποδόσφαιρο

Το ιταλικό πρωτάθλημα, φυσικά, δεν μπορεί να συγκριθεί με το ελληνικό. Έχει ενδιαφέρον, όμως, να παρατηρεί κάποιος την ποιότητα των ποδοσφαιριστών αλλά και των παραγόντων όχι μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και έξω από αυτών.

Την Τετάρτη το απόγευμα μίλησαν για τη νέα Γιουβέντους από τον Μαρότα και τον Νέντβεντ μέχρι τον αρχηγό και τον Μπενάτια. Τις δηλώσεις τους τις διαβάσατε στο forzajuve.gr.

Αξίζει να τις κοιτάξει ξανά κάποιος και να δει την ποιότητα των λόγων των ανθρώπων της Γιουβέντους. Χαίρεσαι να τους ακούς, σου αρέσει να τους διαβάζεις, μπορείς να μάθεις κάτι από τα λεγόμενά τους. Όλο και κάτι θα σου μείνει…

Για τους Έλληνες παράγοντες δε θα μπω καθόλου σε διαδικασία σύγκρισης. Το επίπεδό τους δείχνει και τη φιλοσοφία τους. Για τους Έλληνες προπονητές και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, επειδή εδώ ζούμε και ακούμε ή διαβάζουμε τις δηλώσεις τους, νιώθεις πως είναι άνθρωποι που μετά βίας έχουν ειρμό σκέψεις.

«Εγώ πιστεύω», «Εγώ νομίζω», «εγώ» και το ρήμα κολλητά είναι η στάνταρ απάντησή τους σε κάθε ερώτηση. Βαρετές δηλώσεις που δεν έχουν τίποτα να πουν, κουράζουν το μυαλό, ταλαιπωρούν τους φιλάθλους που τις ακούν.

Σκεφτείτε τη διαφορά που υπάρχει σε μία συνέντευξη Τύπου που μιλάει ένας Έλληνας προπονητής και ένας ξένος. Τεράστια. Και φυσικά αυτή τη διαφορά δεν την κάνει μόνο η Γιουβέντους αλλά όλες οι μεγάλες ομάδες, από κάθε μεγάλο πρωτάθλημα.

Χαίρεσαι να ακούς τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου να μιλούν. Σοβαροί, μετρημένοι, με επιχειρήματα αλλά κυρίως πλούσιο λεξιλόγιο. Δηλαδή έχουν παιδεία, κάτι που δυστυχώς λείπει από το δικό μας πρωτάθλημα και τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό.

Η παιδεία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Και τουλάχιστον εμείς που ασχολούμαστε με τη Γιουβέντους έχουμε μάθει από τους παράγοντες και τους παίκτες της ομάδας. Και θεωρώ πως, με την ενασχόλησή μας με το ιταλικό πρωτάθλημα, έχουμε γίνε και καλύτερη οπαδοί. Και δε μιλάμε για το θέαμα…


1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστή παρατήρηση. Και γενικότερα όμως το ελληνικό πρωτάθλημα από τα γήπεδα μέχρι παράγοντες και υπουργούς με έχει απογοητεύσει τόσο πολύ.. Μόνο Γιούβε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή