22 Σεπ 2016

Τα πέντε συμπεράσματα της Tuttosport για τη Γιούβε

Ας δούμε ποια είναι τα πέντε συμπεράσματα που έβγαλε η Tuttosport από το Γιουβέντους-Κάλιαρι.

Οι ιταλικές εφημερίδες (και οι ιστοσελίδες τους) συνηθίζουν να βγάζουν πέντε συμπεράσματα μετά τα παιχνίδια και αρκετές φορές έχουμε παρουσιάσει αυτούσια τα όσα γράφει, σε ανάλογες περιπτώσεις, η Gazzetta dello Sport.

Πάμε να δούμε τώρα τι έγραψε η Tuttosport μετά το 4-0 της Γιούβε επί των ροσομπλού...

Ο Πιάνιτς πρέπει να μείνει σε αυτό τον ρόλο
Δεν αποκλείεται στο μέλλον να γίνει πολύ καλός στον ρόλο του Πίρλο, ίσως αν έχει άλλους συμπαίκτες στο κέντρο, αλλά σε αυτή τη Γιουβέντους ο ιδανικός ρόλος του Βόσνιου είναι ο χθεσινός: Στο χώρο του κέντρου με ελευθερία να επιτεθεί, σε σημείο που να παίζει σαν trequartista (10άρι) μερικές φορές. Κάποιοι λένε «σαν ένα παλιό 10άρι», έχοντας στο μυαλό τους κάποια ματς του Πλατινί, στα οποία ήταν λιγότερο επιθετικός και περισσότερο χαφ. Η σύγκριση είναι συναρπαστική αλλά, ανεξάρτητα από την ιστορία, ο Πιάνιτς πρέπει να παραμείνει στο ρόλο που είχε κόντρα στην Κάλιαρι.

Ο Ιγκουαΐν δεν βγαίνει από την 11άδα
Στο πρώτο ημίχρονο έβαλε ένα γκολ, δημιούργησε ουσιαστικά ένα άλλο, είχε δοκάρι, απείλησε τέσσερις φορές: Η παρουσία του προκαλεί τρομακτική δουλειά και φόβο στις αντίπαλες άμυνες και είναι ικανός να... τραβήξει μόνος του την επιθετική γραμμή της Γιούβε. «Ok», η Γιουβέντους θα πρέπει να αλλάξει κάποιες συνήθειες της αλλά το να το κάνεις για τον Ιγκουαΐν, αξίζει τον κόπο.

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Ο Λεμινά είναι ο πραγματικός αντι-Κεντίρα
Η εμφάνιση του Γκαμπονέζου ήταν άριστη στη θέση του εσωτερικού χαφ, στον χώρο που κινείται ο Κεντίρα. Δυναμικός και σκόπιμος, σε αυτή τη θέση μοιάζει πιο χαλαρός από ό,τι μπροστά από την άμυνα. Μερικές φορές συμπεριφερόταν σαν... Πογκμπά και συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Ντάνι Αλβες.

Ο Ερνάνες μπροστά από την άμυνα; Ναι, αλλά...
Ο Βραζιλιάνος έκανε μια πειστική εμφάνιση στον ρόλο στον οποίο έπαιξε και πέρυσι, όταν έλειπε ο Μαρκίζιο. Ο Αλέγκρι βρήκε, επομένως, τον regista (ο χαφ μπροστά από την άμυνα) του όσο περιμένει τον Κλαούντιο; Ισως, γιατί δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι όταν ο ρυθμός θα είναι πιο έντονος, όπως στο Champions League, ο Ερνάνες θα ανταποκριθεί με την ίδια σιγουριά που είχε χθες βράδυ. Αξίζει, πάντως, μια δοκιμή.

Ναι, ο Ρουγκάνι ωριμάζει
Τον βλέπουμε λίγο, καλυμμένος από τα... τέρατα που έχει μπροστά του στην αμυντική γραμμή, αλλά όποτε τον βλέπουμε στην αρχική 11άδα, ο πιτσιρικάς δείχνει πάντα σημάδια βήματος προς τα μπροστά και επιβεβαιώνει ότι δεν χάνεται στην ομίχλη του Βίνοβο αλλά ωριμάζει μαθαίνοντας από τους καλύτερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου