13 Σεπ 2016

Αλέγκρι: Πρέπει να απομονώσουμε από τα αποδυτήριά μας την ευφορία

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τόνισε ότι η Γιουβέντους πρέπει να έχει ως στόχο το μάξιμουμ στο Champions League και επέμεινε πολύ στο πώς θα πρέπει να διαχειριστεί η ομάδα το κλίμα ευφορίας.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο allenatore στη συνέντευξη Τύπου...

Για την 11άδα: «Ο Πατρίς Εβρά θα ξεκινήσει. Εχω μόνο μια αμφιβολία για το κέντρο. Κάποιοι έρχονται από τις εθνικές ομάδες και έχουν παίξει αρκετά παιχνίδια στη σειρά, άρα θα αποφασίσω αύριο. Η μόνη μου αμφιβολία είναι για το κέντρο».

Για την πρεμιέρα με τη Σεβίλλη: «Οταν η Γιουβέντους συμμετέχει στο Champions League, πρέπει να έχει ως στόχο το μάξιμουμ. Η Σεβίλλη κατέκτησε το Europa League τα τελευταία τρία χρόνια, άρα θα είναι ένα δύσκολο ματς. Η Σεβίλλη ήταν πολύ οργανωμένη αμυντικά πέρυσι αλλά τώρα είναι πολύ πιο επιθετική, σκοράρει πολλά γκολ και άλλαξαν την νοοτροπία τους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, ισορροπημένοι και να θυμόμαστε ότι ο μόνος στόχος είναι οι τρεις βαθμοί».

Για τον στόχο της Γιουβέντους: «Είμαι συνηθισμένος να ασχολούμαι με ένα πράγμα κάθε φορά. Ο στόχος μας είναι να νικήσουμε αύριο και να περάσουμε από τον όμιλο. Από εκεί και πέρα, είναι μια εντελώς διαφορετική διοργάνωση τον Μάρτιο, όταν θα πρέπει να είμαστε στε τοπ φυσική και ψυχολογική κατάσταση. Εκεί, σε εκείνο το σημείο, πρέπει να έχεις και την τύχη στις λεπτομέρειες, κάτι που δεν συνέβη την τελευταία διετία. Δεν θα πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο, ούτε το πρωτάθλημα, γιατί όλοι επιμένουν να μας λένε συνεχώς ότι θα κατακτήσουμε τα πάντα.

Για μένα δεν ήταν έκπληξη η παρουσία της Γιουβέντους στον τελικό πριν δύο χρόνια. Η Γιουβέντους είναι μια ομάδα που έχει χτιστεί για να παλέψει μαζί με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι. Ξεκινήσαμε καλά στο πρωτάθλημα αλλά είμαστε ακόμη σε δουλειά γιατί η ομάδα δεν έχει πολύ καιρό που συγκεντρώθηκε όλη. Θα προσπαθήσουμε να τα πάμε καλά, αυτό σας λέω σήμερα. Δεν υπάρχει λόγος να σκεφτόμαστε τι θα γίνει τον Μάρτιο, τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Ενα βήμα κάθε φορά».

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Για το ξεκίνημα του Γκονσάλο Ιγκουαΐν: «Ολοι μπορούν να βελτιωθούν και ο Μπουφόν είναι η απόδειξη αυτού. Εχουμε και τον Μάντζουκιτς, ο οποίος έπαιξε στα πρώτα δύο ματς και ήταν στον πάγκο με τη Σασουόλο, ο οποίος έχει σπουδαία διεθνή εμπειρία και έχει κατακτήσει το Champions League. Είναι επιπρόσθετη αξία, το λέω αυτό γιατί συνέχεια μιλάτε για τον Ιγκουαΐν και τον Ντιμπάλα.

Οταν έρχεσαι στη Γιουβέντους, πάντα θα υπάρχει πίεση. Δεν πρέπει να χάσεις το κεφάλι σου ούτε στα καλά ούτε στα κακά. Πάντα θα υπάρχουν και δύσκολες στιγμές, αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα ξαφνικά γίνεται άχρηστη. Είδαμε τι έλεγαν για εμάς πέρυσι στην αρχή της σεζόν λόγω της δύσκολης εκκίνησης μας.

Οσο τα ΜΜΕ επιμένουν ότι η Γιουβέντους είναι το φαβορί για το scudetto και το Champions League, εμείς στα αποδυτήρια πρέπει να απομονωθούμε από αυτή την εύκολη ευφορία και να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο, διατηρώντας την ψυχολογική ισορροπία μας».

Για το αν η Γιούβε είναι πιο ευρωπαϊκή πλέον: «Αυτό θα το πω στο τέλος του Champions League. Αυτό που μετράει είναι τα αποτελέσματα και αυτή την στιγμή ο κόσμος λέει ότι το Champions League είναι ο πρώτος στόχος της σεζόν. Είναι ένα ξεχωριστό τουρνουά που θα προσπαθήσουμε ως το τέλος για να το κατακτήσουμε, αλλά οι πιθανότητες μας δεν είναι καλύτερες από πέρυσι ή πρόπερσι. Πρωταρχικός μας στόχος πρέπει να είναι το 60 σερί πρωτάθλημα, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι γράψαμε ιστορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου