Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ρόλος του Αντρέα Ανιέλι και το παρασκήνιο για να έχει τέσσερις ομάδες στο Champions League η Ιταλία

Η παρουσία τεσσάρων ιταλικών ομάδων στο Champions League από το 2018-19 είναι μια νίκη του Αντρέα Ανιέλι.

Η Ιταλία είναι από τους κερδισμένους των αλλαγών που επιβεβαίωσε και η UEFA ότι θα γίνουν σε δύο καλοκαίρια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και αυτό, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, το οφείλει στη δουλειά που έκανε και ο πρόεδρος της Γιουβέντους.

Από τον χειμώνα του 2012 ο Ανιέλι ανέλαβε ουσιαστικά εκπρόσωπος των ιταλικών ομάδων στην ECA, την ένωση δηλαδή των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών κλαμπ. Αυτών που σκέφτονταν, δηλαδή, την απόσχιση από την UEFA και τη δημιουργία μιας κλειστής λίγκας.

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Σε αυτές τις σκέψεις της ECA, πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν κυρίως δύο: Ο Ανιέλι και ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε της Μπάγερν Μονάχου. Οταν, μάλιστα, η ECA κατέληγε στο πλάνο της για το νέο πρωτάθλημα, σύμφωνα με ιταλικά ρεπορτάζ, ο Ανιέλι απαίτησε την παρουσία έξι ιταλικών ομάδων.

Οι τρεις θα ήταν οι τρεις του βορρά (Γιουβέντους, Μίλαν, Ιντερ) και οι άλλες τρεις οι Νάπολι, Ρόμα και μία εκ των Λάτσιο ή Φιορεντίνα. Αυτό το πλάνο δεν προχωράει, από την στιγμή που η UEFA δέχθηκε να κάνει αλλαγές στο Champions League.

Αλλαγές, τις οποίες ο Ανιέλι ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε αφού οι έξι ιταλικές ομάδες της κλειστής λίγκας, δεν γινόταν να μην γίνουν στάνταρντ τέσσερις στο νέο Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου