26 Αυγ 2016

Ο… μπακαλίστικος αλλά ρεαλιστικός υπολογισμός για τη μεταγραφή Ματουιντί και το κακό φινάλε που μπορεί να μην κάνει η Γιούβε

Το δυνατό ξεκίνημα στις μεταγραφές συνεχίστηκε με μια εντυπωσιακή κίνηση, την πιο ακριβή αγορά στην ιστορία του συλλόγου και τώρα πάμε για ένα… απογοητευτικό φινάλε.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Όταν η Γιουβέντους έκλεισε… τσάμπα τον Ντάνι Αλβες κάνοντας χρήση ενός όρου της ρήτρας του, όλοι έβγαλαν το καπέλο στον Μπέπε Μαρότα. Όταν έπαιρνε τον Μίραλεμ Πιάνιτς από τη Ρόμα, οι περισσότεροι μίλησαν για μια πρώτης τάξεως κίνηση.

Όταν έδιναν 90 εκατ. ευρώ κάνοντας το «μπαμ» στην ποδοσφαιρική Ευρώπη αγοράζοντας τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν από τη Νάπολι, ακόμη κι αν δε συμφωνούσε κάποιος με τον ποδοσφαιριστή (αν και ήταν λίγοι αυτοί), όλοι στέκονταν πως η Γιουβέντους έβαλε βαθιά στο χέρι στην τσέπη. Και πολύ καλά έκανε…

Αν είχαν μείνει ως εδώ όλες οι κινήσεις, όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι και κανείς δε θα μπορούσε να πει τίποτα. Ακολούθησε κάτι σημαντικό όμως. Η πώληση του Πολ Πογκμπά. Και δε μιλάμε μόνο για την αξία του ποδοσφαιριστή αλλά για το γεγονός πως οι μπιανκονέρι έβαλαν πολλά λεφτά στα ταμεία τους.

Οι μεταγραφές ολοκληρώνονται σε λίγες ημέρες και η ομάδα ψάχνει ακόμη τον βασικό της μέσο. Ο Μπλες Ματουιντί είναι ο ξεκάθαρος στόχος. Τη μία ημέρα υπάρχει αισιοδοξία, την άλλη ο Γάλλος απομακρύνεται από το Τορίνο.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Η Παρί τον πουλάει τον παίκτη αν πάρει τα λεφτά που θέλει. Γι’ αυτό και είχε επαφές με παράγοντες της Γιουβέντους. Η τελευταία συνάντηση μάλιστα έγινε το απόγευμα της Πέμπτης. Αν δεν τον πουλούσαν, το θέμα θα είχε τελειώσει όπως το τελείωσε η Γιούβε με τον Λεονάρντο Μπονούτσι και τη Σίτι.

Ο Ματουιντί δεν έχει έρθει στο Τορίνο γιατί δεν τα έχουν βρει στο πάρε-δώσε. Και οι μπιανκονέρι έπρεπε να κάνουν φινάλε στις μεταγραφές όπως άρχισαν. Εντυπωσιακά.

Πριν λίγα 24ωρα, η Πόρτο άφηνε εκτός Champions League τη Ρόμα. Τι μας νοιάζει αυτό; Μας νοιάζει γιατί η Γιουβέντους πήρε περισσότερα εκατομμύρια με την είσοδό της στη φετινή διοργάνωση.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να κλείσει ο Σιμόνε Τζάτζα στη Γουέστ Χαμ. Το ποσό που ακούγεται είναι 25 εκατ. ευρώ. Ποσό ρεκόρ για μια μεταγραφή της συγκεκριμένης ομάδας. Με… μπακαλίστικους λογαριασμούς αλλά πέρα για πέρα αληθινούς, η Γιούβε μπορούσε να βγάλει τα λεφτά της μεταγραφής του Ματουιντί από το Champions League και τον Τζάτζα.

Δεν το κάνει όμως και κινδυνεύουμε να πάμε σε Ιταλία και Ευρώπη, μέχρι να επιστρέψει ο Μαρκίζιο και σε ποια κατάσταση θα είναι, με τον Ασαμόα και τον Λεμινά. Με απόλυτο σεβασμό προς τους δύο ποδοσφαιριστές, ο πρώτος ταλαιπωρείται από τραυματισμούς τα τελευταία δύο χρόνια και ο δεύτερος ήταν στην υπό παραχώρηση λίστα στα μέσα του καλοκαιριού. Είναι τόσο καλοί ώστε να κάνουν τη διαφορά ως βασικοί;

Και δε γίνεται η «μικρή» Γουέστ Χαμ να δίνει τόσα λεφτά για τον Τζάτζα και εσύ να μην μπορείς να δώσεις 5-10 εκατομμύρια παραπάνω για τον βασικό σου χαφ τη στιγμή που ξέρεις πως θα τα βγάλει τα λεφτά του.

Οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις ήταν αξιόλογες και σημαντικές, δίνοντας ώθηση στην ομάδα αλλά ξαφνικά, η διοίκηση τράβηξε τα γκέμια της ζέβρας. Η Γιουβέντους έχει αφήσει έναν ανοιχτό λογαριασμό: την αγορά ενός καλού μέσου. Υπάρχει ακόμη χρόνος. Ας μην κάνει ένα κακό φινάλε τη στιγμή που δούλεψε τόσο καλά όλο τον μεταγραφικό μηχανισμό.

5 σχόλια:

  1. Πολύ σωστό άρθρο. Είναι αναγκαίο να έρθει αυτός ο παίκτης. Εγώ πιστεύω σε αίσιο τέλος. Forza Juve!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι χρειάζεται γιατί θα έχουμε πρόβλημα αν μείνουμε ως έχει. Forza Juve!

      Διαγραφή
  2. Η ομάδα αδυνάτισε αρκετά στο κέντρο. Όντως χρειάζεται ένα μέσο της προκοπής. Και αφού με την Παρί άκρη δεν βγαίνει, γιατί το ταλαιπωρούμε? Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Ο Σισσοκό δηλαδή δεν μας κάνει? Έκανε εξαιρετικό Euro και τον αγοράζεις με τα ίδια λεφτά.

    Δημήτρης Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δούμε Δημήτρη. Όπως γράφει το άρθρο και στο τέλος του, υπάρχει χρόνο να διορθώσουν ένα λάθος που είναι ορατό. Forza Juve!

      Διαγραφή
    2. Και στο κατω κατω της γραφης σιγα τον Ματουιντι προσωπικη μου αποψη θα ειναι πολυ λιγος για την Γιουβεντουσ αν τον αγορασει εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει σαν παικτης.Προτιμώ τον Brozovic της Ιντερ παρα αυτον αλλωστε ο Κροατης ειναι εκτοσ Ιντερ και θα ηταν μια καλη επιλογη για την Γιουβε αν το ψαξει το θεμα αλλιωσ μετα καταληγουμε στον Σισσοκο

      Forza Juve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή