27 Σεπ 2016

Το «σύνδρομο του Νέρωνα» που διακατέχει τη Γιουβέντους

Για το «σύνδρομο του Νέρωνα» έγραψε στη La Repubblica ο αρθρογράφος Μαουρίτσιο Κροζέτι.

Πρόκειται για αρθρογράφο που δεν έχει διστάσει να ασκήσει κριτική στη Γιουβέντους όποτε θεώρησε πως έπρεπε.

Τώρα, με τα ΜΜΕ να δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας γύρω από τους μπιανκονέρι και με διάφορες δηλώσεις σχολιαστών ή πρώην ποδοσφαιριστών να (επιχειρούν να) κάνουν το ίδιο, ο Κροζέτι αποφάσισε να γράψει για τη διαφορά της Γιούβε σε σχέση με τις άλλες ομάδες και για το κλίμα εξομοίωσης που επιχειρείται να δημιουργηθεί.

Παραθέτουμε το κομμάτι του άρθρου του που αφορά τους μπιανκονέρι...

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

«Φανταστείτε η Γιουβέντους να ήταν σαν αυτούς που προσπαθούν να τη νικήσουν αλλά δεν καταφέρνουν να της κάνουν κακό. Θα είχαμε έναν κόσμο αναποδογυρισμένο, όπως θα είχαμε και μια αναποδογυρισμένη βαθμολογία.

Αντιθέτως, ενώ παντού έχουμε το... σύνδρομο του Νέρωνα (Ιλάρι κόντρα στον Σπαλέτι, τα μυστήρια της Μίλαν, τα μυστήρια της Ιντερ, ο Παλότα που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αλλά δεν είναι ποτέ στη Ρώμη, ο Ντε Λαουρέντις κόντρα στον Σάρι), στο φρούριο του Βινόβο δεν κινείται φύλλο, τίποτα δεν εισβάλει εκεί αλλά και τίποτα δεν βγαίνει προς τα έξω από εκεί.

Θωρακισμένη και με ηχομόνωση, η Γιούβε είναι διαφορετική ακόμη και στην ανέγερδη τοίχων και το σκάψιμο φραγμάτων. Στην Τριγκόρια (σ.σ. προπονητικό της Ρόμα) και το Castelvolturno (το προπονητικό κέντρο της Νάπολι) φαίνονται καπνοί, το στρατόπεδο καίγεται και την ίδια ώρα στο Βινόβο φαίνεται πάντα σαν να είναι παραμονή Χριστουγέννων. Και αυτό, αυτή η νοοτροπία, φέρνει βαθμούς. Κι όμως, τα ΜΜΕ προσπαθούν με κάθε τρόπο, ανεπιτυχώς, να μεταδώσουν το σύνδρομο του Νέρωνα και στη Γιουβέντους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου