9 Αυγ 2016

Μια ασύλληπτη σύγκριση για να κατανοήσουμε το οικονομικό μέγεθος της μεταγραφής του Πογκμπά

Εδώ και λίγες ώρες, ο Πολ Πογμπά ανήκει και με τη βούλα στη Γιουνάιτεντ.

Οι Αγγλοι δαπάνησαν 105+5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν. Είναι η μεταγραφή του «αιώνα» καθώς κόστισε περισσότερο από κάθε άλλη στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Και αν οι φίλαθλοι έχουν μάθει να ακούν όλα αυτά τα τεράστια ποσά και να μην τους κάνει πλέον καμία αίσθηση, αρκεί να θυμηθούμε κάτι.

Πριν πέντε χρόνια, τέτοια εποχή, όταν και δόθηκε έτοιμο προς χρήση το Juventus Stadium, η Γιουβέντους ξόδεψε κάπου στα 116 εκατ. ευρώ για να το δημιουργήσει. Το στολίδι του Τορίνο, το πιο σύγχρονο ιταλικό γήπεδο και ένα από τα πιο νέα ιδιόκτητα γήπεδα της Ευρώπης κόστισε… μόλις 6 εκατ. ευρώ περισσότερα από ό,τι πουλήθηκε ο Γάλλος στη ομάδα του Μάντσεστερ.



Όσο κι μας φαίνονται… στραγάλια όλα αυτά τα εκατομμύρια που δίνονται στον κόσμου του ποδοσφαίρου, η σύγκριση είναι αλά εντυπωσιακή. Ενας ποδοσφαιριστής πουλήθηκε όσο κόστισε ένα υπερσύχρονο γήπεδο για να φτιαχτεί από το μηδέν!


3 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να κάνω μια περίεργη ερώτηση, κι αν γνωρίζετε απαντάτε.
    Οι ποδοσφαιριστές έχουν ασφάλεια ζωής που να αφορά όμως την ομάδα;
    Με τέτοια ποσά θα μου έκανε εντύπωση αν δεν έχουν προνοήσει για κάτι τέτοιο, ακραίο σενάριο όπως και τα ποσά που δαπανούνται...

    Bianconero83

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν το ξέρουμε, οπότε ό,τι κι αν πούμε δεν ξέρουμε αν θα πέσουμε μέσα. Μπορούμε όμως να το ψάξουμε και να κάνουμε ένα σχετικό θέμα να βρούμε την απάντηση. Ενδιαφέρουσα ερώτηση πάντως...

      Διαγραφή
    2. Θεωρω οτι και ασφαλεια ζωης υπαρχει και ασφαλεια για τραυματισμους υπαρχει, εφοσον στο τελοσ της ημερας καθαρα αγωνιστικα και οικονομικα ενας τραυματισμος σοβαροσ που ισως τερματισει την καριερα καποιου που κοστισε οσο ενα γηπεδο ειναι το ιδιο με τον.... θανατο. Και δεν νομιζω οι ομαδες να ρισκαρουν 'να παιζουν μπαλα με το ιδιο τους το γηπεδο με ρισκο να του κοπουν τα ποδια και να παψει να υπαρχει'.

      Διαγραφή