5 Αυγ 2016

Ξεφτιλισμένο ποδόσφαιρο...

Με αφορμή όσα τραβάει η Ιντερ από κάποια Γουάντα Νάρα, ο Παναγιώτης Παλλαντζάς γράφει στο gazzetta.gr για την κατάντια του ποδοσφαίρου και του οπαδού.

Αρθρογραφία | Ποδόσφαιρο

Η εποχή στην οποία ζούμε, λένε, είναι μεγάλης οικονομικής κρίσης. Με δεδομένο ότι δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα οικονομικά, το δεχόμαστε. Σε αυτή την περίοδο οικονομικής κρίσης, βέβαια, τα πράγματα στο ποδόσφαιρο έχουν ξεφύγει και τα ποσά αυξάνονται συνεχώς. Και για να αυξάνονται τα ποσά, θα πρέπει να... βοηθήσει και ο οπαδός.

Πώς;

Με το να μετατραπεί σιγά-σιγά από οπαδός σε... groupie και κατ' επέκταση σε πελάτη του ποδοσφαιριστή και του μάνατζερ του. Του μάνατζερ, της μεγαλύτερης κατάρας του ποδοσφαίρου.



Σε αυτή την κατηγορία, του μάνατζερ δηλαδή, ανήκει πλέον και η Γουάντα Νάρα. Μια Αργεντίνα, η οποία έγινε γνωστή σε όλους επειδή απάτησε τον Μάξι Λόπες με τον Μάουρο Ικάρντι, ο οποίος στη συνέχεια την παντρεύτηκε, έκανε παιδί μαζί της, ετοιμάζεται και για δεύτερο (έχει άλλα τρία με τον Μάξι) και -το αποκορύφωμα- την έκανε και μάνατζερ του. Και αφού την έκανε μάνατζερ του, έχουμε φτάσει τώρα στο σημείο να βλέπουμε ένα από τα δέκα μεγαλύτερα clubs παγκοσμίως, να είναι σε θέση άμυνας απέναντι στη… Γουάντα.

Επειδή θα βρεθεί κάποιος που θα πει ότι αυτά τα γράφουμε επειδή ζηλεύουμε, να το ξεκαθαρίσουμε εξαρχής: Χαίρω πολύ φίλε! Να σηκώσει το χέρι όποιος από εμάς που γράφουμε και από εσάς που διαβάζετε δεν θα ήθελε να είναι αρχηγός της Ιντερ (ή της Γιούβε, της Μίλαν, της Ρεάλ, της Γιουνάιτεντ, της Μπάγερν) στα 23 του. Το ότι δεν είμαστε, δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε και να κράξουμε γιατί με την ίδια λογική ούτε τα λεφτά και τη ζωή των πολιτικών έχουμε και κάνουμε, άρα το βουλώνουμε κι εκεί.

Το πρόβλημα, βέβαια, δεν είναι αποκλειστικά η Νάρα ή ο Ικάρντι. Το πρόβλημα είναι ότι το ποδόσφαιρο έχει μπει σε αυτή την εποχή, στην οποία ο κάθε ποδοσφαιριστής και ο κάθε μάνατζερ μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει άνω-κάτω μια ομάδα, φωνάζοντας σε όλο τον κόσμο ότι τους απασχολούν τα λεφτά και μόνο. Επαγγελματίες είναι, προφανώς, τα λεφτά θα τους ενδιαφέρουν. Πρέπει να υπάρχει και ένα όριο όμως, το οποίο έχει ξεπεραστεί πλέον.

Ο Ικάρντι, του αρέσει ή όχι (δεν θα το διαβάσει ποτέ βέβαια αλλά λέμε τώρα...), δεν έχει κάνει καμία διαφορά στην Ιντερ. Οι Νερατζούρι δεν έχουν πετύχει απολύτως τίποτα με αυτόν ως αστέρι τους και το επιχείρημα ότι βγήκε πρώτος σκόρερ αγωνιζόμενος σε μια ομάδα όχι τόσο καλή όσο θα έπρεπε βάσει του ονόματος της, μπορεί να καταρριφθεί πολύ εύκολα: Ο Λούκα Τόνι βγήκε πρώτος σκόρερ με πολύ χειρότερη ομάδα (Βερόνα). Το θέμα δεν είναι τα γκολ, το θέμα είναι ότι ζούμε στην εποχή, στην οποία πολύ εύκολα έχει χαθεί κάθε σεβασμός για οτιδήποτε...

Ο Μάουρο Ικάρντι είναι αρχηγός της Ιντερ. Οσο τραγική κι αν ήταν αυτή η επιλογή της διοίκησης (είχε προηγηθεί και το αδιανότητο με τον Ρανόκια), δεν είναι δυνατόν ο ίδιος να μην μπορεί να καταλάβει ότι πρέπει να συμπεριφέρεται ως τέτοιος. Φίλος Interista, πριν λίγες μέρες, ενδεχομένως είπε την πιο σωστή ατάκα για τον Αργεντίνο: «Ποιος Ικάρντι; Αυτός όταν τον παρατήσει η Νάρα θα κόψει την μπάλα, δεν θα συνέλθει ποτέ από την κατάθλιψη».

Κι όμως, ο Ικάρντι που δεν έχει κάνει καμία διαφορά στους Μιλανέζους, που ποτέ δεν τους έφερε κάποια επιτυχία, δημιουργεί ολόκληρο θέμα επειδή θέλει αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, το οποίο είχε αναπροσαρμοστεί πέρυσι. Πολύ εύκολα, επομένως, μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι θα θέλει αναπροσαρμογή και σε ένα χρόνο από τώρα. Και κάπου εδώ, φτάνουμε στο πρόβλημα: Την απληστία των ποδοσφαιριστών και των μάνατζερ τους.



Οπαδός της Ιντερ έγραψε το εξής σχόλιο σε ένα από τα ρεπορτάζ της ιστοσελίδας της Gazzetta dello Sport για το θέμα Ικάρντι: «Αν αυτά μπορεί να τα κάνει η Γουάντα, σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει ο Ραϊόλα ή ο Μέντες». Οτιδήποτε, συμπληρώνουμε εμείς... Οτιδήποτε αρκεί να προσθέσουν κάτι δεκάδες εκατ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Δεκάδες εκατ. ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται με κανένα τρόπο.

Οι ποδοσφαιρικές αναμνήσεις του ανθρώπου που γράφει αυτό το κείμενο, ξεκινάνε από το Euro 1988. Από τότε μέχρι και σήμερα, έχει δει τους πάντες. Μπορεί να βρει πραγματικούς παικταράδες σήμερα αλλά δεν μπορεί με τίποτα να δει πώς το σημερινό ποδόσφαιρο μπορεί να θεωρηθεί πιο όμορφο από το... χθεσινό.

Ζούμε στην εποχή, στην οποία οι ποδοσφαιριστές έχουν ολόκληρα επιτελεία που ασχολούνται με τη διατροφή τους, με την εκγύμναση τους, ζούμε στην εποχή που εταιρίες βγάζουν παπούτσια για να αισθάνονται όσο το δυνατόν πιο άνετοι, βγάζουν μπάλες στις οποίες διαφημίζουν ότι παίρνουν πολύ εύκολα το φάλτσο που θέλει ο ποδοσφαιριστής.

Κι όμως, σε αυτή την εποχή, στην οποία τα αστέρια πρέπει να προστατεύονται και σε απόλυτο βαθμό από τους διαιτητές, βλέπουμε ένα πλάγιο μπακ ή έναν εξτρέμ να κάνει σωστή σέντρα και οι άμπαλοι δημοσιογράφοι του πλανήτη γη λένε και γράφουν ότι «αυτός έχει και σέντρα». Το αυτονόητο, το θεωρούμε πλέον προτέρημα! Εχει λογική αυτό;

Ναι, αν σκεφτείς ότι πλέον ο ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να είναι ποδοσφαιριστής αλλά... δεκαθλητής. Το αν ξέρουν να κλωτσάνε το τόπι, δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία σήμερα όσο το αν έχουν κοιλιακούς, αν τρέχουν 180 λεπτά σερί, αν μπορούν να πηδάνε στο Θεό. Το να ξέρουν να κλωτσάνε την μπάλα, δεν είναι απαραίτητο πλέον. Και μιλάμε για ποδόσφαιρο.

Κι όμως, για αυτούς τους τύπους οι μάνατζερ ζητάνε του κόσμου τα εκατ. ευρώ και οι ομάδες, φυσικά, είναι υποχρεωμένες να τα δίνουν. Στο ποδόσφαιρο του 2016, τα συμβόλαια δεν έχουν πλέον απολύτως καμία ισχύ. Δεν προστατεύουν με κανένα τρόπο τις ομάδες. Αντιθέτως, οι ομάδες έχουν πλέον μόνο υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα. Είσαι υποχρεωμένος να δώσεις στον ποδοσφαιριστή όσα θέλει αλλά δεν έχεις το δικαίωμα να τον κρατήσεις αν κάποιος άλλος του δώσει περισσότερα.

Το έχουμε δει να συμβαίνει σε ελληνικές ομάδες, το έχουμε δει πολύ περισσότερο και στο εξωτερικό: Ποδοσφαιριστής που ανανεώνει το συμβόλαιο του τον Ιανουάριο, μπορεί το καλοκαίρι να βρει καλύτερη πρόταση και να ζητήσει να φύγει. Και η ομάδα, τότε, είναι υποχρεωμένη να τον δώσει γιατί είναι, λέει, αντιπαραγωγικό να κρατήσεις κάποιον με το ζόρι. Κι ας μην τον κρατάς με το ζόρι αλλά με κάμποσα εκατ. ευρώ που του δίνεις ετησίως, με βάση το συμβόλαιο που έχει υπογράψει μόλις πριν λίγους μήνες...



Για να γίνουν όλα αυτά φυσικά, για να έχουν οι μάνατζερ και οι ποδοσφαιριστές τόση εξωφρενική δύναμη, προφανώς παίζουν τεράστιο ρόλο και τα ΜΜΕ. Αυτά τα ΜΜΕ, τα οποία βοηθούν μια χαρά στο να γίνονται οι ποδοσφαιριστές επιχειρηματίες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τους οπαδούς καθαρά ως πελάτες. Στο 2016, έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρείται είδηση το γεγονός ότι ο (βάλτε όποιο όνομα θέλετε) ποδοσφαιριστής... ζει! Είναι η εποχή των social media, τα οποία σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο, έχουν ένα και μόνο αποτέλεσμα: Την απόλυτη αποχαύνωση.

Ξυπνάει ο ποδοσφαιριστής, βάζει μια φωτογραφία του στο Instagram στην οποία βάζει λεζάντα το «καλημέρα» και αυτομάτως έχει γίνει θέμα σε όλα τα ΜΜΕ: «Είπε καλημέρα από το κρεβάτι του ο Μέσι». Η παράνοια δεν έχει τέλος... Γίνεται θέμα το αν φόρεσε άσπρο ή μαύρο φανελάκι για να πάει σε ένα πάρτι, το αν επέλεξε την Porsche ή την Ferrari για να πάει βόλτα, το αν είναι σπίτι του και κοιμάται ή το αν είναι σπίτι του αλλά έχει ξυπνήσει. Ολα αυτά, θεωρούνται πλέον ειδήσεις.

Η μία όψη, είναι ότι έτσι νιώθεις ότι είσαι πιο κοντά στον ποδοσφαιριστή, ότι... ζεις μαζί του. Η άλλη όψη, είναι ότι γίνεσαι ένα ον που δεν σκέφτεται τίποτα πλέον παρά μόνο θαυμάζει. Θαυμάζει παιδάκια που από τα 22-23 τους δεν ξέρουν τι έχουν, την ίδια ώρα που εσύ, όπως γράψαμε και στην αρχή, ζεις στην εποχή της οικονομικής κρίσης. Εννοείται, ασφαλώς, ότι η ομάδα δεν υπάρχει πουθενά σε όλα αυτά.

Ο οπαδός, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πρέπει να γίνει groupie. Να γίνει ο πιστός ακόλουθος, δηλαδή πελάτης, του ποδοσφαιριστή ώστε αυτός μετά να μπορεί να διαπραγματευτεί από άλλη βάση με την ομάδα. Γιατί πουλάει πολύ, άρα αφού πουλάει πολύ πρέπει να πάρει και υψηλότερο συμβόλαιο.

Κι αφού θα πάρει τα εκατ. ευρώ που θέλει, τα οποία από πλούσιο θα τον κάνουν ακόμη πιο πλούσιο, αφού θα έχει καταφέρει να ασχολούνται κάμποσα εκατομμύρια οπαδών μαζί του, θα έρθει και η στιγμή που θα σου πει ότι νιώθει πως του ασκείται τεράστια πίεση και γι' αυτό δεν μπορεί να αποδώσει, να δικαιολογήσει αυτά που ζητάει, αυτά που παίρνει. Και αφού νιώθει πίεση ο πιτσιρικάς πάμπλουτος ποδοσφαιριστής, έρχονται οι οπαδοί του, δηλαδή οι πελάτες του -και αυτό είναι το αποκορύφωμα- να τον δικαιολογήσουν. Νιώθει πίεση το παιδί...

Και κάπως έτσι, η Γουάντα και η κάθε Γουάντα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ξέροντας ότι στο τέλος θα τα πάρει, είτε από την Ιντερ είτε από κάπου αλλού, τα λεφτά που θέλει. Και εσύ, οπαδέ, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα...

11 σχόλια:

  1. Αδέρφια καλησπέρα. Γράφει και ο Παλαντζάς εδώ μέσα πέρα από γκαζετα; Γιατί και εκεί αυτό ακριβώς το ψευδόνυμο έχω και θέλω να ξέρω γιατί δεν μας περνάνε όλα τα σχόλια προς οπαδούς(?), ειδικά της μάντσεστερ, όταν λένε ασυναρτησίες για την καψουρα μας. Παναγιώτη κάνε κατιιιιι γιατί θα μας κάψουν τον εγκέφαλο μερικοί!!

    FORZA JUVE!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Alex 10 Del Piero. Το κείμενο, όπως είδες, είναι από τα ελάχιστα που αναδημοσιεύσαμε και δεν είναι δικό μας, πρωτογενές υλικό. Είναι ένα άρθρο από το gazzetta.gr που μάς φάνηκε ενδιαφέρον και γι' αυτό το αναπαράξαμε.

      Forza Juve!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την πληροφορία και καλά κάνετε και ανεβαζεται τέτοια άρθρα. Το πιο ωραίο ελληνικό σάιτ με διαφορά!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΞΑΝΑ.

      ΥΓ Για το περιοδικό επειδή έχασα επεισόδια που στέλνουμε;

      ΥΓ 2. Υπάρχει ακόμα ένα πολύ ωραίο άρθρο στο gazzetta στη στήλη four four two με εικόνα τον Πιπιτα.

      FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS!!!!

      Διαγραφή
    3. Το σχόλιό σου για το gazzetta.gr μάς βρίσκει σύμφωνους, πράγματι είναι το καλύτερο ελληνικό αθλητικό σάιτ. Πολλά θέματα έχουν ενδιαφέρον αλλά δε θέλουμε να μπούμε στο τριπάκι του copy-paste αν και είναι το πιο εύκολο.

      Για το περιοδικό στο μέιλ famigliabianconera@gmail.com

      Forza Juve!

      Διαγραφή
    4. Βασικά για αυτό το σάιτ έλεγα!!!! Τρομερό το gazzetta αλλά πολύ παραπληροφόρηση από αλλόθρησκους που έχουν μένος χωρίς λόγο. Ασυναρτησίες χωρίς να ξέρουν και όταν απαντάς κάτι θα βρούνε να σου τη ξαναπούνε.

      Συνεχίστε έτσι παιδιά.

      Διαγραφή
    5. Σε ευχαριστούμε αφού αναφερόσουν για εμάς. Η αλήθεια είναι πως στα θέματα της Γιουβέντους μπορούμε να υπερηφανευτούμε πως κοντράρουμε στα ίσα μεγάλα ελληνικά σάιτ.

      Forza Juve!

      Διαγραφή
    6. Γεια σας! Το έχω διαβάσει από τότε που γράφτηκε , και δε διαφωνώ, γιατί πρέπει να παίζουν το ρόλο και οι μάνατζερ, ώστε να υπάρχει το μπέρδεμα και να πιέζονται οι ο άδες!
      ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ, ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΛΑΚΩΝΙΚΑ:
      ΟΠΩΣ ΓΕΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟ ΙΔΙΟ..ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ, ΕΝΩ ΒΑΣΙΚΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΛΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ... ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΕΣΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΚΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ..ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ.. Η ΚΑΘΕΜΙΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ... ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ... Π.Χ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΓΜΠΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΦΕΛΗΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ, ΑΠΛΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕΜΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ..ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ... , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ .. ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ... ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ, ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΞΙΑΣ..ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΟΧΙ ΤΟΤΕ, ΩΣΤΕ, ΛΟΓΙΚΑ, ΣΠΡΩΧΝΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΕΚΕΙΝΗ Η ΟΜΑΔΑΜ, ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ.. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ.., ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ..ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ... ΑΠΛΑ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΡΚΕΤΑ.. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟ ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΜΑΥΡΟ... ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ ΑΥΤΟ.. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ CALCIOPOLI, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Ν ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ..Π.Χ. ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ.... ΔΕ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ... ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΗΡΑΜΕ Ή ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ... ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ... ΑΠΛΑ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟ..ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ... ΑΠΛΑ, ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΟΠΩΣ Η ΜΠΑΓΕΡΝ, Η ΜΠΑΡΤΣΑ, Η ΡΕΑΛ, ΔΗΛ., ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ.., ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ... ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΝ ΣΑΚΙ..Π.Χ..., ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΓΚΡΙ ΑΥΤΟ.. ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΜΑΣΤΕ ΜΠΑΛΛΑ... GRAZIE MILLA... CI CENTIAMO.. FORZA LA JUVENTUS... ΚΑΙ ΤΟ ``J`` NA ΞΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΕΝΤΕΛΩΣ...

      Διαγραφή
    7. Από το μακροσκελές και ενδιαφέρον σχόλιό σου, κρατάμε 3 στοιχεία τα οποία θα θέλαμε να μας αναλύσεις περισσότερο.
      α) για τη λευκή φανέλα και τον κόκκινο σταυρό που λες, το μυαλό μας πάει μόνο σε ένα πράγμα; εννοούμε το ίδιο;

      β) τι εννοείς δεν έγινε τυχαία ο χρωματισμός στα διαζώματα του γηπέδου της Γιούβε;

      και γ) θα θέλαμε περισσότερη ανάλυση για το J και το συμβολισμό, όπως εσύ το αντιλαμβάνεσαι και το γράφεις.

      Forza Juve!

      Διαγραφή
    8. EINAI MEΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ, ΓΙ` ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΦΕΡΑ:
      Α) Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΦΟΝΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΣΗΜΑΤΑ, Κ.Α., ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΠΟΙΟΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ..
      Β) ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΑΝΤΙΕΡΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ
      Γ)ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ J .., ΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΗΛΗ.. ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΑ 30 ΣΚΟΥΝΤΕΤΙ.. ΑΝ ΔΕΙΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΓΡΑΜΜΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΧΗΜΑ..ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΕΣΤΙΕΣ ΣΤΟ STADIUM.. ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.., ΚΑΙ ΤΟ ``VECCHIA SIGNORA`` AKOMA..
      H ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ... ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΦΕΛΕΙΣ ΝΑ ΝΟΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΙΤ, ΙΣΩΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΥΛ... ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ.. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΣΤΕ;; ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΩΡΑ.. FORZA JUVE

      Διαγραφή
    9. Για το α) το ίδιο είχαμε στο μυαλό μας. Για τα β) και γ), ειδικά για το τελευταίο και για το σημειολογία του, έχει ενδιαφέρον. Αν θες, εμείς σου προσφέρουμε το βήμα να τα πεις. Και μέσω σχολίου και μέσου άρθρο, αν νομίζεις πως θέλεις να το γράψεις.

      Ναι, φυσικά το ζητούμενο είναι να βλέπουμε την ομάδα και να τρελαινόμαστε όπως λες, αλλά και όλα τα άλλα έχουν μεγάλη σημασία. Τουλάχιστον για εμάς.

      Forza Juve!

      Διαγραφή
    10. Σας ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι! Φτάνουν αυτά! Ας μείνουμε, προς το παρόν TOYL;AXISTON, στην ομάδα, όπως παρουσιάζεται στο ρόστερ..και ειδικά στο γήπεδο! Θα τα λέμε! FORZA JUVE!

      Διαγραφή