11 Αυγ 2016

Γιατί υπάρχει τέτοια πρεμούρα για να τον διώξουν;

Μετράμε αντίστροφα για την έναρξη του πρωταθλήματος και όπως φαίνεται στο σχεδιασμό της Γιουβέντους δε χωράει, με τίποτα, ένας παίκτης.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ο Σιμόνε Τζάτζα, έλεγαν τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών πως ενημερώθηκε από τη διοίκηση για το γεγονός πως δε θα είναι… εύκολη, για τον ίδιο, η σεζόν που έρχεται. Ο Ιταλός επιθετικός κούρασε τους πάντες πέρσι που ζητούσε κάθε εβδομάδα περισσότερο χρόνο συμμετοχής και, όπως φαίνεται, στη Γιούβε δε θέλουν να ζήσουν ξανά μία από τα ίδια. Είναι μόνο αυτό;

Αν δεχτούμε τα ρεπορτάζ, φαίνεται να υπάρχει μία πίεση για να τον πουλήσουν. Γνώμη μου είναι πως περισσότερο θέλουν τα 20 με 25 εκατ. ευρώ που θα μπορέσει να φέρει, παρά να γλιτώσουν την γκρίνια. Το δεύτερο λύνεται αρκετά εύκολα.

Αλήθεια είναι πως το επιθετικό δίδυμο της ομάδας έχει κλείσει. Ο Αλέγκρι θα ξεκινάει με τον Πάουλο Ντιμπάλα και Γκονζάλο Ιγκουαΐν. Η πρώτη αλλαγή αναμένεται να είναι ο Μάριο Μάντζουκιτς. Και στα χαρτιά, είναι φυσιολογική αυτή η δομή.

Ο Σιμόνε Τζάτζα μπορεί να φέρει στα ταμεία της ομάδα 20 με 25 εκατ. ευρώ


Ο Ντιμπάλα θα είναι ο ηγέτης της ομάδας, η μεταγραφή που κόστισε 90 εκατ. ευρώ δεν μπορεί να είναι στον πάγκο, ο μαχητής Κροάτης θα είναι η Νο 1 λύση όταν θέλει να ρίξει έναν παίκτη ο Ιταλός προπονητής. Ο Τζάτζα πάρει για τέταρτος και φέτος.

Ο Αλέγκρι σκέφτεται πως έχει και τον Πιάτσα που μπορεί να παίξει στην επίθεση, οπότε δεν προβληματίζεται για τον αν φύγει ο Ιταλός. Ο Τζάτζα είναι ο ποδοσφαιριστής που ανήκει στις λεγόμενες «ρεζέρβες» και μπορεί να φέρει τα περισσότερα λεφτά από κάθε παγκίτη. Γι’ αυτό ίσως υπάρχει τέτοια πίεση ώστε να φύγει και η γκρίνια μάλλον δεν είναι ο πρωταρχικός στόχος.

Εξάλλου αν μείνει, και ο ίδιος γνωρίζει καλά πως θα δώσει μάχη με τον Μάντζουκιτς -και υπό προϋποθέσεις με τον Πιάτσα- για μία θέση στην ενδεκάδα. Την περσινή χρονιά, ο γκρινιάρης Τζάτζα θεωρώ πως αδικήθηκε. Ίσως να μην είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής από τον Μοράτα αλλά μάλλον, βάσει χρόνου συμμετοχής και προσφοράς, έκανε καλύτερη χρονιά από τον Ισπανό. Ή τουλάχιστον την ίδια. Φέτος φαίνεται πως δεν έχει καμία θέση στην ομάδα.

Η εξέλιξη αυτή τον αδικεί και αφαιρεί από την ομάδα ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που έχει ο Τζάτζα: είναι απρόβλεπτος. Μπορεί να μπει και να σου κάνει φάση από το πουθενά. Και οι ομάδες σε ένα μαραθώνιο εγχώριων και ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων, χρειάζεται το απρόβλεπτο.

Για να δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Θα επικρατήσει η οικονομική λογική ή θα μπαίνει και φέτος μέσα ο Τζάτζα για 15-20 λεπτά και θα ανακατώνει τις αντίπαλες άμυνες;

4 σχόλια:

  1. Πήγε η ψυχή μου στην κούλουρη με την αρχική φωτογραφία που ανεβάσατε! Forza Juve!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα και να ήθελαν να τον διώξουν (λέμε τώρα), δεν υπήρχε καμία πρεμούρα. Θα ήταν είδηση… σοκ. Με άλλο τίτλο.

      Είδες πώς άλλαξαν οι καιροί όμως; Πρόπερσι αλλά και πέρσι τέτοια εποχή έτρωγε κράξιμο από τον κόσμο και τώρα, σωστά, έγραψες «πήγε η ψυχή μου στην κούλουρη».

      Forza Juve!

      Διαγραφή
    2. Αφού είναι τρελός ο coach έχει και γενέθλια σήμερα!

      Διαγραφή
  2. Λυπάμαι για τον Τζατζα, δεν πήρε τον χρόνο που έπρεπε. μπορεί να φέρει λεφτά αλλά θα τον προτιμούσα σαν πρώτη αλλαγή και να φύγει ο Μαντζουκιτς. Αυτόν τον Κροατη δεν μπορώ να τον βλέπω στην ομάδα, απλά δεν κάνει. θα το μετανιώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή