25 Σεπ 2016

Επαγγελματικό πέρασμα της Γιουβέντους από το Παλέρμο

Χωρίς να χρειαστεί να κάνει μεγάλη εμφάνιση, η Γιουβέντους πέρασε από το Παλέρμο (0-1) και περιμένει να δει τα αποτελέσματα των άλλων (η Νάπολι κέρδισε 2-0 την Κιέβο), έχοντας πλέον στο μυαλό της τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επέλεξε τους Ιγκουαΐν-Μάντζουκιτς για επιθετικό δίδυμο και αμφότεροι είχαν νωρίς τις ευκαιρίες τους. Στα 13 δευτερόλεπτα (!) ο Αργεντίνος είδε την μπάλα να φεύγει άουτ μετά το σουτ που έκανε εντός περιοχής και στο 12’ ο Κροάτης πήρε αμαρκάριστος την κοντινή κεφαλιά μετά το κόρνερ του Πιάνιτς αλλά δεν βρήκε στόχο.

Το δυνατό παιχνίδι των γηπεδούχων προκάλεσε νεύρα στους μπιανκονέρι, για τους οποίους αποχώρησε με τραυματισμό ο Ρουγκάνι στο 31’, αφήνοντας τη θέση του στον Κουαδράδο. Δύο λεπτά μετά, η Γιουβέντους άγγιξε το 0-1 αλλά ο Πόσαβετς απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Λεμινά, ο οποίος ολοκλήρωσε την αντεπίθεση μετά την πάσα του Ιγκουαΐν.

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Το ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ αλλά νωρίς στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 48’, ήρθε το γκολ. Βασικά ήρθε το αυτογκόλ του Γκολντανίγκα, στον οποίο κόντραρε η μπάλα μετά το σουτ του Ντάνι Αλβες και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Οι μπιανκονέρι δεν ανέβασαν ρυθμό αλλά παρ’ όλα είχαν ευκαιρίες για να καθαρίσουν το ματς, χωρίς όμως να τις αξιοποιήσουν.

Στο 66’ ο Πόσαβετς απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο το δυνατό βολέ του Μάντζουκιτς και λίγα λεπτά μετά, στο 70’, οι δυο τους αναμετρήθηκαν ξανά, με τον τερματοφύλακα της Παλέρμο να βγαίνει ξανά νικητής αφού απέκρουσε το πλασέ του Μάντζουκιτς από πολύ κοντά, μετά την πάσα πάρε-βάλε του Κεντίρα.

Το γκολ του Κροάτη φορ στο 72’ ακυρώθηκε, σωστά, για οφσάιντ και αυτή ουσιαστικά ήταν η τελευταία φάση του ματς. Η Παλέρμο προσπάθησε να απειλήσει αλλά η Γιουβέντους δεν είχε διάθεση για αστεία, μένοντας και με 10 για τις καθυστερήσεις αφού στο 89’ βγήκε με τραυματισμό ο Ασαμόα και είχαν ήδη γίνει οι τρεις αλλαγές του Αλέγκρι.

Το φιλμ του αγώνα
Παλέρμο-Γιουβέτους 0-1
Γκολ: 48’ Γκολντανίγκα αυτογκόλ
Παλέρμο: Πόσαβετς, Τσιόνεκ, Γκολντανίγκα, Γκονζάλες, Ρίσπολι, Γκάτσι, Γιάγιαλο (67’ Μπρούνο Ενρίκε), Αλεεσάμι, Ντιαμάντι, Τσότσεφ (80’ Χίλεμαρκ), Μπάλογκ (59’ Νεστορόφσκι).
Γιουβέντους: Μπουφόν, Ρουγκάνι (31’ Κουαδράδο), Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Ντάνι Αλβες (86’ Κιελίνι), Κεντίρα, Λεμινά, Πιάνιτς (68’ Ασαμόα), Αλεξ Σάντρο, Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου