13 Σεπ 2016

Μπουφόν: Είμαι τόσο δεμένος με τη Γιούβε ώστε αν κάποιος άλλος σηκώσει πρώτος το τρόπαιο, θα είμαι το ίδιο ευτυχισμένος

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε τις συνεντεύξεις Τύπου για το φετινό Champions League ο Τζανλουίτζι Μπουφόν.

Ο αρχηγός ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές στο ραντεβού με τα ΜΜΕ ενόψει της πρεμιέρας με τη Σεβίλλη και πέρασε τα μηνύματα του, δίνοντας και το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, με τον τρόπο του.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο Μπουφόν...

Για το ποιος είναι ο ρόλος του ως αρχηγός πριν την έναρξη της διοργάνωσης: «Ο ρόλος του αρχηγού ενόψει μιας τέτοιας διοργάνωσης είναι ο ίδιος με κάθε άλλου παίκτη γιατί, καλώς ή κακώς, αυτή η ομάδα έχει συγκεντρώσει ποδοσφαιριστές με μεγάλες διεθνείς εμπειρίες. Δε χρειάζεται να τους υπενθυμίσω εγώ τη σημασία κάποιων αγώνων ή να τους εξηγήσω πώς πρέπει να προσεγγίσουν αυτά τα ματς. Η Γιούβε δεδομένα είναι γεμάτη εμπειρία οπότε ο ρόλος μου είναι αυτός του να κάνω αποκρούσεις, με την ελπίδα να είναι όσες χρειαστούν».

Για το όνειρο του Champions League: «Θέλω να υπογραμμίσω ότι το όνειρο δεν είναι δικό μου, είναι της Γιούβε, όλων των παικτών, του κλαμπ, όλου του πλανήτη Γιουβέντους. Στο τέλος της ημέρας, η Γιουβέντους δεν έχει κατακτήσει αυτό το τρόπαιο από όταν ξεκίνησα την καριέρα μου. Μαζί το κυνηγάμε όλα αυτά τα χρόνια και θέλω να το κάνουμε πραγματικότητα μαζί. Και είμαι τόσο δεμένος με τη Γιούβε ώστε αν κάποιος άλλος είναι να σηκώσει πρώτος το τρόπαιο, θα είμαι το ίδιο ευτυχισμένος.

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Για το αν έχει κουραστεί να χάνει στο Champions League: «Οχι. Αν έτσι έγινε, σημαίνει ότι αυτό άξιζα και αξίζαμε. Πρέπει να κάνω περισσότερα, όπως όλοι μας πρέπει, γιατί όσα έκανα μέχρι τώρα προφανώς δεν ήταν αρκετά. Πιστεύω ότι κάθε αθλητής μπορεί να βελτιωθεί μέχρι και την τελευταία μέρα του, οπότε όλοι μας μπορούμε να βελτιωθούμε».

Για το πώς μπαίνει η Γιουβέντους φέτος στη διοργάνωση: «Με διαφορετική αυτοπεποίθηση χάρη στον τελικό πριν δύο χρόνια και της περσινής μάχης με την Μπάγερν Μονάχου μέχρι τέλους. Νιώθω ότι έχουμε ενισχυθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά θα ήταν και λίγο αλαζονικό να πούμε ότι η Γιουβέντους είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Champions League. Ξέρουμε ότι τέσσερις ή πέντε ομάδες είμαστε στο ίδιο επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καθοριστικό να είναι υπέρ σου η τύχη σε κάποιες λεπτομέρειες. Μπαίνουμε στη διοργάνωση χωρίς να πιστεύουμε ότι είμαστε το φαβορί αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε μια πραγματικά πολύ δυνατή ομάδα, με ενθουσιασμό και με γνώση ότι αν άνθρωποι του ποδοσφαίρου μας συμπεριλαμβάνουν στα φαβορί, κάτι θα ξέρουν. Με κάθε ειλικρίνεια σας λέω ότι ξέρουμε πως πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου